Resultaten voor wat is trassie

De lekkerste Vegetarische nasi goreng maken - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/vegetarische-nasi-goreng/

... sche nasi goreng maken Nadat ik op Instagram bij Familie over de Kook nasi goreng voorbij zag komen, had ik hier zo en zin in. En wat bleek, er staat dus helemaal nog geen nasi goreng recept op mijn site. Terwijl ik het wel al vaker had gemaakt. Tijd dus om het helemaal te perf ...

De keuken van Johanna: Hachee

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2010/09/hachee.html

... knipoog naar de Indische keuken.De van oorsprong lichtzure smaak die zo kenmerkend is voor hachee leent zich uitstekend voor een wat zoetere groente. Normaal serveer ik dit gerecht dan ook met rode kool (met appel) en kruimig gekookte aardappelen of een zelfgemaakte aardappelpuree.Doordat mijn hachee verrijkt is met trassie en Ketjap kan je deze stoofschotel combineren met rijst. Het liefst Pandan rijst want dat heeft zo’n lekkere volle smaak.Ingrediënten:500 gram doorregen runderlappen Zout en peper1 hoekje Trassie5 uien1 vleesbouillontablet75 gram boter of margarine30 gram bloem2 laurierblaadjes4 kruidnagels1 theelepel suiker1,5 eetlepel appelstroop1 flinke scheut Ketjap Manis4 eetlepels azijn Bereiding:De runderlappen in blokjes snijden. Bestrooien me ...

Jeroen Meus - Gevulde omelet met nasi en tijgergarnalen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-omelet-met-nasi-en-tijgergarnalen

... juin in de geparfumeerde arachideolie. Rasp er de teentjes look en de duim gember bij.Spoel de bladeren van de Chinese kool onder water en snijd hem fijn.Doe de trassie en de sambal bij de groenten in de wok en laat even meebakken. Voeg er de fijngesneden Chinese kool aan toe, gevolgd door de gare rijst en de sojaboontjes. Meng alles onder elkaar.Kluts de eieren met een scheutje melk. Voeg er de vissaus en de sriracha naar eigen smaak aan toe.Voeg tenslotte de scampi opnieuw toe aan de nasi in de wok.Zet een andere pan met een scheutje arachideolie op het vuur.Bak dunne omeletten van de eieren in de pan.Vul iedere omelet met de nasi door er één helft mee te bedekken en de omelet vervolgens dicht te plooien. Herhaal deze stap tot het eiermengsel volledig is opgebruikt.Werk het geheel af met de enoki champignons en wat pluksels koriander. ...

Jeroen Meus - Nasi goreng met krab - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/nasi-goreng-met-krab

... e rijst gebruiken of de overschot van een bestelling bij de afhaalchinees. - 0. Doe de rijst in een kookpot en voeg er twee delen water aan toe. Voeg een snuifje zout toe en laat de rijst rustig garen op een matig vuur. Hou de gare rijst nadien warm, tot hij de wok in gaat. 1. Pel de uien en de gember. Snij beide in grove stukken en doe ze in de beker van de hakmolen. 2. Kneus en pel de teentjes look. Snij tenslotte de rode chilipeper grof en doe dit samen met de look in de mengpot. Wie niet van een pikante smaak houdt gebruikt minder of geen rode chilipeper. 3. Laat de hakmolen even draaien tot de ingrediënten een soort van ‘spijs’ geworden zijn, een grove pasta. 4. Verwarm de wok voor op een matig vuur. Schenk een scheut ...

Rendang | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/rendang

... fschotel met het sap van de limoen en voeg de grofgesneden koriander toe. Doe de rijst in een kom en bedek met de rendang. Leg er wat grof gemalen kroepoek en een klein lepetje sambal bij. Ingrediënten 450 gr rundsvlees met vet 1 ui 4 teentjes knoflook 1 th lepel trassie (garnalenpasta) 2 th lepels korianderzaad 1 th lepel komijnzaad 1 mespunt kurkuma 1 th lepel sambal 1 th lepel tamarindepasta 3 el olijfolie 3 el verse gember (fijngesneden) 2 stengels citroengras 4 kaffir lime blaadjes 300 gr kokosmelk 250 gr vleesjus 250 gr kippenbouillon 1 bos verse koriander 75 gr basmatirijst 50 gr gemalen kroepoek 2 limoenen ...

Jeroen Meus - Nasi goreng met varkensblokjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/nasi-goreng-met-varkensblokjes

... Nasi goreng met varkensblokjes - Nasi goreng bestel je wel eens bij de Chinees om de hoek, maar het is eens zo leuk om je eigen versie op tafel te zetten. De ingrediënten zijn heel budgetvriendelijk en het gerecht ligt in geen tijd te dampen op je bord. - 0. Kook ...

Jeroen Meus - Een gelakt stukje varkensgebraad met nasi goreng - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/een-gelakt-stukje-varkensgebraad-met-nasi-goreng

... et kan ook gebakken worden op het barbecuerooster, op voorwaarde dat er geen directe hitte onder het gebraad zit. Schuif de kolen wat aan de kant om het vlees te roosteren. 2. Haal het varkensgebraad uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. 3. Meng de teriyakisaus met ahornsiroop, mosterd, bruine en witte suiker. Kruid met vijfkruidenpoeder, cayennepeper en nootmuskaat. 4. Kerf de speklaag van het varkensgebraad in met een ruitpatroon. Steek een spies door het gebraad. 5. Hang het gebraad boven een hete barbecue. Bestrijk het helemaal met de ‘glaze’. 6. Sluit het deksel en laat het gebraad ronddraaien. 7. Laat het gebraad ongeveer 1 uur bakken en wrijf het elke 15 minuten helemaal in met ‘glaze’. 8. Kook ...

Recept sambal goreng telor | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-sambal-goreng-telor/

... niet voldoende. Doe de kemiri erbij en bak even mee. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe (behalve de eieren), plus 2 dl water. Breng aan de kook en laat onafgedekt een paar minuten zachtjes pruttelen. Pel de eieren, snijd ze in de lengte doormidden en leg ze in een schaal. Schenk er de saus overheen. Heerlijk, heerlijk, heerlijk, en schoorvoetend wil ik wel toegeven dat die lange lijst van de toko nodig was. Maar hola, sla ik Lonny’s Complete Indonesische Keuken open, en staat er een recept voor sambal goreng telor in dat negen ingrediënten bevat in plaats van Moniques twaalf! Geen kemirinoten, geen tamarinde, geen djeroek poeroet en geen sereh. Nou, aan u de keus. Rijk of bescheiden, complex of simpel, Monique of Lonny. Sambal goreng telor voor 4 personen: 5 kemirinoten 1 ui, fijngesnipperd scheutje neutrale olie 4 tenen knoflook uit de knijper 1 à 2 eetlepels sambal oelek 2 plakjes verse laos 1 dikke theelepel verse trassie (of 1/2 gedroogde) 1 stengel citroengras (sereh) 4 djeroek poeroetblaadjes 1/2 theelepel bruine suiker 1 theelepel asem (tamarindepasta) 50 gram santen in blokvorm (kokosmelk) zout 7 hardgekookte eieren ...

Aan tafel met Tanja: september 2011

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2011_09_01_archive.html

... dus de taak om vanaf de drukproeven te koken. Dat is geen straf, maar om nou in mijn eentje vijf gerechten te verorberen gaat ook wat ver en dus werd er spontaan een Indisch avondje georganiseerd en konden Carin, Bechal en Petra aanschuiven. Petra had een Indische grootmoeder, en is wel het een en ander gewend, en Carin is een echte 'pedis-eter' en heeft meermalen - waarvan twee keer met mij- de archipel bezocht. Een kritisch volkje dus. Ik koos tjoemi-tjoemi (inktvis), frikadel ikan (viskoekjes), sambal goreng boentjis (boontjes), rendang en tja tjie kee (Chinees-Indisch kipgerecht) uit. Hier het recept van viskoekjes waarbij ik adviseer om een lepeltje sambal door de vispuree te ...