Resultaten voor wat is blancheren

Waterkerssoep met verse kaas | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/waterkerssoep-met-verse-kaas

... inceer. Snij ook de prei in fijne stukken. Stoof de aardappel, ui en prei in boter aan tot glazig.Snij de bovenkant van de botjes waterkers en hou deze bij om later te blancheren. Hou ook enkele blaadjes van de waterkers afzonderlijk om straks te gebruiken als garnituur. Giet water bij de aardappelen, prei en ui en voeg de weterkersstengels toe. Ko ...

Recepten - Andijvieflan met gehakt

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Andijvieflan_met_gehakt

... Bereidingswijze De andijvie zorgvuldig wassen en in reepjes snijden. Gedurende 5 minuten blancheren in kokend water met citroensap en een weinig zout. De andijvie in een vergiet goed laten uitlekken. De eieren loskloppen en mengen met de kruiden, de gehakte peterselie ...

Bloemkool - Coquilles St. Jacques | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/bloemkool-coquilles-st-jacques

... hierover de verwarmde pekel. Van de restjes van de bloemkool maken we een zalfje door de bloemkool te blancheren in koud gezouten water, als de bloemkool gaar is haal je ze eruit en mix ze onmiddellijk zeer fijn. Voeg per 100 gr 1 g agar agar toe. Laat afkoelen in de koelkast. Mix terug zeer fijn en warm op. Ingrediënten 1 bloemkool 2 dl basispekel 4 Sint Jakobsvruchten waterkers agar agar ...

Griekse onglet met Francinelle aardappelen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/griekse-onglet-met-francinelle-aardappelen

... g maken met flinke scheuten (Griekse) olijfolie. De dun gesneden aubergine schijven in tempura deeg (bloem aan een weinig ijskoud water met enkele ijsblokjes toevoegen en een lopend beslag maken) bakken in hete arachideolie. Twee flinke hoeveelheden platte peterselie en waterkers blancheren. Na 2 minuten spinazie mee blancheren. Meteen afspoelen met ijswater. Pureren in de blender met olijfolie, zout en peper. Warm houden. Enkele balkjes fetakaas bestrooien met tijm en oregano en julienne van gepelde rode paprika. Kort grillen. Ingrediënten spinazie platte peterselie waterkers bloem arachideolie aubergine laurier tijm oregano komijnpoeder 1 stuk onglet Saus klontjes koude boter rundsfond Mavrodaphne wijn 1 sjalot aardappelen olijfolie sjalot bieslook aardappelen Gegrilde kaas oregano tijm fetakaas rode paprika ...

Kalfszwezerik | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kalfszwezerik

... Kalfszwezerik - Neem een kom met water en een snuifje zout en laat het water koken. Laat je vlees blancheren. Laat je zwezerik 5 min koken en spoel het dan af in koud water. Nu kan je makkelijk het vet en het vliesje van je zwezerik trekken. Verwarm boter in een pan. ...

Recepten - Carpaccio van tonijn met courgettes

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Carpaccio_van_tonijn_met_courgettes

... ten en 30 minuten in de koelkast plaatsen. De courgette in flinterdunne reepjes snijden. De courgettereepjes 1 minuut in gezouten water blancheren en dan in koud water laten schrikken. De tomaat pellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en de partjes in reepjes snijden. De tonijnplakjes over de borden verdelen.  De courgetteslierten rond een vork tot een bolletje draaien en telkens een bolletje op de vis leggen.  Rondom de tonijn preischeutjes en reepjes tomaat schikken.  Eventueel kruiden met p ...

Tournedos van Gandaham en kabeljauw met een bieslook-couscous | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/tournedos-van-gandaham-en-kabeljauw-met-een-bieslook-couscous

... van Gandaham en kabeljauw met een bieslook-couscous - Doe de couscous in een grote hittebestendige kom en voeg de bouillon of het water toe. Dek af en laat afkoelen, roer af en toe de klontjes los met een vork. Schep de fijngesneden bieslook eronder. Klop de olie, het citro ...

Gesauteerde broccoli en boontjes van Marcus Wareing - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/broccoli/gesauteerde-broccoli-boontjes-marcus-wareing

... wnoten, overlangs gehalveerd 10 verse amandelen, gedopt en overlangs gehalveerd Bereiden Vul een grote kom voor de helft met koud water en een handje ijsklontjes. Zet de kom opzij.Breng een grote pan water aan de kook en voeg wat zout en de broccoliroosjes toe. Breng het water weer aan de kook en laat de broccoli 1 minuut zachtjes koken. Giet de broccoli af en leg de roosjes even in het ijswater. Herhaal dit met de haricots verts. Laat beide groenten uitlekken en leg ze op een droge doek.Schenk de olie in een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag en zet hem op hoog vuur. Voeg de cashewnoten toe zodra je ziet dat de olie gaat walmen en schep ze om tot ze r ...

Jeroen Meus - Blanke fond - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blanke-fond

... mel ook de peperbollen, de halve bol look, de takjes tijm en de blaadjes laurier. 1. Doe de kalfsbeenderen en afsnijdsels in koud water en breng samen met de groenten aan de kook. 2. Laat gedurende 5 minuten blancheren. 3. Giet af en spoel. Zet de bouillon opnieuw onder met koud water, doe de peperbollen, de halve bol look, takjes tijm en blaadjes laurier erbij en laat tot 8 uur pruttelen op een zeer zacht vuur. Schep tussendoor drijvende onzuiverheden en schuim weg. 4. Zee ...

Snelle misosoep met broccolinoedels en oesterzwammen

http://lepeltjeliefde.blogspot.com/2013/11/snelle-misosoep-met-broccolinoedels-en.html

... snel genoeg noedels voor twee personen. De noedels garen kan heel eenvoudig. Je legt ze in een vergiet en schenkt er kokend heet water op tot je ze lekker vindt. Bijvoorbeeld helemaal zacht of met nog wat bite. Deze manier is vooral handig als je instantmisosoep gebruikt. Hoef je alleen je waterkoker aan te zetten. Ook fijn: deze soep maak je in slechts 5 minuten. Eerlijk is eerlijk, hij smaakt heel eenvoudig. Maar soms heb je daar gewoon zin in. Natuurlijk kun je het ook spannender maken. Met blokjes tofu, wat sesamolie of gemberpuree.Ingrediënten per persoon- een zakje instantmisosoep - halve broccolisteel- paar oesterzwammen Optioneel: blokjes tofu, gemberpuree, sesamolie, tamari of sojasaus Bereiding Snijd de broccolistronk met een mandoline in flinterdunne plakken. Leg ze op elkaar en snijd met een scherp mes tot flinterdunne noedels. Snijd de oesterzwammen in hapkl ...