Resultaten voor vispannetjes

Recepten - Vispannetje met koolvis, zalm en garnalen

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Vispannetje_met_koolvis_zalm_en_garnalen

... erfrommelde papier, zodat er straks geen ongelukjes gebeuren in de oven. Uiteraard kan je dit gerecht ook klaarmaken in ovenvaste vispannetjes of kleine diepe borden. Schik in elke schelp een deel van de gepocheerde koolvis en een portie zalmstukken. Lepel een royale portie saus met paddenstoelen over de vis. Strooi een laagje gemalen kaas over de vispannetjes en zet ze in de oven. Plaats ze zo’n 15 minuten in de hete oven van 200 °C. Zet aansluitend nog enkele minuten de grill op tot de vispannetjes een lichtbruin kaaskorstje hebben. Intussen kan je de verse garnalen pellen. Persoonlijk hou ik niet van warme garnalen, dus die voeg je best toe vlak voor het serveren. Dan behouden ze hun fijne smaak. Serveer de gloeiend warme schelp op een servetje en strooi er vlak voor de schelpen naar de tafel verhuizen een portie verse garnalen over.   Dagelijkse kost - Jeroen Meus ...

Jeroen Meus - Vispannetje met koolvis, zalm en garnalen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vispannetje-met-koolvis-zalm-en-garnalen

... erfrommelde papier, zodat er straks geen ongelukjes gebeuren in de oven. Uiteraard kan je dit gerecht ook klaarmaken in ovenvaste vispannetjes of kleine diepe borden. 14. Schik in elke schelp een deel van de gepocheerde koolvis en een portie zalmstukken. 15. Lepel een royale portie saus met paddenstoelen over de vis. 16. Strooi een laagje gemalen kaas over de vispannetjes en zet ze in de oven. Plaats ze zo’n 15 minuten in de hete oven van 200 °C. Zet aansluitend nog enkele minuten de grill op tot de vispannetjes een lichtbruin kaaskorstje hebben. 17. Intussen kan je de verse garnalen pellen. Jeroen houdt niet van warme garnalen, dus voegt hij ze toe vlak voor het serveren. Zo behouden ze hun fijne smaak. 18. Serveer de gloeiend warme schelp op een servetje en strooi er vlak voor de schelpen naar de tafel verhuizen een portie verse garnalen over. ...

Vispannetje van hondshaai met prei

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vispannetje-van-hondshaai-met-prei-tomaat-en-ui

... n mee. Voeg de room toe en roer om. Laat even inkoken.Verdeel de uiringen en de room over de vis. Werk af met gemalen kaas.Zet de vispannetjes in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten. Lekker met puree. ...

Vispannetje met tongschar en pompoen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vispannetje-met-tongschar-en-pompoen

... e bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi er de geraspte kaas over.Gratineer de vispannetjes 15 à 20 minuten in de oven leg er de laatste 5 minuten de mosselen bij. Bestrooi met de garnalen en serveer. Lekker met br ...

Gegratineerd visschoteltje | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gegratineerd-visschoteltje

... k de gestoofde prei in de schaaltjes. Pocheer de visfilets in de bouillon. Ongeveer 5 seconden per visfilet, en leg dan ook in de vispannetjes. Maak een roux: smelt 1 el boter, en doe daar 1 el bloem bij. Laat even drogen. Zeef enkele soeplepels visfumet boven het potje, en roer goed. Breng op smaak met een scheutje witte wijn en room. Kruid met peper en zout. Nappeer de saus over de vis en de groentjes en overstrooi met gemalen kaas. Zet nog 5 à 10 minuten in de hete oven om te gratineren, en op het einde nog eventjes onder de grill. Je kan dit gerecht voor €4,16 per persoon op tafel zetten. Ingrediënten 2 stengels prei 1 tongschar 1 wijting enkele takjes peterselie klontje boter 1 kg bloemaardappelen klontje boter 1 ei peper, zout en muskaatnoot 200 gr gemalen kaas voor de saus witte wijn tijm en laurier 1 th lepel peperbollen 1 el bloem 1 el boter 1 dl room ...

Jeroen Meus - Carpaccio van Sint-Jacobsnoten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-sint-jacobsnoten

... en de nootjes extra stevig en kan je ze later makkelijker in schijfjes snijden. De onderste schelphelften zijn handig om er later vispannetjes in te bereiden of voor het betere knutselwerk op school. 6. Schep de zure room in een mengschaal. Voeg wat mierikswortelpasta toe en meng de twee ingrediënten. Gebruik een hoeveelheid mierikswortelpasta naar smaak. 7. Rasp de dunne groene zeste van de limoen in het sausje en knijp er een scheutje vers limoensap in. Voeg wat peper van de molen toe en een snuifje zout. Roer en proef het sausje. Voeg naar smaak extra limoensap of mierikswortel toe. 8. Plaats het sausje tussendoor in de koelkast. 9. Spoel de blaadjes (en de fijnste steeltjes) van de waterkers schoon. Doe voorzichtig want dit is een tere groente. 10. Pluk de fijne takjes waterkers los en bewaar ze in een kom met ijswater. 11. Schil het stuk daikon met de dunschiller en snij de dikke witte radijs in stukken van zo’n 6 centimeter lang. 12. Snij de bleke radijs eerst in flinterdunne plakjes en vervolgens in uiterst fijne reepjes. (julienne) 13. Een tijdbesparend alternatief is de daikon raspen. Let wel, het resultaat is dan iets minder verfijnd. 14. Bewaar ook de reepjes daikon in de kom met gekoelde waterkers. 15. Schep een lepel van de frisse zure room op elk plat bord. Wrijf de room met de bolle zijde van een lepel open, tot een cirkel van zo’n 10 tot 12 centimeter diameter. 16. Dep de gekoelde Sint-Jacobsnootjes droog. 17. Snij de zeevruchten met een fijn en vlijmscherp mes in flinterdunne - bijna doorschijnende - ronde plakjes van zo’n 2 millimeter dik. 18. Schik de plakjes rauwe Sint-Jacobsnootjes in cirkelvormen op het laagje van het roommengsel. 19. ...