Resultaten voor uit de keuken van sofie zadenbrood

Zadenbrood met geitenkaas en geparfumeerd water | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/zadenbrood-met-geitenkaas-en-geparfumeerd-water

... de bakvorm met het zadenmengsel. Druk goed aan. Rond af zoals een brood. Bak het brood 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. Voor de geitenkaas: plet de geitenkaasjes met de fijngesneden kruiden, fijngesnipperde sjalot, een likje olijfolie, peper en zout. Snij het brood met een kartelmes. Beleg met geitenkaas, schijfjes peer en waterkers. Smakelijk! Voor het geparfumeerd water: snij een komkommer in stukken. Snij een citroen in schijfjes. Doe de komkommer, citroen en munt in een karaf. Giet er het water op en laat trekken. Ingrediënten voor het zadenbrood 360 g amandelpoeder 240 g pompoenpitten (gepeld) 240 g zonnebloempitten 120 ...

Jeroen Meus - Zadenbrood met spread van waterkers, mierikswortel en opgelegde makreel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zadenbrood-met-spread-van-waterkers-mierikswortel-en-opgelegde-makreel

... iet de marinade over de makreel en laat de vis en de ui marineren in de koelkast.Spoel de waterkers onder koud water en laat even uitlekken. Houd enkele blaadjes waterkers apart om het gerecht af te werken. Breng een potje water aan de kook met wat bicarbonaat en kook de waterkers kort af.Kuis de radijsjes, snijd ze in hele dunne plakjes en bewaar ze op ijswater. Spoel de waterkers onder koud water en knijp het meeste water eruit. Doe de waterkers met de ricotta en de mierikswortel pasta in de pot van de blender en kruid met peper en zout. Mix het geheel glad.Haal het brood uit de oven, haal het uit de vorm en laat het afkoelen. Haal de radijsjes uit het ijswater, laat ze even uitlekken en sprenkel er wat olijfolie en wat citroensap over. Kruid ze met peper en zout.Haal de gemarineerde makreel uit de koelkast en snijd hem in stukken. Snijd het brood in dikke plakken. Schep wat spread op een bord en leg er een plak brood op.Afwerking Bedek het brood met een laagje spread, leg er wat radijsjes op, enkele takjes waterkers en enkele mooie stukjes vis en wat gemarineerde ui. ...

Vruchtenwater met munt en limoen uit De Keuken van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vruchtenwater-met-munt-en-limoen-uit-de-keuken-van-sofie

... Vruchtenwater met munt en limoen uit de keuken van sofie - Was de limoen. Snij in schijfjes.  Giet het plat water in een kan. Voeg de schijfjes limoen en takjes munt toe.  Ingrediënten 1 l water 2 limoenen 1 handvol munt ...

Hapje met vijg, gegrilde perzik, bresaola en feta | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/hapje-met-vijg-gegrilde-perzik-bresaola-en-feta

... Hapje met vijg, gegrilde perzik, bresaola en feta - sofie komt een week lang langs bij Annelien Coorevits. Samen koken ze de lekkerste gerechten. Op dinsdag halen ze de barbecue boven. Tijdens het wachten maken ze dit lekker hapje.Sofie en Annelien grillen ook een ...

Frambozen-rozenconfituur van Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frambozen-rozenconfituur-van-sofie

... rug aan de kook met pec, likeur en suiker toe. Schuim af. Laat maximum 1 minuut doorkoken. Neem van het vuur. Vul de potten op. Sluit af en laat rusten. Ingrediënten 5 rozen (onbespoten) ½ citroen 1 l rozenwater 1 kg frambozen 2 zakjes pec 1 kg fijne suiker 1 shotglas bosaardbeienlikeur ...

Cocktailtip: de Italiaanse Bellini | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/cocktailtip-de-italiaanse-bellini

... Cocktailtip: de Italiaanse Bellini - sofie Dumont is te gast bij Vincent, Bab en Margot, de drie jongste Familie-acteurs. Op maandag maken ze niet alleen een heerlijke taart, maar ook een leuke cocktail: de Bellini, een cocktail met perzik en schuimwijn. Vul de glazen ...

Detoxdrankje van Eva Daeleman en Sofie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/detoxdrankje-van-eva-daeleman-en-sofie

... Detoxdrankje van Eva Daeleman en sofie - Doe het sap van de halve citroen, de ahornsiroop, de cayennepeper en het zout in een glas.  Vul op met plat water. Ingrediënten ½ citroen 1 mespunt cayennepeper 1 groot glas plat water 1 snuifje zout 1 el ahornsiroop ...

Aperitief zonder alcohol 'crodino' | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/aperitief-zonder-alcohol-crodino

... Aperitief zonder alcohol 'crodino' - Goed weekend met Pieter Timmers. Pieter nodigt zijn vriendin uit in de keuken van Sofie. Samen vieren ze Valentijn met een heerlijk menu. de aperitief is uiteraard zonder alcohol: een lekkere crodino.Voor het hapje met vijgen: het ...

Zelfgemaakte energierepen met noten en dadels | De Keuken van Sofie

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/zelfgemaakte-energierepen-met-noten-en-dadels

... stijven in de koelkast. Snij in repen.  Bewaartip: bewaar de repen het dezelfde vierkante bakje. Zorg ervoor dat je dit kan afsluiten, zo blijven de repen langer goed.  Voor de shake: meng 250ml sojamelk met 2el van de proteïneshake. Voeg wat oploskoffie, kaneel en cayennepeper toe.  Ingrediënten 13 grote verse dadels (Medjoul) 60 g pecan noten 30 g pompoenpitten 30 g pindanoten 6 el lijnzaad 1 el cacaopoeder (raw) 1 el honing 1½ el kokosolie ...

Worteltaart met limoen-roomkaastopping | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/worteltaart-met-limoen-roomkaastopping

... zaadjes van zes gedroogde lavendelbloemetjes toe. Laat 2 minuutjes koken.  Meng de kaas met 4 eetlepels siroop.  Haal de taart uit de oven. Laat volledig afkoelen. Bestrijk met de topping. Werk af met walnoten en Sweet Mix Amaretto. Ingrediënten voor de taart 3 eieren 80 g bloem 80 g volkorenbloem 1 tl bakpoeder 1 tl kaneel ½ tl kruidnagel 225 ml zonnebloemolie 270 g rietsuiker 50 g walnoten 50 g kokospoeder 140 g wortelen 2 el Sweet Mix Amaretto voor de topping 200 g roomkaas 1 limoen 100 g rietsuiker 100 g water 6 lavendelbloemen (gedroogd) 1 handvol walnoten ...