Resultaten voor thijm

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/gnocchi-in-de-oven.html

... , gepeld en in parten gesneden1/2 butternut, geschild en in blokjes gesneden1/4 bloemkool, in roosjes verdeeldenkele takjes verse thijm, geritst en fijngehaktolijfoliepeper en zout.1 zak gnocchi3 boerenworsten Parmezaanse kaas Hoe gaan we te werk:Verwarm de oven voor op 230°C. Zet een bakplaat klaar, die je lichtjes bestreken hebt met olijfolie.Leg de knolselderblokjes samen met de rode ui, butternut, bloemkoolroosjes en gnocchi op de bakplaat.Strooi de thijm over de groentjes en kruid met peper en zout.Zorg dat alles in één laag ligt.Nijp stukjes van de worsten (gooi de darme weg) en verdeel ze over de groenten.Besprenkel met wat extra olijfolie en hussel goed door elkaar. ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/gnocchi-in-de-oven.html

... , gepeld en in parten gesneden1/2 butternut, geschild en in blokjes gesneden1/4 bloemkool, in roosjes verdeeldenkele takjes verse thijm, geritst en fijngehaktolijfoliepeper en zout.1 zak gnocchi3 boerenworsten Parmezaanse kaas Hoe gaan we te werk:Verwarm de oven voor op 230°C. Zet een bakplaat klaar, die je lichtjes bestreken hebt met olijfolie.Leg de knolselderblokjes samen met de rode ui, butternut, bloemkoolroosjes en gnocchi op de bakplaat.Strooi de thijm over de groentjes en kruid met peper en zout.Zorg dat alles in één laag ligt.Nijp stukjes van de worsten (gooi de darme weg) en verdeel ze over de groenten.Besprenkel met wat extra olijfolie en hussel goed door elkaar. ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/chips-van-topinamboer.html

... ar.Wat hebben we nodig:4 gladde topinamboers, goed gewassen, niet geschild1 eetlepel olijfoliepeper van de molenfleur de selverse thijm, geritstverse bladpeterselie, gesnipperd Hoe gaan we te werk:Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een bakplaat met aluminiumfolie bekleed, klaar op het werkblad.Met de mandoline schaaf je de topinamboers in gelijke plakjes. Hoe dikker zijn, hoe langer ze zullen moeten garen. Als ze te dun zijn, dan zullen ze snel verbranden. Ik heb gekozen voor dikte 2 op mijn mandoline.Meng de plakjes topinamboer met de olijfolie.Kruid met peper, fleur de sel, thijm en peterselie.Leg de aardpeerplakjes op de bakplaat, in één laag. Zorg dat ze elkaar niet raken.Rooster de topinamboer 10 min, draai ze om en rooster ze nog 10 min.Laat ze afkoelen op een rooster. Ze zullen nog wat uitharden.TIP:De chips mogen niet meer "doorzichtig" zijn, anders zijn ze nog niet helemaal gaar. Op zich niet erg, maar dan zullen ze niet krokant zijn. ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/chips-van-topinamboer.html

... ar.Wat hebben we nodig:4 gladde topinamboers, goed gewassen, niet geschild1 eetlepel olijfoliepeper van de molenfleur de selverse thijm, geritstverse bladpeterselie, gesnipperd Hoe gaan we te werk:Verwarm de oven voor op 220°C. Zet een bakplaat met aluminiumfolie bekleed, klaar op het werkblad.Met de mandoline schaaf je de topinamboers in gelijke plakjes. Hoe dikker zijn, hoe langer ze zullen moeten garen. Als ze te dun zijn, dan zullen ze snel verbranden. Ik heb gekozen voor dikte 2 op mijn mandoline.Meng de plakjes topinamboer met de olijfolie.Kruid met peper, fleur de sel, thijm en peterselie.Leg de aardpeerplakjes op de bakplaat, in één laag. Zorg dat ze elkaar niet raken.Rooster de topinamboer 10 min, draai ze om en rooster ze nog 10 min.Laat ze afkoelen op een rooster. Ze zullen nog wat uitharden.TIP:De chips mogen niet meer "doorzichtig" zijn, anders zijn ze nog niet helemaal gaar. Op zich niet erg, maar dan zullen ze niet krokant zijn. ...

3 x pompoenballetjes

http://tallore.blogspot.be/2015/03/3-x-pompoenballetjes.html

... ekookt)1 rode ui10 eetlepels boekweitbloem (eventueel nog wat extra)1/4 koffielepel gedroogde rozemarijn1/4 koffielepel gedroogde thijm Flinke snuif nootmuskaat1/2 koffielepel kruidenzout Olijfolie Zo maak je het:*Rooster de pompoen, besprenkeld met wat olijfolie, grof zeezout en gedroogde rozemarijn & thijm, gedurende ongeveer 45 minuten op 180° C. Laat daarna nog even rusten in de oven en afkoelen. Je hoeft de pompoen nu niet te pureren, alles gaat toch nog de keukenrobot in. Lees het hier onderaan nog eens opnieuw.Hak de hazelnoten grof met de keukenrobot en zet opzij.Hak de ui grof en zet ook opzij.Neem je keukenrobot, doe er de kikkererwten, geroosterde pompoen, ui en kruiden in en cutter tot een mooi "gehakt", haha :) Meng er dan de boekweitbloem en hazelnoten onder en kruid bij indien nodig. Is je "gehakt" nog wat te vochtig, voeg dan wat e ...

Coq au vin | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/coq-au-vin

... . langs beide kanten. Voeg de ajuin toe. Overstrooi met bloem en roer door. Overgiet met de rode wijn tot de kip onderstaat. Voeg thijm, laurier en kippenbouillon toe en laat sudderen. Smelt boter in een kleefpan. Bak de zilveruitjes, sjalotten, spekblokjes en champignons aan in de pan. Blus met het water en zet van het vuur. Laat de coq-au-vin anderhalf uur sudderen. Doe een kwartie ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/rabo-de-toro.html

... den2 eetlepels Bomba tomatenpuree150 ml rode wijn1 blik Mutti kerstomaatjes1 blik Mutti tomatenpulp2 laurierblaadjesenkele takjes thijm Hoe gaan we te werk:Dep de ossenstaarten droog.Kruid ze aan beide zijden met peper en zout.Doe twee eetlepels bloem in een diepvrieszakje en leg er de stukken ossenstaart bij.Sluit het zakje en schud goed. Laat wat olijfolie goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.Leg de helft van de ossenstaartstukken in de hete olie en bak ze bruin aan alle zijden.Haal het vlees uit de pan en bak de andere stukken op dezelfde manier.Voeg wat extra olie toe aan de pan, mocht die al een beetje droog zijn.Fruit de uien zachtjes tot ze lichtjes beginnen te kleuren.Voeg de preiringen, wortelstukken, paprika en venkel toe en laat de groenten even mee kleuren.Roer de tomatenpuree door de groenten en laat die ook even meebakken, voor je de groenten blust met de wijn.Laat de wijn praktisch wegkoken.Voeg de twee soorten tomaten toe en roer om. Vul 1 blik met water, spoel om in het andere blik en voeg het water toe aan de saus. Zo heb je meteen ook de blikken helemaal schoongemaakt en is er geen verlies.Breng het stoofpotje even ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/rabo-de-toro.html

... den2 eetlepels Bomba tomatenpuree150 ml rode wijn1 blik Mutti kerstomaatjes1 blik Mutti tomatenpulp2 laurierblaadjesenkele takjes thijm Hoe gaan we te werk:Dep de ossenstaarten droog.Kruid ze aan beide zijden met peper en zout.Doe twee eetlepels bloem in een diepvrieszakje en leg er de stukken ossenstaart bij.Sluit het zakje en schud goed. Laat wat olijfolie goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.Leg de helft van de ossenstaartstukken in de hete olie en bak ze bruin aan alle zijden.Haal het vlees uit de pan en bak de andere stukken op dezelfde manier.Voeg wat extra olie toe aan de pan, mocht die al een beetje droog zijn.Fruit de uien zachtjes tot ze lichtjes beginnen te kleuren.Voeg de preiringen, wortelstukken, paprika en venkel toe en laat de groenten even mee kleuren.Roer de tomatenpuree door de groenten en laat die ook even meebakken, voor je de groenten blust met de wijn.Laat de wijn praktisch wegkoken.Voeg de twee soorten tomaten toe en roer om. Vul 1 blik met water, spoel om in het andere blik en voeg het water toe aan de saus. Zo heb je meteen ook de blikken helemaal schoongemaakt en is er geen verlies.Breng het stoofpotje even ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/gebraiseerde-spitskool.html

... alvast eens op het menu de komende week, je zal verrast zijn.Wat hebben we nodig:1 spitskoolbotergrof zoutpeper van de molenverse thijm, geritstsap van 1/2 citroen Hoe gaan we te werk:Verwijder eventueel gehavende bladeren van de spitskool. Snij de kool in dikke plakken.Neem een grote pan en laat daar wat boter in smelten.Kruid de plakken kool aan beide zijden met grof zout en peper.Leg de plakken kool in de pan wanneer de boter uitgebruist is.Laat de kool bakken op ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/gebraiseerde-spitskool.html

... alvast eens op het menu de komende week, je zal verrast zijn.Wat hebben we nodig:1 spitskoolbotergrof zoutpeper van de molenverse thijm, geritstsap van 1/2 citroen Hoe gaan we te werk:Verwijder eventueel gehavende bladeren van de spitskool. Snij de kool in dikke plakken.Neem een grote pan en laat daar wat boter in smelten.Kruid de plakken kool aan beide zijden met grof zout en peper.Leg de plakken kool in de pan wanneer de boter uitgebruist is.Laat de kool bakken op ...