Resultaten voor wafelbeslag

Jeroen Meus - Wafeltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wafeltjes

... n minuutje draaien en schenk er vervolgens de gesmolten boter bij. 8. Laat de machine nog een minuut draaien, tot je het perfecte wafelbeslag krijgt.  Voeg ook een snuifje zout toe. 9. Stort het wafelbeslag in een schaal en zet het minstens een uur in de koelkast. Het beslag moet opstijven. (De uitgespatelde mengkom zal vast wel liefhebbers vinden die de restjes vers beslag lusten...) 10. Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. 11. Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een balletje uit. (Reken ong. 40 g beslag per wafel.) 12. Leg twee balletjes beslag naast mekaar in het wafelijzer en bak ze tot twee goudbruine wafeltjes. Gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen. 13. Leg de gebakken wafels op een rooster zodat ze kunnen afkoelen.  ...

Jeroen Meus - Vanillewafels met witte chocolade, karamel, banaan en roomijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillewafels-met-witte-chocolade-karamel-banaan-en-roomijs

... . Laat de machine een minuutje draaien. Breek aansluitend de eieren - één voor één - in de kom. Blijf mengen tot je een egaal wafelbeslag verkrijgt. 8. Stort het wafelbeslag in een schaal, voeg de witte chocoladedruppels toe en meng ze doorheen het wafelbeslag. (Je kan ook grof gehakte chocolade gebruiken.) 9. Laat het beslag een uur opstijven in de koelkast. 10. Kijk uit bij de bereiding met hete suiker. Vermijd spatten, werk voorzichtig en hou kinderen uit de buurt. 11. Doe de suiker samen met een beetje water in een propere pot. Zet het mengsel op een matig vuur. 12. Eerst zal het water verdampen. Wanneer de gesmolten suiker begint te kleuren zet je het vuur iets lager en verhit je de suiker nog een paar minuten. 13. Neem de lichtbruine karamel van het vuur en roer er heel voorzichtig de room door. Werk met de garde. (Kijk uit voor hete spatten.) 14. Roer er vervolgens ook de boter doorheen. (Zet de karamel eventueel nog kort op een zacht vuur.) 15. Laat de romige karamelsaus afkoelen. 16. Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand. 17. Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een balletje uit. (Reken ong. 50g beslag per wafel.) 18. Leg twee (of meer) balletjes beslag in het wafelijzer en bak ze tot goudbruine wafeltjes. Gebruik een (prik)vork om de wafels uit het ijzer te halen ...

Jeroen Meus - Frangipanewafeltjes met aardbeien en slagroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/frangipanewafeltjes-met-aardbeien-en-slagroom

... 7. Wacht tot de eieren zorgvuldig door de droge ingrediënten gemengd zijn. 8. Schenk de gesmolten boter in een straaltje bij het wafelbeslag en laat de machine nog even draaien. 9. Schep het goudgele wafelbeslag in een kom en zet het in de koelkast. Geef de boter de tijd om op te stijven, zodat je straks gemakkelijk porties van het beslag kan scheppen. 10. Bereid intussen de garnituur met verse aardbeien. 11. Schenk de volle room in een diepe mengkom. 12. Schep er wat kristalsuiker bij. Zoet de opgeklopte room naar persoonlijke smaak. 13. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap de zwarte zaadjes uit de halve peulen. Doe het ‘vanillemerg’ in de pot met room. 14. Klop de gezoete room half op. Gebruik een garde of maak het jezelf gemakkelijk en doe het met de handmixer. 15. Spoel de aardbeien in koud water en pluk (of snij) nadien de groene steelstukjes weg. 16. Snij elke aardbei in kwarten of in 6 stukjes, naargelang de grootte van de vrucht. 17. Verzamel enkele takjes munt, spoel ze schoon en pluk de blaadjes los. 18. Rol opeengestapelde blaadjes munt op en snij ze in finterdunne reepjes. Roer het groen doorheen de stukjes aardbei. 19. Beslis hoe je het slaatje met verse aardbeien afwerkt: Hou het puur en kindvriendelijk of druppel er een scheutje sambuca over en roer. 20. Verhit het wafelijzer. 21. Haal het wafelbeslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel porties van die je in over het hete wafelijzer verdeelt. 22. Bak de grangipanewafeltjes in beurten goudbruin en verzamel ze op een ...

Recepten - Aardbeien met roomwafeltjes en granité van aardbei

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Aardbeien_met_roomwafeltjes_en_granite_van_aardbei

... Bereidingswijze Mix voor de granité de aardbeien met het water en de suiker. Plaats enkele uren in het vriesvak. Splits voor het wafelbeslag de eieren. Klop de eiwitten stijf en houd de dooiers apart. Klop de room in een aparte kom half op. Spatel vervolgens de eierdooiers ...

Wafel met zeste van limoen | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/wafel-met-zeste-van-limoen

... Wafel met zeste van limoen - Wafelbeslag: Alle ingrediënten (boter, 3 eidooiers, 55 gr suiker, limoenzeste, zout, 160 gr bloem , baking powder, maïszetmeel en de melk) 1 voor 1 mengen in de kitchenaid. Op het laatste de opgeklopte eiwitten (3) toevoegen. Citroencrème: ...

Jeroen Meus - Chocoladewafeltjes met banaan - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/chocoladewafeltjes-met-banaan

... et bakpoeder toe en kneed in de keukenmachine.Breek de eieren een voor een in de kom. Laat de machine draaien tot je het perfecte wafelbeslag krijgt.Snijd de vanillestok overlangs en schraap uit elke helft de vanillezaadjes. Doe deze bij het mengsel.Voeg ook de chocolade chips toe en laat de machine verder draaien.Laat het beslag minstens een uur afkoelen in de koelkast.Verwarm het wafelijzer op de hoogste stand.Haal het beslag uit de koelkast en schep er met een eetlepel een stevige bal uit.Leg de bal beslag in het wafelijzer en bak tot een goudbruine wafel. Gebruik een (prik)vork om de wafel uit het ijzer te halen. Ga door tot het beslag op is.Zet een steelpannetje op een zacht vuur met een bodem melk. Voeg wat chocolate chips toe en roer ze met een g ...

Videorecept voor Kaneelwafels met appel en vanille-ijs | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/kaneelwafels-met-appel-en-vanille-ijs/

... aneel.Giet over het vanille-ijs eventueel wat amaretto voor een dessert met nog meer impact. Of kies in de plaats van fruit in je wafelbeslag voor stukje speculoos, die zullen lekker karameliseren tijdens het bakken. Geniet van Kaneelwafels met appel en vanille-ijs ...

Jeroen Meus - Vlaamse wafels met vanilleshake - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vlaamse-wafels-met-vanilleshake

... koud kunstje dankzij dit authentieke recept van Jeroen. Een lekker tussendoortje om het weekend goed in te zetten! - Het wafelbeslag Warm het wafelijzer op. Laat de juiste hoeveelheid boter smelten in een steelpannetje op het vuur.Doe de juiste hoeveelheid bloem in de beker van de blender.Splits de eieren. Houd de eiwitt ...

Jeroen Meus - Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillewafels-met-vanille-ijs-en-warme-krieken

... Vanillewafels met vanille-ijs en warme krieken - Een supereenvoudig dessertje dat je nog lang zal heugen. Zo lekker dat het is! We hebben het over Jeroens vers gebakken vanillewafeltjes met een bolletje vanilleroomijs en warme krieken. Meer hoeft het toch echt niet te zijn? ...

Jeroen Meus - Brusselse smurfenwafel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/brusselse-smurfenwafel

... e compote heel kort en giet het over in een kom. Laat even afkoelen in de koelkast.Afwerken en serveren Schep een flinke pollepel wafelbeslag in het wafelijzer, draai het ijzer na een minuut om en bak de wafel 10 tot 12 minuten.Doe ondertussen de room met de bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestokje in een grote kom en klop de slagroom stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.Haal de gebakken wafel uit het wafelijzer en laat hem even afkoelen op een rooster.Bedek de wafel met een laagje abrikozenconfituur, gevolgd door wat toefjes vanilleslagroom. Werk de wafel af met de witte chocoladeschilfers. ...