Resultaten voor veloutésaus

Gordon Ramsay: kip met morieljevelouté - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/gordon-ramsay/gordon-ramsay-kip-morieljeveloute

... e klein is pocheert u ze na elkaar.) Haal de kippen uit de pan en laat ze 5 minuten rusten. Bewaar het kookvocht.Maak intussen de veloutésaus. Laat de morieljes uitlekken (bewaar het weekvocht) en hak ze fijn. Verhit wat olijfolie in de pan en bak de sjalotten, de tijm en de knoflook in 5-6 minuten goudbruin. Voeg de morieljes, nog wat olie en peper en zout toe. Bak ze 5-6 minuten en schenk er dan het grootste deel van het weekvocht bij (laat het bezinksel achter). Voeg de wijn toe en laat alles zacht inkoken tot alle vocht vrijwel is verdampt. Voeg 2-3 grote lepels van het pocheervocht van de kip toe en kook dat in 8-10 minuten in tot de helft. Voeg de room toe en laat alles sudderen tot het zo dik is als dunne room. Zeef de saus en knijp de paddenstoelen en sjalotten uit, om zoveel mogelijk smaak eruit te halen. Voeg zout en peper toe en doe de saus weer in de pan.Snijd het borstvlees zorgvuldig van het karkas en dep de filets droog met keukenpapier. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets 3-4 minuten aan elke kant, tot het vel knapperig en goudbruin is. Voeg wat klontjes boter toe en bedruip het vlees tijdens de laatste paar minuten om uitdrogen te voorkomen.Laat de kip rusten terwijl u de velouté opnieuw verhit. Snijd elke kipfilet horizontaal in tweeën en strooi zout en peper op elke helft. Schik ze op voorverwarmde borden en schenk de saus eromheen. Persoonlijke noot'Dit is de volmaakte manier om kipfilets te bereiden - pocheer ze zachtjes op het bot om het vlees smakelijk en mals te houden, bak ze vervolgens in de pan tot het vel ...

Recept voor Pompoenroomsoep met zure appelen | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/pompoenroomsoep-met-zure-appelen/

... Menugang: Voorgerecht Bereidingstijd: 40 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 6 personen 1,5 blokje Knorr Finesse groentebouillon Toevoegen 2 grote uien Toevoegen 3 soeplepels Solo Vloeibaar Toevoegen ...

Eetplezier: Sauzen - Michel Roux

http://eetplezier.blogspot.be/2012/08/sauzen-michel-roux.html

... en romige béarnaisesaus. Of in roomboter gebakken tongetjes met een zurige beurre blanc *slik*. Hoewel ik een heel behoorlijke veloutésaus weet te maken, mis ik nog heel veel kennis op het gebied van deze vloeibare smaakmakers. Want sauzen maken is een kunst. En Michel Roux sr wordt wereldwijd gezien als meester op het gebied van sauzen en heeft er een schitterend boek over geschreven. In 2008 uitgegeven in Engeland en in 2012 eindelijk in het Nederlands vertaald. Klassiekers krijgen een moderne twist. Licht en verfijnd, simpel en complex, zoet en hartig, met meer dan 200 recepten voor saus is dit hét boek dat bij iedere amateurkok zeker niet mag ontbreken op de boekenplank. Ik voorzie dat ik uit dit boek heel veel ga leren. Van het maken van salsa’s tot vinaigrettes en van coulis tot sabayons. Nu alleen nog even mijn angst voor het verwerken/eten van rauwe eieren zien weg te werken, maar ook daarvoor gloort er hoop aan de horizon, nl de gepasteuriseerde ei-producten verkrijgbaar bij de groothandel. Als ik mij dan na verloop van tijd alle vaardigheden van het kloppen en mengen eigen heb gemaakt, kan ik *tromgeroffel* mijn gasten een perfecte crème anglaise voorzetten. Of een overheerlijke bordelaisesaus. En met gepaste trots zal ik dan naar boven roepen: kijk, papa: met losse handen! Geplaatst door Nell Nijssen op 16:03 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Kookboeken ...

Hollandaise saus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/hollandaise-saus

... Hollandaise saus - Neem 4 eidooiers en doe die in een kookpot. Doe er 4 el wittewijnazijn en 4 el water bij. Het water zorgt ervoor dat se saus luchtig blijft en niet te zuur wordt. Ga er met een klopper door, dit op een licht vuurtje. Als je saus begint te schuimen, verhoog ...

Saus van gegrilde groenten

https://www.prinsessenboontjes.be/post/saus-van-gegrilde-groenten

... Saus van gegrilde groenten Oh dit is echt zo lekker! Super gemakkelijk ook. En zo vol smaak.Perfect als basis voor bij andere gerechten. En ook al ben je geen fan van aubergine, in deze saus gaat dat echt perfect! Ingrediënten Bereidingswijze:Stap voor stap foto's Tips:Je kan ...

Pasta met saus van gegrilde groenten

https://www.prinsessenboontjes.be/post/pasta-met-saus-van-gegrilde-groenten

... Pasta met saus van gegrilde groenten Echt zo lekker! Groenten in de oven, pasta en lekkere gehaktballetjes met parmezaan erbij.Smullen hoor! Het is echt geen werk. En zelfs heel ontspannend om de groenten te ontvellen.Ingrediënten Bereidingswijze:Stap voor stap foto's Tips:Je ...

Homemade Teriyaki Saus recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/homemade-teriyaki-saus/

... Bereidingstijd: 15 minuten Voor + – porties Wil je voor 0 personen koken? Ingrediënten3 teentje Knoflook 1 eetlepel Gember 120 milliliter Sojasaus 50 gram Donkere basterdsuiker 3 eetlepel Mirin 1 1/2 eetlepel Sesamolie 1 eetlepel Honing 3 eetlepel Maizena 60 ...

Pasta Bolognese

https://www.prinsessenboontjes.be/post/pasta-bolognese

... Pasta Bolognese Deze foto moet je maar zien, en je krijgt er zin in. Toch? Een oude klassieker die altijd smaakt. Je leest hieronder hoe wij deze lekkernij bereiden.Ingrediënten:Bereidingswijze:stap voor stap foto's Serveertips:Met kaas uiteraard! Deze spaghettisaus is heerlijk ...

Spaghettisaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/spaghettisaus

... Spaghettisaus - Doe wat olijfolie in je pan en doe je americain erin. Verdeel het in kleine stukjes terwijl je het bakt. Stoof je groentjes mee met het vlees en kruid met peper en zout. Voeg de gepelde tomaten en geconcentreerde tomaat toe aan de saus. Voeg een klein beetje ...

Spaanse Romesco Saus recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/spaanse-romesco-saus/

... Voor + – porties Wil je voor 0 personen koken? Ingrediënten215 gram Gegrilde Paprika 400 gram Gepelde Tomaten 140 gram Amandelen 5 gram Peterselie 1 snufje Zout 2 teentje Knoflook  1/2 stuk Citroen  1/2 theelepel Chili Vlokken  Dit recept is geschreven voor ...