Resultaten voor wat is het verschil tussen flanen anketbakkersroom

Fajita's met kip, avo en feta - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/fajitas-kip-avo-feta/

... aken: taquito's, burrito's, fajita's, tostada's enchilada's en quesedilla's bijvoorbeeld. Er zijn ontzettend veel varianten, maar wat is nou het verschil? Even kort een 'what's what': Taquito (ook wel 'flauta') is een opgerolde wrap met een vulling van kaas, kip of rundvlees. Na het rollen wordt de taquito gebakken zodat deze knapperig wordt van de buitenkant. Taco's zijn er in hardshell en softshell waarbij de hardshell een knapperige variant van maismeel is. De softshell is zacht. Een taco wordt dubbel gevouwen of aan twee kanten naar binnen gevouwen en is daardoor anders dan bijvoorbeeld de burrito. Burrito is een grote wraps met een vulling naar keuze, drie kanten worden naar binnen gevouwen. Fajita's werden vroeger gemaakt met rundvlees, maar tegenwoordig ook met bijvoorbeeld kip. Tostada's worden gemaakt van wraps die nog even worden gebakken in een pan met olie. Ideaal om bijvoorbeeld oude wraps op te maken. Quesedilla's kunnen van alles bevatten, maar moeten sowieso kaas bevatten. Dat be ...

Recept kippakketjes met tijm en spek | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-kippakketjes-met-tijm-en-spek/

... ebben. Die zijn namelijk taaier. En zoals schoonheid volgens de Britten in het oog van de beschouwer bestaat, is ook lekker dat wat je er zelf onder verstaat. Dus waar de boeren vroeger jonge kipjes die nauwelijks bewogen hadden het lekkerst vonden – want het zachtst – zo proeven wij moderne stadslui duidelijk dat stug vlees beter smaakt. Ik ook hoor. Bij een vergelijkende kippenproeverij twee jaar geleden vond ik de biologische kip van Kemper de beste. Dat je bij kip trouwens wel verschil proeft, komt doordat de dieren langer leven en hun langzamer groeiende spieren meer gebruiken. Ze zijn dan ook van andere rassen. En biologisch zegt niet zo veel; de even lang levende Label Rouge kippen uit Frankrijk smaken ook zo uitstekend. Een kiprecept vandaag, dat spreekt vanzelf. En dit keer heb ik zin in een mild bitter accent, vandaar dat we pakketjes maken m ...

Linguine met tomaat en basilicum - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/pasta/linguine/linguine-tomaat-basilicum

... uspannetje. Voeg de ui en even later de tomaatjes toe. Laat de tomaatjes zachtjes ’smelten’. Voeg zout en eventueel wat rode chili toe.Giet de pasta af en roer door de tomatensaus. Roer het basilicum door de warme tomatenpasta. Serveer snel! KookboekHet recept 'Linguine met tomaat en basilicum' is afkomstig uit het kookboek... OlijfolieManfred MeeuwigDat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt olijfolie geproduceerd, wat is het verschil tussen Italiaanse en Spaanse... lees verder© The House of Books. ...

Aardappelsalade met kappertjes en peterselie - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/aardappelsalade/aardappelsalade-kappertjes-peterselie

... ½ eetlepel wittewijnazijn 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt 2 eetlepels kappertjes Bereiden Schil de aardappels en kook ze met wat zout gaar. Meng de olijfolie met de azijn, wat zout en peper, de peterselie en de kappertjes.Giet de aardappels af en snijd ze in stukjes. Meng er nog warm de vinaigrette doorheen. Proef en voeg naar smaak zout en/ of peper toe.Laat de salade licht afkoelen en doortrekken. Serveer eventueel met warm pekelvlees of mosselen. KookboekHet recept 'Aardappelsalade met kappertjes en pete ...

Smoren & stoven plus recept voor een lekker stoofpotje - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/smoren-en-stoven-en-een-recept-voor-een-lekker-stoofpotje/

... was aan het stoven kon ik eigenlijk het verschil tussen smoren en stoven niet meer zien dus heb me boeken erbij gepakt en gekeken wat nu eigenlijk het verschil is tussen de twee. Ik zal ze alle twee even bij kort uitleggen en daarna een heerlijk receptuur voor een stoofpotje. Smoren: het doel van smoren is het garen en zachter maken van producten die hard en taai zijn. Bij het smoren gebruik je niet veel vocht. Doordat je smoren in een pan doet met passende deksel heb je niet veel vocht nodig. Door dat het vocht verdampt en condenseert op de deksel en weer terug de pan in loopt behoud je het vocht in je pan en wordt je vlees langzaam aan gegaard. Je draait ook regelmatig je vlees en besprenkeld het met het braadvocht. Stoven: het doel van stoven is eigenlijk hetzelfde als van het smoren alleen zit er een klein verschil in bij het stoven sta ...

Pasta met peper, pancetta en pecorino | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/pasta-met-peper-pancetta-en-pecorino/

... pecorino Mag ik u even een dierbaar, onopvallend en toch culinair zo hartverscheurend belangrijk ingrediënt voorstellen: pastawater. Inderdaad, het kookwater van de pasta, niks meer, die pan met water en zout waar de tagliatelle in kronkelen, de fusilli in dansen, de rigatoni, de spa ...

Serranoham-krokantjes van Pierre Wind - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/ham/serranoham-krokantjes-pierre-wind

... Serranoham-krokantjes van Pierre Wind 4 personen 0 min voorbereiden 1 uur bereiden 0 min wachten waardering7.2obv 10 waarderingen BijgerechtVleesItaliaans Ingrediënten Serranoham, in flinterdunne plakjes Bereiden Verwarm de oven voor op 110 °C.Bedek een bakplaat ...

Verschillende soorten oesters openen | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/verschillende-soorten-oesters-openen

... escherming. Steek opnieuw met de punt in de sluiting, kantel je mes tot de schelp loskomt, en snij de spier los. Als er eventueel wat schilfertjes loskomen, verwijder je die met je vinger. Voor een platte oester, neem je best een groot afgedankt keukenmes dat niet meer al te scherp is. Plaats het snijvlak in de sluiting, en kantel zoals een hefboom. Snij opnieuw de spier los. het verschil tussen platte en diepe (creuses) oesters: de platte is duurder, en heeft een iets zachtere, rondere smaak. Creuses smaken meer zilt, zout en hebben ook wat meer vocht. Ingrediënten platte oesters diepe oesters (creuses) ...

Varkensoesters met rode wijn, honing en rozemarijn - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/varkensvlees/varkensoesters-rode-wijn-honing-rozemarijn

... de rozemarijn op een laag vuurtje. Laat zachtjes inkoken. Voeg honing toe en laat nog even inkoken.Bestrooi de varkensoesters met wat zout en chilipeper en bak ze aan beide zijden licht bruin. Laat 5 minuten zacht doorbraden. Houd warm.Zeef de rode wijnsaus. Bind het geheel met wat maïzena. Voeg al roerend de olijfolie aan de saus toe tot een mooi gebonden saus ontstaat. Proef en voeg naar smaak zout en/of honing toe.Serveer de varkensoesters met groene groente met olijfolie. KookboekHet recept 'Varkensoesters met rode wijn, honing en rozemarijn' is afkomstig uit het kookboek... OlijfolieManfred MeeuwigDat olijfolie lekker en gezond is, is algemeen bekend. Maar wat is 'extra vergine', hoe wordt o ...

Lemon curd maken - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/zelf-lemon-curd-maken/

... Zelf lemon curd maken doe je zo! Lemon curd is makkelijk zelf te maken! het is een smeuïge, zoete en frisse spread die perfect is om taarten mee te vullen, op koekjes en scones te smeren, en vooral om zo van de lepel af te likken. Heel lekker! Lemon curd wordt, zoals ...