Resultaten voor wat is remouladesaus

Remouladesaus

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/remouladesaus

... remouladesaus - remouladesaus is een typisch Franse saus op basis van mayonaise. Heerlijk bij een stukje vis. - Hak het sjalotje de augurk de kappertjes en de kruiden zeer fijn.Meng dit alles met de wijn door de verse mayonaise. ...

Jeroen Meus - Gepaneerde wijting met remouladesaus en geplette aardappel met andijvie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepaneerde-wijting-met-remouladesaus-en-geplette-aardappel-met-andijvie

... r smaak met een frisse remouladesaus. - De geplette aardappel met andijvie Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Was de andijvie en laat uitlekken in een vergiet. Pel de ui en snipper hem fijn. Smelt een klont boter in een kookpot. Stoof de ui. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Stoof de pulp met de ui. Snijd de andijvie wat kleiner en stoof hem ook met de ui. Giet de aardappelen af en plet ze onder de andijv ...

Jeroen Meus - Carpaccio van ossentong met remouladesaus en groene salade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-ossentong-met-remouladesaus-en-groene-salade

... es en boontjes met een fantastische saus. Een topper uit de klassieke keuken. - Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.Breng water aan de kook met een snuif zout. Kook de aardappelblokjes 10 minuten.Vul een grote kom met ijsblokjes en water.Schil en halveer de asperges. Gaar ze 3 minuten in het kokende water.Leg de asperges en de aardappelblokjes in het ijswater. Laat afkoelen.Top de boontjes en kook ze 5 minuten zodat ze beetgaar zijn. Leg ze ook in het ijswater.Kook de ei ...

Mousse van kippenlever, krokante niertjes en remouladesaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/mousse-van-kippenlever-krokante-niertjes-en-remouladesaus

... uid de levers met peper en zout. Snij een ajuin fijn. Bak ze samen krokant in de pan met een klontje boter. Week gelatine in koud water. Doe peper, zout, een goeie scheut azijn in een kom met water. Voeg de hersenen toe.  Blus de levertjes met porto. Doe alles in een hoge maatbeker. Mix dit zeer fijn. Voeg wat bruine fond en porto toe en mix tot een gladde massa.  Pers de gelatine uit en voeg toe aan de warme massa. Mix ...

Klassiek gekookte mosselen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/klassiek-gekookte-mosselen

... ept: www.mosselen.nl Ingrediënten 4 kg mosselen 2 preien 2 uien 4 takjes bladselderij 2 laurierblaadjes 1 glas droge witte wijn, water of bier remouladesaus 4 el mayonaise 1 fijngehakt hardgekookt ei 2 augurkjes 1 el kappertjes 1 takje fijngehakte peterselie 1 takje fijngesneden dragon 1 th lepel mosterd ...

Viskoekjes met kerrie-remoulade | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/viskoekjes-met-kerrie-remoulade

... Viskoekjes met kerrie-remoulade - Zet voor de viskoekjes de kom en het mes van een keukenmachine een paar uur in de koelkast. Verwijder intussen eventuele graatjes uit de visfilets en hak het visvlees grof. Dek af en zet koel. Werk snel: zet de keukenmachine in elkaar ...

Groenteterrine van tomaten, paprika en doperwten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/miele/groenteterrine-tomaten-paprika-doperwten

... Groenteterrine van tomaten, paprika en doperwten 4 personen 0 min voorbereiden 50 min bereiden 0 min wachten waardering7.3obv 6 waarderingen BijgerechtVegetarischHollands Ingrediënten 500 g tomaten 1 groene paprika, in reepjes 1 rode paprika, in reepjes 300 g d ...

Eetplezier: Sliptong met remoulade-achtige saus

http://eetplezier.blogspot.be/2012/01/sliptong-met-remoulade-achtige-saus.html

... ij een visgerecht maakt alles onnodig gecompliceerd. Als de kraakversheid optimaal is, zit daarin voor 98% de smaak. Kraakvers is wat mij betreft het nét niet meer zichtbaar spartelen van het beestje. En ik tref het bijzonder door in een provincie te wonen, waar de vissersschepen zo’n beetje langs mijn raam varen. Vandaag sliptongetjes op het menu in huize Eetplezier. Om nog even een wijdverbreid misverstand uit de weg te ruimen: het is sli Ptong en geen sli Btong. In sliptong zit het werkwoord slippen. Sliptongen zijn zo klein dat ze gemakkelijk door de zeef slippen waarmee de vis wordt gesorteerd. Er is dus geen verband met slib ('modder'). Waarvan akte. Ik eet daar graag een frisse, groene saus bij. Noem het salsa verde of remoulade, whatever. Om de term “simpel” kracht bij te zetten, onthoud ik me liever van een naamgeving. Doe een paar flinke eetlepels zure room in een schaaltje. Snijd een sjalotje ragfijn. Hak diverse groene kruiden (bijv. ...