Resultaten voor tartar jeroen meeus

Carolines blog: Tropische chocoladetaart

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/06/tropische-chocoladetaart.html

... Tropische chocoladetaart Ingrediënten:- 220 g ananas op sap uit blik- 75 g roomkaas- 200 g bloem- 125 g suiker- 75 g lichtbruine basterdsuiker- 1 theelepel bakpoeder- ½ theelepel dubbelkoolzure soda- 200 g boter- 40 g cacao, gezeefd- 2 eieren- 2 eetlepels Malibu ...

Uit de keuken van Levine: Pavlova (met kersen op siroop)

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/07/pavlova-met-kersen-op-siroop.html

... eiwitten eerst op kamertemperatuur komen voordat je ze gaat stijf kloppen. Voeg een klein beetje azijn of citroensap of cream of tartar/wijnsteenpoeder* toe. Dit zorgt ervoor dat het eiwit zijn volume behoudt. De eiwitten zijn goed als je de kom op z’n kop kunt houden, maar pas op dat je ze niet te lang klopt. Ze worden dan droog en het volume kan weer teruglopen. * Wijnsteenpoeder is o.a. te koop bij de Zuidmolen, de Brouwmarkt, Fabulous Food.nl en veel webshops voor taartbenodigdheden hebben het ook in voorraad. De pavlova is vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova die in de jaren '20 van de vorige eeuw op tournee was in Australië en Nieuw-Zeeland. Beide landen strijden nog steeds over wie dit heerlijke dessert 'uitgevonden' heeft. In beide landen is het een heel populair dessert en het wordt vaak tijdens feestdagen geserveerd. Ik heb bij de pavlova kersen op siroop en wat frambozen geserveerd, maar je kunt allerlei ander vers fruit gebruiken. Het recept voor de kersen op siroop (ook erg lekker bij yoghurt, vla of ijs) ...

Uit de keuken van Levine: mei 2011

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2011_05_01_archive.html

... el.Hi-hat cupcakes Recept printencupcakes Frosting:350 gram fijne kristalsuiker60 gram water3 grote eiwitten¼ theelepel cream of tartar (wijnsteenpoeder)1 theelepel vanille extract Chocoladelaag:340 gram pure chocolade, fijn gehakt45 ml zonnebloemolie Frosting:Breng in een pan een laagje water tot net tegen de kook aan. Meng suiker, water, eiwitten en cream of tartar in een hittebestendige schaal door elkaar. Mix het mengsel met een handmixer op hoge snelheid in ± 1 minuut schuimig. Zet de schaal in de pan, zorg ervoor dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Mix het mengsel tot stevige pieken, dit duurt ± 12 minuten. De temperatuur van het mengsel zal dan ± 71 °C zijn. Haal de schaal van het vuur, mix het vanille extract erdoor. Blijf na het toevoegen van het vanille extract nog 2 minuten mixen.Schep de frosting in een spuitzak (ik heb de Decomax gebruikt). Gebruik een glad spuitmondje met een diameter van ± 1 cm. Spuit een flinke toef frosting op de cupcakes, laat een klein randje vrij.Mini Fudge Brownie muffins Red Velvet cupcakes Zet de cupcakes op een bakplaat of dienblad en zet ze een half uur (langer mag ook) in de koelkast.Chocolade smelten:Breng in een pan een laagje water tot net tegen de kook aan. Roer de gehakte chocolade en de olie in een hittebestendige schaal door elkaar. Zet de schaal in de pan, zorg ervoor dat de bodem ...

Uit de keuken van Levine: Recept: Hi-hat cupcakes

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2011/05/recept-hi-hat-cupcakes.html

... el.Hi-hat cupcakes Recept printencupcakes Frosting:350 gram fijne kristalsuiker60 gram water3 grote eiwitten¼ theelepel cream of tartar (wijnsteenpoeder)1 theelepel vanille extract Chocoladelaag:340 gram pure chocolade, fijn gehakt45 ml zonnebloemolie Frosting:Breng in een pan een laagje water tot net tegen de kook aan. Meng suiker, water, eiwitten en cream of tartar in een hittebestendige schaal door elkaar. Mix het mengsel met een handmixer op hoge snelheid in ± 1 minuut schuimig. Zet de schaal in de pan, zorg ervoor dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Mix het mengsel tot stevige pieken, dit duurt ± 12 minuten. De temperatuur van het mengsel zal dan ± 71 °C zijn. Haal de schaal van het vuur, mix het vanille extract erdoor. Blijf na het toevoegen van het vanille extract nog 2 minuten mixen.Schep de frosting in een spuitzak (ik heb de Decomax gebruikt). Gebruik een glad spuitmondje met een diameter van ± 1 cm. Spuit een flinke toef frosting op de cupcakes, laat een klein randje vrij.Mini Fudge Brownie muffins Red Velvet cupcakes Zet de cupcakes op een bakplaat of dienblad en zet ze een half uur (langer mag ook) in de koelkast.Chocolade smelten:Breng in een pan een laagje water tot net tegen de kook aan. Roer de gehakte chocolade en de olie in een hittebestendige schaal door elkaar. Zet de schaal in de pan, zorg ervoor dat de bodem ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert ...

Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood

... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...

Uit de keuken van Levine: april 2007

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007_04_01_archive.html

... n thee, clotted cream, bakmixen voor muffins/brownies, icingsugar, evaporated milk, cheddar, baking powder, baking soda, cream of tartar, Engels bier, salt and vinegar chips en ga zo maar door. Ik was op zoek naar mustard powder en heb het daar inderdaad gevonden. Het assortiment is niet altijd hetzelfde, zo vond ik deze keer Baker's Semi Sweet baking chocolate. Gelijk ook maar meegenomen, net als een pak strong white bread flour van Hovis, evaporated milk en een pakje Lard (Bernard Clayton gebruikt dat af en toe in zijn broodrecepten, kan ik die ook eens maken).De mustard powder was ik als een onmisbaar ingredient in een recept tegengekomen. Eenmaal thuisgekomen kon ik dat recept natuurlijk niet meer vinden (overkomt me dat niet vaker?!?). Geen nood, een ander recept met daarin mustard powder was op internet na een paar muisklikken zo gevonden: Easy Egg Salad.Een heel eenvoudig recept en supersnel klaar, maar o zo lekker. Ik heb light mayonaise ...

Uit de keuken van Levine: Woodleaf & Furn en recept Eiersalade

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/04/woodleaf-furn-en-recept-eiersalade.html

... n thee, clotted cream, bakmixen voor muffins/brownies, icingsugar, evaporated milk, cheddar, baking powder, baking soda, cream of tartar, Engels bier, salt and vinegar chips en ga zo maar door. Ik was op zoek naar mustard powder en heb het daar inderdaad gevonden. Het assortiment is niet altijd hetzelfde, zo vond ik deze keer Baker's Semi Sweet baking chocolate. Gelijk ook maar meegenomen, net als een pak strong white bread flour van Hovis, evaporated milk en een pakje Lard (Bernard Clayton gebruikt dat af en toe in zijn broodrecepten, kan ik die ook eens maken).De mustard powder was ik als een onmisbaar ingredient in een recept tegengekomen. Eenmaal thuisgekomen kon ik dat recept natuurlijk niet meer vinden (overkomt me dat niet vaker?!?). Geen nood, een ander recept met daarin mustard powder was op internet na een paar muisklikken zo gevonden: Easy Egg Salad.Een heel eenvoudig recept en supersnel klaar, maar o zo lekker. Ik heb light mayonaise ...

Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise

... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise ...

https://saskookt.blogspot.com/2020/01/oudejaarsavondmenu-voor-2.html

... We sloten 2019 gezellig met z'n tweetjes af en dat was eigenlijk echt heel fijn. Ik ging lekkere hapjes halen, zette een leuk muziekje op en stak wat kaarsjes aan. Hieronder vind je wat we gegeten hebben. Het werd een feestelijk etentje zonder te veel werk.Aperitief ...