Resultaten voor topinamboer

Gebakken lamsracks van Pierre Wind - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsrack/gebakken-lamsracks-pierre-wind

... nch lamsrack 1 teentje knoflook, in dunne plakjes 3 takjes rozemarijn 1 deel schapenvoetjes (paddenstoelen) 1 deel peultjes 150 g topinamboer (aardpeer) Bereiden Laat de lamsrack heel. Laat het vliesje op de rug door de slager verwijderen, maar laat het vel zitten!Prik onder het vet plakjes knoflook en rozemarijntakjes. Bak in een droge bakpan eerst de vetkant goudbruin. Nu ontstaat in de pan ruim voldoende braadvet om de rest van het vlees ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/chips-van-topinamboer.html

... Foto Cathy Van de Moortele Best gek toch, dat zoveel mensen nog nooit van topinamboer gehoord hebben. Je vindt hem ook onder de naam aardpeer of sunchoke of jerusalem artichoke. Niets te maken met Jeruzalem en ook niet met artisjok. Aardperen zijn eigenlijk de knolletjes ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/chips-van-topinamboer.html

... Foto Cathy Van de Moortele Best gek toch, dat zoveel mensen nog nooit van topinamboer gehoord hebben. Je vindt hem ook onder de naam aardpeer of sunchoke of jerusalem artichoke. Niets te maken met Jeruzalem en ook niet met artisjok. Aardperen zijn eigenlijk de knolletjes ...

Soepje van topinamboer met hazelnoot en reepjes ham | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/soepje-van-topinamboer-met-hazelnoot-en-reepjes-ham/

... Soepje van topinamboer met hazelnoot en reepjes ham De laatste avonturen van het jaar waren het. Dat hoop ik tenminste. Eerst glibberden we op zomerbanden langs bevroren weggetjes naar de Bourgogne met te veel bijna’s: bijna in de berm, bijna blijven steken/omlaag ...

Kastanjesoep met spek en aardpeer - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/chefs/chefkoks/kastanjesoep-spek-aardpeer

... , fijngehakt 100 g gerookt spek, in dunne reepjes 100 g geroosterde en gepelde tamme kastanjes, grof gehakt boter 200 g aardpeer (topinamboer), in plakjes 1 liter varkensbouillon peterselie, fijngehakt broodcroutons Bereiden Fruit de ui, knoflook, spekreepjes en kastanjes aan in een pan met wat boter.Voeg de plakjes aardpeer toe. Laat alles 15 minuten stoven en doe dan de (gezeefde) bouillon erbij. Breng op smaak met zout en peper.Serveer de soep in vier voorverwarm ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013/01/gelukbrengende-linzensalade-met.html

... arentegen eten Italianen hun gelukslinzen liever met worst. Wel, ik ga voor aardperen bij de linzensalade. Deze groente heet soms topinamboer of jerusalem artichoke. Het liefst rooster ik ze boterzacht. Pas geleden at ik ze op deze manier voor het eerst. Ze smaakten ook lekker in een risotto met truffel. De smaak van aardperen hangt ergens tussen artisjok en pastinaak of schorseneer. Enige minpuntje is dat ze winderigheid kunnen veroorzaken. Grappend noemt men aardperen daarom ook wel Jerusalem fartichokes. Vergeten we even, want ze zijn vooral goddelijk lekker. Eet deze lauwwarme salade eens als licht avondmaal. Bijvoorbeeld bij of na een kop soep met brood. Of eet het als bijgerecht.Ingrediënten voor 2 personen - 150 g droge Puy- of Castellucciolinzen - 500 g aardperen (ongeschild gewicht) - 1 el sap en de schil va ...

Jeroen Meus - Hoevekip met aardperenstoemp en schorseneren 'meunière' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-met-aardperenstoemp-en-schorseneren-meuniere

... n veel mensen ze vaak links liggen, omdat ze misschien niet goed weten wat ze ermee moeten aanvangen in de keuken.De aardpeer (of topinamboer) kan op allerhande manieren verwerkt worden. Jeroen maakt er een eenvoudige stoemp mee. Verder bakt hij schorseneren in een botersausje met citroen en peterselie en al die groenten serveert hij bij een perfect gebakken hoevekip. - 0. Ontdooi wat kippenbouillon of maak een ketel verse bouillon. 1. Verhit de oven tot 200°C. 2. Strooi flink wat zout en peper van de ...

Gastronomie 2014 - Food, Wine and More

http://eetplezier.blogspot.be/2014/11/gastronomie-2014-food-wine-and-more.html

... je nootachtig, wordt me verzekerd. Vol trots worden ook de chantenay carrots in diverse kleurvariëteiten getoond. Flowersprouts, topinamboer, duindoornbes of schorrekruid: Rungis kan al deze prachtige producten leveren.Even later kom ik terecht bij het Vlaamsch Broodhuys. Het mag bekend zijn dat ik een groot liefhebber ben van dit brood. (H)eerlijk puur desembrood met de volle smaak van graan. Brood zoals brood hoort te zijn. Stevig, knapperig en voedzaam. Inmiddels al meer dan 18 jaar bakt het Vlaamsch Broodhuis onder de bezielende leiding van Dimitri Roels het lekkerste zuurdesembrood van Nederland. Van authentiek Camprémy meel, eigen kweek zuurdesem, zeezout uit de Guèrande en gevitaliseerd water. Het belangrijkste ingrediënt van lekker brood blijft echter volgens Dimitri tijd. Ter vergelijking: een gewoon supermarktbrood rijst ten hoogste twee uur; de broden van het Vlaams Broodhuys doen er ten minste zes uur over. En juist dat aspect maakt het verschil, omdat tijdens die langere rijstijd de specifieke enzymen en bacteriën hun smaak kunnen ontwikkelen. Dimitri: “Gist laat dat gewone brood te snel rijzen. Dat gaat ten koste van de 300 aroma’s die zuurdesem ontwikkelt, 100 in het kruim, 200 in de korst. Om die reden worden heel vaak broodverbeteraars toegevoegd, om het gebrek aan smaak te compenseren”.In de loop der jaren is het assortiment bij het Vlaamsch Broodhuys flink uitgebreid. Van puur wit tot volkoren en meerzaden, als ook hartige en zoete varianten, zoals olijven-tomaat en vijgen-hazelnoot. Na opnieuw geproefd te hebben van diverse soorten, stel ik tevreden vast dat dit brood nog steeds behoort tot de top van de Nederlandse broodbakkerij. Valderrama olijfolie. Ik gebruik het al sinds de introductie ervan op de Nederlandse markt. Valderrama perst zijn olijven niet, maar centrifugeert ze. Door deze techniek is filtering overbodig geworden. Hierdoor blijven er geen aroma’s, smaken en vitaminen en bewaareigenschappen in de filters achter. Met andere woorden: deze blijven keurig opgeslagen in de olie zelf. En dat proef je. In huize Eetplezier is met name de Arbequina favoriet. Met zijn geur die doet denken aan pas gemaaid gras en groene appeltjes past hij perfect over de meeste salades, maar is ook zeker niet te versmaden bij vers wit brood. Ook de Hojiblanca, de Picudo en Cornicabra zijn ware olijfolie-engeltjes die elegante dansjes weten te maken over je tong. Een noviteit is de Smoked Arbequina. Ik proef een subtiele hint van rook. Belangrijk te vermelden, dat de rooksmaak alleen door het rookproces wordt bereikt, er worden door Valderrama géén essences of andere kunstmatige zaken toegevoegd. In mijn hoofd verschijnen reeds heerlijke gerechten met dit product: een “pufje” hiervan over varkensvlees of wild, bereid op de plancha of de bqq zal zeker voor een verrassend effect zorgen.  Het is voor mij onmogelijk om alle exposanten van de beurs Gastronomie 2014 toe te lichten. Desondanks hoop ik dat ik jullie middels bovenstaande omschrijvingen een klein beetje heb kunnen laten proeven van dit fantastische evenement. Op naar Gastronomie 2015! ...