Resultaten voor tv een quiche lorraine van jeroen meus

Quiche lorraine | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/quiche-lorraine-0

... quiche lorraine - Voor het volkorendeeg:  Zeef de bloem samen met het zout in een ronde kom. Snijd de koude boter in stukjes. Meng de boter heel snel met de vingertoppen door de bloem tot je een kruimelige massa hebt. Voeg ongeveer 3 eetlepels koud water toe. Kneed ...

Restverwerking: Quiche Lorraine | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/quiche-lorraine

... Restverwerking: quiche lorraine - Zet de oven aan. Snijd de prei in kleine blokjes en spoel ze af met water. Smelt een beetje boter in de pan, voeg er de spekblokjes aan toe, bak ze krokant. Voeg de prei toe. Kruid met peper. Geen zout meer want het spek is al gezouten. ...

Recept voor Quiche lorraine | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/quiche-lorraine3/

... egen nootmuskaat Toevoegen Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200°C.Leg het deeg in een met Solo ingevette taartvorm en prik met een vork in het deeg.Laat de spekreepjes 2-3 minuten goudbruin kleuren op een hevig vuur. Laat ze uitlekken op een absorberend papier.Snij de ham in blokjes. Klop de eieren, de melk en de Solo Delifine samen op.Voeg peper, zout en een beetje versgeraspte nootmuskaat toe. Verdeel de ham, de spekreepjes en de kaas over de taartbodem. Giet het eimengsel erover. Bak ongeveer 25 minuten in de oven, tot het deeg mooi goudbruin is en de vulling hazelnootbruin is. Geniet van quiche lorraine ...

Quiche lorraine - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/quiche/quiche-lorraine

... het 30 minuten in de koelkast rusten. Bereiden Rol het deeg uit en vorm cirkels die de bodem en de zijkanten van vier kleine taartvormen kunnen bedekken. Leg het deeg in de taartvormen en prik er gaatjes in met een vork. Leg er aluminiumfolie in en bak ze ongeveer 10 minuten in een oven op 200 ºC. Haal de folie eraf.Doe de prei in een steelpan samen met de boter en de wijn. Laat het 30 minuten sudderen tot de prei helemaal zacht is.Snijd het zwoerd en vet van de spekblokjes en zet het vlees even apart. Verdeel de prei, het vet en de kaas over de vier taartvormen.Klop de eieren, melk en slagroom door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schenk het eiermengsel in de vormen. Bak de taartjes in 7-10 minuten af in de oven op 200 ºC.Bak de spekjes in een hete pan tot ze krokant zijn. Sprenkel ze over de quiches en serveer met een spinaziesalade. Extra benodigd Keukenmachine, plasticf ...

Quiche lorraine (de enige echte) - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/quiche/quiche-lorraine-de-enige-echte

... van te maken, maar het moet stevig genoeg zijn om schoon los te komen van de kom of plank. Kneed er een bal van, wikkel hem in vetvrij papier en laat hem minstens 2 uur rusten. Bereiden Verwarm de oven voor op 200 °C.Als het moment van de verwerking is aangebroken, rolt u het heel dun uit. Bekleed er een taartvorm van 20 cm doorsnede mee en prik met een vork in het deeg.Snijd voor de vulling het ontbijtspek in reepjes van 2 cm breed. Bak ze een minuutje in de koekenpan of totdat een deel van het vet gaat smelten. Schik ze in cirkels op het deeg.Meng ondertussen de room met 3 goed losgeklopte eierdooiers en 1 heel ei, op smaak gebracht met veel vers gemalen peper en een beetje zout (houd rekening met het zout in het spek). Giet het mengsel over het spek en zet de taart direct in de oven. ...

Kookvideo - Quiche Lorraine

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Quiche_Lorraine

... Bereidingswijze Strijk een taartvorm in met boter. Leg er het vel bladerdeeg in. Trek niet aan het deeg, want dan zal het tijdens het bakken scheuren. Snijd het overtollige deeg aan de randen weg. Dek de taartvorm af met een stukje bakpapier en vul met droge bonen ...

Recept voor quiche lorraine | njam!

http://www.njam.tv/recepten/quiche-lorraine

... e boter en een snuifje zout door. Kneed tot een soepel deeg en rol uit tot 0,5 cm. Leg het deeg voorzichtig op een ingevette taartvorm. Verwijder overtollig deeg en vul de taartbodem op met bakbonen. Bak 25 minuten in de oven. maak de vulling: Klop de eieren los met een snuifje zout en de room. Meng de rest van de ingrediënten en breng op smaak met vers gemalen peper. Haal ...

Jeroen Meus - Quiche met Belgische kaas, knolselder en appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/quiche-met-belgische-kaas-knolselder-en-appel

... quiche met Belgische kaas, knolselder en appel - Deze vegetarische quiche met smeuïge Belgische kaas is de ideale lunch. De stukjes appel, knolselder en vijg doen je de spekblokjes van de klassieke quiche lorraine zo vergeten. - Verwarm de oven ...

Jeroen Meus - Quiche met ham, prei en oesterzwammen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/quiche-met-ham-prei-en-oesterzwammen

... oor deze taart met een combinatie van ham, kaas, prei en oesterzwammen. - 0. Verwarm de oven voor tot 180° C. 1. Wrijf de taartvorm in met een klein beetje boter. Bepoeder het ingevette oppervlak met wat bloem. Zo kan je de quiche later gemakkelijk uit de vorm halen. 2. Bepoeder je werkvlak met bloem en wikkel de lap kruimeldeeg rond je deegrol en drapeer hem voorzichtig bovenop de vorm. Laat het deeg erin zakken en druk het in de hoekjes aan. 3. Snij het overtollig deeg weg met een scherp mesje. 4. Leg een (rond) vel bakpapier bovenop het deeg en strooi er een flinke ...

Jeroen Meus - Quiche met roquefort, appel en witloof - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/quiche-met-roquefort-appel-en-witloof

... t combineert perfect met appelen en blauwe kaas in een heerlijke quiche. - 0. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 1. Vet een taartvorm in met boter. Bestuif met bloem. 2. Leg het kruimeldeeg in de vorm. Duw de randen goed aan. Snijd overtollig deeg weg. 3. Leg een vel boterpapier op het deeg. Strooi er de blindbakvulling in. 4. Bak de quichebodem 20 minuten in de voorverwarmde oven. 5. Smelt een klont boter in een pan. 6. Pel en snipper de ui. Schi ...