Resultaten voor vissla

Jeroen Meus - Vissla voor op de boterham - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vissla-voor-op-de-boterham

... de boterham - We beleggen onze dagelijkse boterham graag met allerhande kant-en-klare slaatjes. Vandaag maakt Jeroen een smeuïge vissla op basis van koolvis. Een lekkernij waar zowel je huisgenoten als je collega's van zullen willen mee-eten.Koolvis koop je best van november t ...

Recept voor vissla met fishsticks van tarbot | njam!

http://www.njam.tv/recepten/vissla-met-fishsticks-van-tarbot

... evoegen. Voeg olie toe tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Roer de azijn, citroensap en yoghurt onder de mayonaise. maak de vissla: Prak de kabeljauw fijn met een vork en roer er enkele eetlepels mayonaise onder. Doe de kruiden erbij, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast. maak de fishsticks: Verwarm de friteuse op 175°C. Snijd de tarbot in mooie staafjes en kruid met peper en zout. Haal door de bloem en klop goed af. Klop het eiwit los en haal de tarbotstaafjes erdoor. Haal de staafjes door het paneermeel en frituur in enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zo ...

Jeroen Meus - Cannelloni van knolselder met gerookte zalm en currydressing - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cannelloni-van-knolselder-met-gerookte-zalm-en-currydressing

... recht van ons Nationale Kerstmenu kun je gemakkelijk van tevoren maken. Plakjes knolselder worden gevuld met zalm en zelfgemaakte vissla. Je serveert ze met een eenvoudige kruidensalade en dressing. - Breng in een kleine kookpot water met een snuif zout aan de kook.Schil de aardappel en kook hem gaar in het water. Kook de eieren ook hard in h ...

Jeroen Meus - Blini met prei, brandade en een spiegelei - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blini-met-prei-brandade-en-een-spiegelei

... brandade en een spiegelei - Eenvoudig, creatief en toch een beetje feestelijk! Dit gebakken aardappelpannenkoekje met prei, warme vissla en een krokant gebakken spiegelei verovert de harten van jong en oud. - Schil de aardappelen voor de blini's, snijd ze in stukken en kook ze gaar ...

Jeroen Meus - Koude retro schotel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-retro-schotel

... uit even uitlekken. 6. Draai de perzikhelften om en hou je ijsschep in de aanslag. Vul de schep met tonijnsla en leg de halve bal vissla op een halve perzik. Ga door tot alle perziken gevuld zijn en zet de schotel vervolgens in de koelkast. 7. Ontdooi vooraf een portie visfumet, of neem vooraf de tijd om een verse visfumet te bereiden. 8. Verwarm de fumet op een zacht vuur. Gebruik een diepe pan of een brede pot, zodat het stuk vis er in z’n geheel in past. Leg het staartstuk van de zalm in de visbouillon en plaats het deksel op de pan of pot. 9. Controleer of de vis gaar is en leg de zalm voorzichtig op een groot plat bord. Laat het staartstuk afkoelen. 10. Op een zalm Belle Vue hoort een glanzend laagje gelei te zitten. Week het blaadje gelatine in een beker met koud water. 11. Knijp de gelatine uit en los het blaadje op in de warme visfumet, waarin de zalm gegaard werd. 12. Neem het stuk zalm erbij en laat je creativiteit de vrije loop. Gebruik bijvoorbeeld twee eetbare bloemen om het stuk vis te versieren. Het is knutseltijd. 13. Snij twee groene bladeren van een stam prei. Kook de bladeren enkele minuten in water. Schil een tomaat zoals je een appel zou schillen. Bewaar een lang stuk van de schil. 14. Snij twee dunne slierten uit een preiblad. Snij ook enkele ‘blaadjes’ uit de prei. Schik de bloemstelen en de blaadjes op de zalm. 15. Gebruik een flinterdun rondje citroen om de eerste bloem te ...