Resultaten voor vijgenconfituur dagelijkse kost

Jeroen Meus - Gerolde koekjes met geitenkaas en mini-croques met vijgenconfituur - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gerolde-koekjes-met-geitenkaas-en-mini-croques-met-vijgenconfituur

... Gerolde koekjes met geitenkaas en mini-croques met vijgenconfituur - Met het recept maak je ongeveer 25 koekjes met geitenkaas, waarvoor de bereidingstijd 85 minuten bedraagt. Je verkrijgt ook ongeveer 8 mini-croques, met een bereidingstijd van 30 minuten. - 0. Leg de rode p ...

Vijgenconfituur met sinaasappel en pijnboompitten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/vijgenconfituur-met-sinaasappel-en-pijnboompitten

... vijgenconfituur met sinaasappel en pijnboompitten - Snijd de vijgen in stukjes. Doe de stukjes vijg, de citroenrasp, het citroensap en het sinaasappelsap samen in een ruime kookpot. Breng aan de kook en laat 5 minuten afgedekt sudderen. Neem de kookpot van het vuur en voeg de ...

Jeroen Meus - Vijgentaartje met ijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vijgentaartje-met-ijs

... elheden amandelpoeder, bloem en suiker. Voeg de drie samen in de mengkom van de keukenmachine. 2. Voeg er de malse boter bij, wat vijgenconfituur en een bescheiden scheutje rode porto. 3. Plaats het K-hulpstuk voor beslag in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten eerst op een lage snelheid en kort nadien op een hoger toerental. 4. Breek het ei in een potje en voeg het extra eiwit toe. Giet de eieren bij het beslag en laat de machine rustig draaien. 5. Verwarm de oven voor tot 175°C. 6. Strijk de taartvorm in met een beetje boter. Bepoeder de ingevette vorm vervolgens met en beetje bloem. Zo kan je ...

Jeroen Meus - Amandel-vijgentaart - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/amandel-vijgentaart

... dan moet je daarvan profiteren. Jeroen bakt een eenvoudig taartje met een vulling van gemalen amandelnoten, veel verse vijgen en vijgenconfituur. Zet de koffie maar klaar… - 0. Gebruik een (dikker) vel bladerdeeg van bij de bakker, of bak met een kant-en-klaar vel deeg. 1. Haal de melk en de boter tijdig uit de koelkast en laat de ingrediënten op kamerteperatuu ...

Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp

... Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! Jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en veelzijdige ...

Eenvoudige feesthapjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/eenvoudige-feesthapjes

... geitenkaas. Snijd ze in 4. Leg op elk toastje een dun komkommerschijfje en een halve gepelde walnoot. Toastjes met foie gras – vijgenconfituur: Rooster de sneetjes brood en besmeer ze met wat vijgenconfituur. Snijd ze in 4, leg er een dun plakje foie gras op en bestrooi met een snuifje fleur de sel. Kaasspiraaltjes: Snijd repen van 2cm breed en 5cm lang uit uw bladerdeeg. Draai deze repen ineen. Rasp op de ene helft comté en op de andere helft mimolette. Zet in de oven op 200° en laat bakken totdat ze een mooi kleurtje hebben. Ingrediënten Ovenschaaltjes met rillettes van zalm 200 g verse zalm 150 g gerookte zalm 40 g boter 1 el dille 1 ui 1 tl limoen 4 grissini's Toastjes me ...

Jeroen Meus - Snert - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/snert

... Snert - Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. Jeroen maakt er een zalige dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen. - Spoel de spliterwten onder ...

Jeroen Meus - Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blinde-vinken-met-gebakken-champignons-en-aardappelen

... Blinde vinken met gebakken champignons en aardappelen - Echte dagelijkse kost: blinde vinken met gekookte aardappelen en heerlijke smaakvolle champignons. Simpeler en lekkerder dan dit wordt het niet! - Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen ...

Jeroen Meus - Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenskotelet-met-jonge-wortelen-picklesmousseline-en-aardappelen

... Varkenskotelet met jonge wortelen, picklesmousseline en aardappelen - Met de zomer in zicht gebruikt Jeroen vandaag al eens de barbecue om echte dagelijkse kost op klaar te maken. Een lekker sappige gegrilde varkenskotelet met geroosterde wortelen en aardappelen (eveneens kl ...

Jeroen Meus - Gebakken kalfslever met spruitjesstoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-kalfslever-met-spruitjesstoemp

... Gebakken kalfslever met spruitjesstoemp - Jeroen maakt al eens graag klassieke, Vlaamse kost. In dit geval gaat hij aan de slag met kalfslever, spruitjes en een saus met gebakken spekjes. De liefhebbers van degelijke dagelijkse kost zullen dit zeker weten te smaken! - Schil de ...