Resultaten voor tuiltje

Rundscarpaccio met een fris slaatje en broodkorstjes - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/wie-komt-er-eten/recept/rundscarpaccio-met-een-fris-slaatje-en-broodkorstjes

... mezaanschilfers olijfolie rundscarpaccio : 4 mooie stukjes balsamico rucola zongedroogde tomaat : 2 bieslook (fijngesneden) : 0,5 tuiltje sjalotje (fijngesneden) : 1 basilicum (fijngesneden) : 0,5 tuiltje toastbrood : 2 sneetjes peper en zout Directions: 1. Maak een fris slaatje met de rucola, zongedroogde tomaat, bieslook, basilicum en sjalot. Kruid het slaatje met olijfolie, balsamico, peper en zout. Schik het slaatje in het mid ...

Zeeduivel met kruidenkorst op zuiderse pasta met scampi's, garnalen en kruidencoulis | VTM Koken

https://koken.vtm.be/wie-komt-er-eten/recept/zeeduivel-met-kruidenkorst-op-zuiderse-pasta-met-scampis-garnalen-en

... de scampi's gaar en schik alles op bord. Ingrediënten 1 blaadje laurier 2 takjes tijm 1 teentje look 2 dl witte wijn 2 dl room 1 tuiltje basilicum 3 sjalot (fijngesnipperd) 2 tomaten 500 gr fetuccini 130 gr garnalen 8 scampi's 4 stukken van 170 gr zeeduivel 1 busseltje peterselie 1 busseltje kervel 1 busseltje waterkers ½ tuiltje bieslook 1 courgette (fijngesneden) 2 stengels selder (fijngsneden) 20 gr zongedroogde tomaat 20 gr olijven olijfolie balsamico 1 mosterd 1 paneermeel peper en zout ...

Recepten - Kalfsblanquette

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kalfsblanquette

... kook en roer regelmatig. Schep af en toe het schuim weg. Giet af en zet op in vers water. Voeg de groenten, de kruidnagel en het tuiltje toe en laat nog 90 minuten zachtjes garen (niet koken!). Maak een roux met de boter en de bloem. Voeg al roerend de rest van het kookvocht toe, tot je een saus krijgt. Bind de saus verder met de room en de eierdooier ...

Recept voor Chutney met koriander | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/chutney-met-koriander/

... t Bereidingstijd: 15 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 1 tuiltje koriander Toevoegen 2 lookteentjes Toevoegen 2 middelgrote tomaten Toevoegen 1 Spaanse peper Toevoegen sap van 1 limoen Toevoegen ...

Kalfsblanquette

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfsblanquette

... ze worden op het einde toegevoegd aan de saus.Zet het vlees onder met gezouten water. Voeg de gesneden groenten kruidnagel en het tuiltje toe en laat 1 uur zachtjes garen.Haal eventueel schuim weg met een lepel. Opgelet: het mag niet koken.  Maak een roux met de boter en de bloem.Voeg al roerend het afgemeten kookvocht in delen toe tot je een gebonden saus krijgt.Roer er de room en eidooiers onder en breng op smaak met peper zout citroensap en nootmuskaat. Giet de saus vervolgens door een zeef en giet dan opnieuw in de pan.Leg het gare vlees in de saus en voeg de uitjes en de gebakken champig ...

Recept voor Tomatenslaatje met kip en kerrie | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/tomatenslaatjes-met-kip-en-kerrie/

... en - voor 6 personen 6 kleine tomaten Toevoegen 2 kipfilets Toevoegen 3 rode sjalotten Toevoegen 1 klein tuiltje koriander Toevoegen 1 soeplepel kerriepoeder Toevoegen 2 soeplepels Bertolli extra vergine Toevoegen 1 soeplepel Solo Toevoegen peper en zout Toevoegen Bereidingswijze Snij de kipfilets in kleine blokjes. Warm de Solo op in ee ...

Gepofte aardappel uit de oven met kruidenroom - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/aardappelen/gepoft/gepofte-aardappel-oven-kruidenroom

... rdering7.5obv 2 waarderingen BijgerechtVegetarischHollands Ingrediënten 800 g vastkokende aardappelen (van gemiddelde grootte) 1 tuiltje gemengde kruiden (dragon, kervel, basilicum, peterselie, bieslook) 100 g lichte room van 10% 2 teentjes knoflook, geperst 250 g magere kwark van 0% Bereiden Verwarm de oven voor op 220 °C.Was de aardappelen onder koud stromend water. Verpak ...

Videorecept voor Rigatoni met verse geitenkaas en aubergine | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/rigatoni-met-verse-geitenkaas-en-aubergine/

... 6 personen 2 kleine aubergines Toevoegen 6 soeplepels Solo Vloeibaar Toevoegen 3 teentjes look Toevoegen 1 tuiltje munt Toevoegen 450 g rigatoni (of andere buisjespasta) Toevoegen 600 g verse geitenkaas Toevoegen versgemalen peper Toevoegen zout Toevoegen Bereidingswijze Was de aubergines en snij ze in heel kleine blokjes. Neem een tamelijk grote bakpan ...

Jeroen Meus - Romanescosoep met brie en spekjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/romanescosoep-met-brie-en-spekjes

... de steeltjes gaar. 9. Maak een bouquet garni van laurierblad, tijm en (eventueel) peterseliestelen. Bind alles samen en laat het tuiltje meestoven. 10. Schenk de kippenbouillon in de pot tot alle groenten onder staan. Laat de soep zo’n 30 minuten zacht sudderen. 11. Snij de dikke sneetjes spek in fijne reepjes. 12. Smelt een klontje boter in een pan op een matig vuur. Bak de reepjes spek goudbruin. 13. Giet het gebakken spek door een zeef, zodat het braadvet verdwijnt. Laat de stukjes vlees voldoende uitlekken. 14. Haal het bouquet garni uit de soep en mix ze glad met de staafmixer. 15. Zeef de romanescosoep. 16. Halveer het stuk Brie en snij de korst van dit stuk kaas. Doe dit in de soep en mix opnieuw tot de kaas ‘verdwenen’ is. Proef de soep en kruid ze met peper en zout. 17. Snij de rest van de Brie in stukjes. 18. Strooi de overgebleven roosjes romanesco en de spekjes in de soep. Laat de stukjes kool even garen. 19. Leg in elk bord enkele stukjes kaas en schenk er een flinke lepel soep over. ...

Jeroen Meus - Driedubbel koolsoep met Poolse worst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/driedubbel-koolsoep-met-poolse-worst

... pelen en snij ze in stukken. Doe ze in de soepketel, en schenk er de warme bouillon bij. Voeg tijm en laurier toe, liefst tot een tuiltje gebonden met keukentouw. 8. Laat de koolsoep minstens een uur pruttelen op een zacht vuur. Langer is geen probleem. 9. Breng een pot met water aan de kook en voeg een snuif bicarbonaat toe. Kook de koolbladeren een dikke 5 minuten, tot ze beetgaar zijn en toch hun groene kleur hebben behouden. Spoel ze meteen koud. 10. Snij het stukje gerookt spek in zeer kleine gelijke stukjes. (lardons) en bak ze groudbruin krokant in een klontje boter. 11. Snij de gepocheerde koolbladeren in repen van een halve centimeter breed roer ze door de gebakken spekjes. Laat de koolrepen kort meebakken, voeg naar smaak wat zout en peper toe, versgeraspte nootmuskaat en een lepeltje maanzaad. 12. Snij de Poolse worsten in identieke rondjes. 13. Verwijder de kruidentuil (en evt. stukken spekzwoerd) en mix de soep glad met de staafmixer. Proef en voeg naar smaak voldoende zout en peper toe en wat scherpe mosterd. 14. Mix de soep nog kort en doe er de rondjes Poolse worst in. 15. Serveer in ieders bord een torentje kool met spekjes en lepel er de warme soep rond met stukjes worst. ...