Resultaten voor vijgenconfituur van jeroen meeus

Eenvoudige feesthapjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/eenvoudige-feesthapjes

... geitenkaas. Snijd ze in 4. Leg op elk toastje een dun komkommerschijfje en een halve gepelde walnoot. Toastjes met foie gras – vijgenconfituur: Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met wat vijgenconfituur. Snijd ze in 4, leg er een dun plakje foie gras op en bestrooi met een snuifje fleur de sel. Kaasspiraaltjes: Snijd repen van 2cm breed en 5cm lang uit uw bladerdeeg. Draai deze repen ineen. Rasp op de ene helft comté en op de andere helft mimolette. Zet in de oven op 200° en laat bakken totdat ze een mooi kleurtje hebben. Ingrediënten Ovenschaaltjes met rillettes van zalm 200 g verse zalm 150 g gerookte zalm 40 g boter 1 el dille 1 ui 1 tl limoen 4 grissini's Toastjes me ...

Everzwijn met aardpeer | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/everzwijn-met-aardpeer

... of ze aan in een beetje boter gedurende 4 minuten. Voeg dan de blokjesvijgen toe. Blus de pan met de frambozenazijn en voeg er de vijgenconfituur aan toe. Serveer de everzwijnfilets met de aardpeer en de jus. Werk af met een beetje kervel en een verse vijg. Ingrediënten 2 vijgen 4 aardperen 600 gr everzwijnfilet 4 el frambozenazijn 2 el vijgenconfituur 2 dl water 1 el wildbouillon 1 dl room bakboter kervel ...

Videorecept voor Crumble van geitenkaas met vijgen en suikerbrood | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/crumble-van-geitenkaas-met-vijgen-en-suikerbrood/

... d Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 8 verse vijgen Toevoegen 4 el suiker Toevoegen 1 el vijgenconfituur Toevoegen 4 stukken geitenkaas Toevoegen 8 sneetjes suikerbrood Toevoegen 1 klontje Solo Toevoegen Ber ...

Vijgenconfituur met sinaasappel en pijnboompitten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vijgenconfituur-met-sinaasappel-en-pijnboompitten

... vijgenconfituur met sinaasappel en pijnboompitten - Snijd de vijgen in stukjes. Doe de stukjes vijg, de citroenrasp, het citroensap en het sinaasappelsap samen in een ruime kookpot. Breng aan de kook en laat 5 minuten afgedekt sudderen. Neem de kookpot van het vuur en voeg de ...

Jeroen Meus - Amandel-vijgentaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/amandel-vijgentaart

... dan moet je daarvan profiteren. jeroen bakt een eenvoudig taartje met een vulling van gemalen amandelnoten, veel verse vijgen en vijgenconfituur. Zet de koffie maar klaar… - 0. Gebruik een (dikker) vel bladerdeeg van bij de bakker, of bak met een kant-en-klaar vel deeg. 1. Haal de melk en de boter tijdig uit de koelkast en laat de ingrediënten op kamerteperatuu ...

Jeroen Meus - Vijgentaartje met ijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vijgentaartje-met-ijs

... elheden amandelpoeder, bloem en suiker. Voeg de drie samen in de mengkom van de keukenmachine. 2. Voeg er de malse boter bij, wat vijgenconfituur en een bescheiden scheutje rode porto. 3. Plaats het K-hulpstuk voor beslag in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten eerst op een lage snelheid en kort nadien op een hoger toerental. 4. Breek het ei in een potje en voeg het extra eiwit toe. Giet de eieren bij het beslag en laat de machine rustig draaien. 5. Verwarm de oven voor tot 175°C. 6. Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de ingevette vorm vervolgens met en beetje bloem. Zo kan je ...

Jeroen Meus - Gerolde koekjes met geitenkaas en mini-croques met vijgenconfituur - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gerolde-koekjes-met-geitenkaas-en-mini-croques-met-vijgenconfituur

... Gerolde koekjes met geitenkaas en mini-croques met vijgenconfituur - Met het recept maak je ongeveer 25 koekjes met geitenkaas, waarvoor de bereidingstijd 85 minuten bedraagt. Je verkrijgt ook ongeveer 8 mini-croques, met een bereidingstijd van 30 minuten. - 0. Leg de rode p ...

Mijn Pop-uprestaurant 2016: overheerlijk ontbijtplankje van Caroline en Gillian | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-pop-uprestaurant/recept/mijn-pop-uprestaurant-2016-gezond-ontbijt-van-caroline-en-gillian

... azelnootpasta, de honing of agavesiroop, cacaopoeder, een mespunt zout en voor wie wil een mespunt chiliflakes. Voor de peren- en vijgenconfituur: snij de vijgen en peren in stukjes. Stoof ze aan en breng aan de kook met de kokosbloesemsuiker. Laat 4 à 5 minuten doorkoken en voeg op het laatste de geroosterde pijnboompitten toe. Giet in een steriele potjes. Sluit goed af. Draai even om en keer terug om. Voor de frambozen- en chiliconfituur: was de basilicum. Snij de frambozen in stukjes. Doe ze in een kookpot met de takjes basilicum en de suiker. Laat 4 à 5 minuten opkoken. Voe ...

Videorecept voor Gevulde kwartel met amandelkroketjes | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/gevulde-kwartel-met-amandelkroketjes/

... aat Toevoegen 100 g bloem Toevoegen 200 g amandelschilfers Toevoegen 1/2 l rundsfond Toevoegen 1 eetlepel vijgenconfituur Toevoegen 1 glas porto Toevoegen bunsenbrandertje (optioneel) Toevoegen Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180°C.Splits 1 ei en doe de eierdooier samen met het gehakt in een kom. Hou het eiwit apart. Pel en snipper de sjalot en het teentje look. Voeg ze bij het gehakt. Kruid met peper en zout. Voeg er ook de rozijnen aan toe. Meng alles goed onder elkaar.Brand de resterende pluimpjes van de kwartels af met een bunsenbrander. Of prik erin met een vork en hou elk van de kwartels zo even boven het vuur.Vul de kwartels met het gehakt. Verhit 3 klontjes Solo in een braadpan en bak de kwartels langs alle kanten mooi bruin. Laat ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...