Resultaten voor vleesjus

Sas Kookt!: Vleesjus

http://saskookt.blogspot.be/2010/12/vleesjus.html

... vleesjus Sauzen, daar ben ik niet goed in. Meestal serveer ik vlees dan ook gewoon gebakken, zonder saus. Maar af en toe heb je toch eens zin een een lekker sausje voor erbij. Gisteren heb ik iets uitgeprobeerd met rundsfond en het viel in de smaak. We hadden struisvogelfilet ...

Sprookjeshuwelijk van eend en wortel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/sprookjeshuwelijk-van-eend-en-wortel

... n van 200°C ongeveer 5 minuten en laat rusten onder folie. Giet het vet uit de pan en blus met de gembersiroop, rijstazijn en de vleesjus. Laat even inkoken. Kook de jonge worteltjes en bak kort op in boter en een beetje suiker. Ingrediënten 2 eendenborsten 6 dikke wortelen 4 jonge wortels ½ sinaasappel 4 el gembersiroop 2 el zwarte rijstazijn 3 dl vleesjus 8 aardappelen room 2 eigelen 100 gr boter panko eiwit suiker ...

Recept voor Stoemp met rookworst en andijvie | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/stoemp-met-rookworst-en-andijvie/

... n 1 kg pureeaardappelen Toevoegen 1 andijvie Toevoegen 400 g ambachtelijke rookworst Toevoegen 2,5 dl bruine vleesjus Toevoegen 2 el graanmosterd Toevoegen 1 sjalot Toevoegen 20 cl rode wijn Toevoegen 20 g Solo Toevoegen 1,5 dl volle melk Toevoegen peper Toevoegen zout Toevoegen nootmuskaat Toevoegen Bereidingswijze Snipper de sjalot fi j ...

Rendang | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/rendang

... vlees toe aan de stoofpot met ui, knoflook en gember en bak rustig mee. Kruid met sambal. Bevochtig met de bouillon van kip en de vleesjus en voeg de kokosmelk toe. Meng alles goed onder elkaar en laat met het deksel op 1 uur zachtjes gaar sudderen. Kook de rijst gaar en hou warm. Breek de kroepoek fijn en parfumeer met limoenrasp. Verfris de geurige stoofschotel met het sap van de limoen en voeg de grofgesneden koriander toe. Doe de rijst in een kom en bedek met de rendang. Leg er wat grof gemalen kroepoek en een klein lepetje sambal bij. Ingrediënten 450 gr rundsvlees met vet 1 ui 4 teentjes knoflook 1 th lepel trassie (garnalenpasta) 2 th lepels korianderzaad 1 th lepel komijnzaad 1 mespunt kurk ...

Konijn met bier, ajuin en gefrituurde aardappelen | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/konijn-met-bier-ajuin-en-gefrituurde-aardappelen

... lus met het bier. Voeg tijm, laurier en kruidnagel toe. Breng op smaak met een grote eetlepel mosterd. Blus met de bruine fond of vleesjus. Voeg het konijn terug toe in de pot. Laat 40 minuten sudderen. Voeg eventueel wat suiker toe. Stoom de bintjes gaar. Snij ze in twee. Frituur 3 minuten op 180 graden. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met fleur de sel Schep op een bord wat konijn en bintjes. Smakelijk! Ingrediënten 1 konijn 1 snuifje bloem 4 ajuinen 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 2 el bruine suiker 2 flesjes blond bier (bv Leffe) peper zout 1 klont boter 2 kruidnagels 1 el mosterd 500 g aardappelen (bintjes) Fleur de Sel 500 ml bruine fond of vleesjus ...

Varkenshaasje met ovenfrietjes, witloofsalade en sjalottensaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/varkenshaasje-met-ovenfrietjes-witloofsalade-en-sjalottensaus

... e saus: snij de sjalotten fijn. Stoof ze aan in een klontje boter.  Voeg de bloem toe. Laat even meebakken. Blus met de wijn en vleesjus. Kook voor de helft in. Voeg de gelei toe. Tip: laat je gekochte vleesjus nog tot de helft inkoken voor extra smaken..  Kruid met peper en zout en laat inkoken tot de gewenste dikte. Afwerking: versnijd het vlees. Serveer met witloofsla, saus en frietjes. Garneer eventueel met een takje peterselie. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...

Recept voor stoemp van spruiten met hertenbiefstuk | njam!

http://www.njam.tv/recepten/stoemp-van-spruiten-met-hertenbiefstuk

... nootmuskaat. Bak de biefstukjes in boter. Serveren: Leg de puree in het midden van het bord. Leg daarop het vlees. Werk af met d ...

Steak friet met peperroomsaus | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/steak-friet-met-peperroomsaus

... adomayonaise en ook de frietjes krijgen een passend alternatief.Tip: giet de cognac in een glaasje alvorens te flamberen. Vervang vleesjus eventueel door ingekookte bruine fond. Voor de mayonaise: Snij de avocado in twee. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een cutter.  Voeg een eetlepel mosterd, zure room, sap van een halve citroen, bieslook, peper en grof zeezout toe. Cutter of mix fijn. Mag het iets vloeibaarder, voeg dan een scheutje water toe.  Voor de sla: was de sla. Zwier droog. Voor het vlees en de saus: Borstel de p ...

Boerenkool met worst van Pierre Wind - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/boerenkool/boerenkool-worst-pierre-wind

... aardappelen 100 ml warme melk 100 g roomboter, in blokjes 750 g boerenkool, in fijne reepjes 200 g ontbijtspek, in blokjes 250 ml vleesjus 2 rookworsten of 4 minirookworstjes Bereiden Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Pureer de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout, de warme melk en blokjes roomboter.Breng een bodempje water met weinig zout aan de kook en gaar hierin de boerenkool. Schep regelmatig om.Bak de blokjes ont ...

Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux

... lichte biscuitgeur ruikt. Het drogen zorgt ervoor dat de bloemsmaak verdwijnt. 4. De roux is klaar. Nu kan je er bouillon, melk, vleesjus... mee binden. ...