Resultaten voor varkenspoot koken

Gevulde varkenspoot | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gevulde-varkenspoot

... Gevulde varkenspoot - Giet water in een kookpot en zet op een hoog vuur. Snij de groenten voor de bouillon grof, leg ze in het water en breng aan de kook. Maak een insnijding aan de onderkant van de varkenspoten en leg ze in de bouillon. Laat 36u sudderen op 75 à 80°c (op ...

Jeroen Meus - Hammousse en witte asperges met briochetoast - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hammousse-en-witte-asperges-met-briochetoast

... erges met briochetoast - Dit is een voorgerecht met heel klassieke smaken: ham, asperges en een lekkere toast. - De bouillon van varkenspoot Pel de ui en snijd hem grof. Schil de wortelen en snijd ze grof. Spoel de selder en snijd de stengels in stukken. Doe de groenten in een hoge kookpot met ...

Recept voor erwtensoep met rookvlees en croutons | njam!

http://www.njam.tv/recepten/erwtensoep-met-rookvlees-en-croutons

... en stoof samen met de ui verder aan. Doe de erwten erbij en vul aan met water totdat alles net onder staat. Leg het hammetje, de varkenspoot en het gerookt spek erbij. Breng de soep aan de kook en laat een kleine twee uur zachtjes pruttelen. Snipper het preiwit fijn en spoel grondig af met water. Stoof het preiwit halfgaar in een klontje boter en kruid af met peper en zout. Snijd de korsten van het toastbrood, snijd het brood in blokjes en bak goudb ...

Recept voor cassoulet met gepaneerde varkenspoten | njam!

http://www.njam.tv/recepten/cassoulet-met-gepaneerde-varkenspoten

... otje op in plasticfolie zodat je een mooi rolletje krijgt en leg een uurtje in de koelkast. Verwijder de plasticfolie en snijd de varkenspoot in ringetjes. Kluts het eiwit samen met een beetje peper en zout. Wentel de varkenspootjes door het eiwit en haal door de paneermeel. Bak de stukjes varkenspoot op een rustig vuurtje in een klontje boter mooi goudbruin. Snijd de tomaten in stukjes. Snipper de sjalot en look en stoof glazig in een klontje boter. Voeg de gekookte bonen toe en een eetlepel varkensbouillon. Doe de tomaten erbij en roer om. serveren: Schep de cassoulet in een diep bord. Leg hierop de varkenspootjes en werk af met lente-ui. Ingrediënten voor 2 personen 2 varkenspoten 50 ggedroogde witte bonen (boerentenen) 4 kumato tomaten, gepeld en zonder zaadjes 1 sjalot 2 teentjes look 2 klontjes boter 3 eiwitten 30 gpaneermeel 1 lente-ui, fijngesnipperd versgemalen zwarte peper - zout voor het kruidenboeket: 1 takje verse tijm 1 takje peterselie 2 laurierblaadjes voor het bouquet marmite: 1 stengel prei, in grove stukken 1 stengel selder, in grove stukken 1 wortel, in grove stukken 2 takjes tijm 2 laurierblaadjes ...

Jeroen Meus - Kroketten van varkenspoot met dipsaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kroketten-van-varkenspoot-met-dipsaus

... Kroketten van varkenspoot met dipsaus - Hesp, koteletten of haasjes kennen we allemaal, maar eigenlijk zijn alle delen van het varken bruikbaar in de keuken. Jeroen bereidt bijvoorbeeld smakelijke vleeskroketten van varkenspoten. De poten hebben veel smaak en er zitten veel ...

Soepje van erwtjes met gevulde pijlinktvis en schuim van kaas | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/soepje-van-erwtjes-met-gevulde-pijlinktvis-en-schuim-van-kaas

... unt en laat alles een 15-tal minuutjes sudderen. Voeg het fijngesneden spek en de versnipperde sjalotten toe aan het vlees van de varkenspoot. Meng met een flinke schep tomatade. Breng dit mengsel in een spuitzak. Maak de pijlinktivissen schoon (verwijder vel, ingewanden en tentakels, schraap het vel af met de achterkant van een mes) en spoel ze onder koud stromend water. Vul de inktvisjes met het varkenspootmengsel en sluit af met een prikker. Bak de gevulde pijlinktvisjes in de pan goudbruin in wat boter, kruid bij met peper en zout en plaats ze nog een 4-tal minuten in een oven van 200 à 220°C. Breng de melk aan de kook en voeg de kaas toe met een snuifje zout. Klop vlak voor het serveren mooi luchtig met een mixer. Mix de soep en zeef. Voeg fijngesneden bieslook toe. Giet de erwtenso ...

Aan tafel met Tanja: Erwtensoep

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2009/12/erwtensoep.html

... n 500 gram, 1 knolselderij en het groen daarvan, 2 aardappelen, 1 ui, eventueel 1 prei, 500 tot 750 gram varkenskrabbetjes of een varkenspoot, 1 grote goede rookworst van de slager, 250 gram ontbijtspek, zout en peper.Bereidingswijze: Snij de knolselderij, ui en prei in stukjes. Schil de appie’s en snij in grote stukken. Zet een pan, gevuld met ongeveer 2 liter water, op het vuur met de spliterwten, de stukjes knolselderij en de varkenskrabbetjes of poot. Na een half uur kan de in stukken gesneden aardappel en de ui en eventueel prei erbij. Haal na een een klein uurtje de varkenskrabbetjes uit de pan en haal het vlees van de botten en snij dit in kleine stukjes. Roer ondertussen de soep goed door en als het goed is vallen de aardappels en de stukjes knolselderij uit elkaar en zijn de spliterwten een geworden met het ...

Jeroen Meus - Huisbereide wildpaté met chutney van appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/huisbereide-wildpate-met-chutney-van-appel

... grote stukken. Kneus de knoflook. 1. Doe de groenten met het water in een grote soepketel. Breng aan de kook.  2. Leg er de varkenspoot bij. 3. Laat de bouillon 2 tot 3 uur trekken op een laag vuur. 4. Verwarm de oven voor tot 90 °C. 5. Smelt een klont boter in een pan. 6. Pel en snipper de sjalotten heel fijn. Stoof ze in de boter. 7. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe ze bij de sjalotten. 8. Rits de blaadjes van de rozemarijn en de tijm. Snipper ...

Zo maak je een Ile flottante | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zo-maak-je-een-ile-flottante

... Bereiding Neem 4 eiwitten en 8 el suiker en doe ze in een mengkom. Klop alles op tot een stevig geheel. Verwarm 1 l melk en doe er een vanillestokje in. Als de melk begint de koken, zet je het vuur lager. Vorm quenelles van de meringue en leg ze voorzichtig op de melk. Laat ...

Varkenskop koken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/varkenskop-koken

... Varkenskop koken - Kook de twee halve varkenskoppen gedurende 5 à 6 uur in de bouillon van groenten en kruiden tot al het vlees van het been valt. Snijd in stukken, kruid, voeg gesneden groenten toe en steriliseer (2 uur op 100°C in een pot kokend water). Ingrediënten ...