Resultaten voor vleesbroodje

Kookvideo - Gebraden worst met pittige uien / Vleesbroodje

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gebraden_worst_met_pittige_uien_/_Vleesbroodje

... beide kanten dicht in hete boter en doe over in een ovenschaal. Braad 22 minuten in een matig warme oven op 160°C. Overgiet het vleesbroodje met wat water en braad nog eens 8 minuten. Het water gaat een te sterke korstvorming tegen en houdt alles sappig. Haal het vlees uit de schaal. Blus met balsamicoazijn en bind de jus met zetmeel. Serveer met kriekjes.   ...

Vleesbrood gekruid met olijven, kaas en Provençaalse kruiden | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vleesbrood-gekruid-met-olijven-kaas-en-provencaalse-kruiden

... en Provençaalse kruiden - Meng het varkensgehakt met de olijven, kruiden, gemalen kaas, eieren en het broodkruim en vorm er een vleesbroodje mee. Doe de helft van de boter in een ovenschotel, leg het vleesbroodje erin en bak 35 à 45 minuten op 170°. Schil de aardappelen en kook beetgaar in gezouten water. ...

Jeroen Meus - Gehaktbrood met fijne prei en groentepuree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gehaktbrood-met-fijne-prei-en-groentepuree

... klont boter in een braadpan en schenk er ook wat olijfolie bij. Verhit de pan op een matig vuur, terwijl je met natte handen een vleesbroodje kneedt en rolt. (Gehakt kan je gemakkelijk bewerken met vochtige handen.) 11. Leg het bolle gehaktboord in het braadvet en geef het enkele minuten de tijd om een korstje te krijgen. Draai het vlees om en geef ook de ommezijde een goudbruin korstje. 12. Leg het goudbruin gekleurde gehaktbrood in een kleine ovenschaal. Schuif het in de oven van 190°C. 13. Bak het gehaktboord gedurende ongeveer 45 minuten. Prik tijdig in het vleesbroodje om te checken of het gaar is tot in de kern. Werk tijdens het bakken aan de groentepuree. 14. Voeg wat extra boter toe aan de stoofpot (met een rest prei) die je op een matig vuur opwarmt. Doe de stukjes wortel en selder bij de overgebleven gestoofde prei. 15. Schil de aardappelen, snij ze in grove stukken en doe ze in de pot. 16. Voeg wat tijm en laurier toe, een snuifje zout en wat peper van de molen. 17. Schenk tenslotte water bij de groentemengeling, tot de inhoud van de pot voor ¾ onderstaat. Zet het deksel schuin op de pot en laat de groenten 20 minuten pruttelen op een zacht vuur. 18. Verwijder de uitgekookte takjes tijm en blaadjes laurier. 19. Stamp de groenten en aardappelen fijn met een pureestamper. Laat indien nodig nog wat overtollig vocht wegkoken. 20. Proef en voeg naar smaak peper en/of zout toe. 21. Snij het gehaktbrood in plakjes van een kleine centimeter breed. Gebruik een scherp groot koksmes. 22. Serveer iedereen een flinke schep dampende groentepuree en een paar sneetjes gehaktbrood met fijne prei. 23. Serveer deze dagelijkse kost met een lepel Belgische pickles. ...

Italiaans gehaktbrood

https://www.prinsessenboontjes.be/post/italiaans-gehaktbrood

... Italiaans gehaktbrood Een gehaktbroodje of een vleesbroodje. Hier is toch bijna iedereen dol op? Hier hebben we er een Italiaanse versie van gemaakt. Het smaakt echt bij zoveel heerlijke gerechten. Je maakt hem gemakkelijk dubbel, en op voorhand. Een perfect mealprep gerecht ...

Jeroen Meus - Kippengehaktbroodjes met puree en tomatensla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kippengehaktbroodjes-met-puree-en-tomatensla

... mag je dit gerecht zeker omschrijven. Zonder grote culinaire kunsten zet je een maaltijd op de tafel die iedereen lust: een zacht vleesbroodje van kippengehakt, een eenvoudige salade boordevol vitamientjes en smeuïge zuiderse puree met wat olijfolie. Wat moet een mens nog meer? - 0. Pel het teentje look en plet de nodige hoeveelheid tot pulp. 1. Spoel ...