Resultaten voor suikerglazuur

Botertruffels | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/botertruffels

... ok de glucose samen met de room en giet dit op uw chocoladecallets. Roer dit goed tot de chocoladecallets gesmolten zijn. Meng de suikerglazuur met de boter. Roer dit vervolgens onder de gesmolten chocolade tot een gladde massa. Spuit dit tot hoopjes en rol deze hoopjes in de zwarte chocola ...

Zoet kruimeldeeg op grootmoeders wijze | Jamie Oliver

https://koken.vtm.be/jamie-home/recept/zoet-kruimeldeeg-op-grootmoeders-wijze

... Zoet kruimeldeeg op grootmoeders wijze - Zeef de bloem van op een hoogte op een schoon werkblad en zeef daarbovenop het suikerglazuur. Kneed met je handen de blokjes boter door de bloem en de suiker. Wrijf daarvoor met je duimen tegen je vingers tot je een fijn, kruimelig mengsel ...

Koekjes met glazuur | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/koekjes-met-glazuur

... e dikken. Doe er voor de smaak ook wat citroensap bij. Als je een andere kleur wilt dan wit, doe je er wat kleurstof bij. Doe het suikerglazuur in een puntzakje en pl ...

Frangipane-taartjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/frangipane-taartjes

... een taartje hebt geprikt (zo’n 40 min later). Haal de taartjes uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster. Werk af met de suikerglazuur. Ingrediënten vel bladerdeeg 150 gr malse boter 150 gr amandelpoeder 150 gr bloemsuiker 150 gr bloem 2 eieren + 1 eierdooier snuifje zout vanillestok abrikozenconfituur (zonder brokken) Afwerking dorure: 1 eierdooier + scheutje melk suikerglazuur: bloemsuiker + water ...

Jeroen Meus - Citroen/chocoladecake met amandelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/citroenchocoladecake-met-amandelen

... n aan de slag met chocolade en citroen, een gouden duo. Als icing on the cake – letterlijk – maakt hij een eenvoudig suikerglazuur met daarop de frisse toets van citroenzeste. - Verwarm de oven voor op 175 °C.Meng de zachte boter in de keukenmachine glad met de suiker.Klop er de eieren een voor een door. Voeg een snuifje zout toe.Doe de bloem en het amandelpoeder in een mengschaal.Sc ...

Jeroen Meus - Tompoes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tompoes

... doe de dooiers in de mengpot van de machine of de mixer. (Hou alvast een deel van het eiwit apart. Dit heb je later nodig om het suikerglazuur te maken.) 5. Klop de eigelen los en voeg er de suiker aan toe. Blijf mixen tot je een bleke luchtige massa krijgt (ruban). 6. Voeg nu de bloem en het maïszetmeel toe en klop alles goed los. 7. Giet een klein deel van de warme vanillemelk bij het beslag. Mix de melk er even door. 8. Giet het eierbeslag over in de pan met melk. Nu moet de pudding indikken op een zacht vuur. Blijf roeren. 9. Zodra de eerste luchtbellen naar boven komen zou je pudding de gewenste dikte moeten hebben. De bereiding is dan klaar. 10. Verwijder de vanillepeul en giet de warme pudding in een ruime schaal. Strijk het oppervlak glad en leg een vel vershoudfolie op de pudding. Nu kan alles afkoelen zonder dat er zich een verhard vel op de pudding vormt. 11. Plaats de schaal in de koelkast. 12. Rol het vel bladerdeeg uit op je werkblad. 13. Verwarm de oven voor op 170°C. 14. Snij het deeg in lange repen van zo’n 10 cm breed. 15. Neem een ovenplaat waarop je een vel bakpapier legt (of een siliconenmatje), met daarbovenop de repen bladerdeeg. 16. Om tegengew ...

Symfonie (2 taarten) | VTM Koken

https://koken.vtm.be/glamour-puds/recept/symfonie-2-taarten

... ocolademousse op tot aan de rand. Plaats in de koelkast of diepvriezer om op te stijven. Chocoladeglazuur: Laat de chocolade, het suikerglazuur en de cacaoboter smelten. Verwarm de melk en de suikerstroop en meng voorzichtig onder de chocolade. Om te glaceren: Verwijder de ring met behulp van een brander. Leg de taart op een rooster. Giet het glazuur over de hele taart en maak het egaal met een paletmes. Plaats terug in de koelkast om op te stijven. Breng voorzichtig over op een serveerschotel en garneer met bladgoud en chocoladestukjes. Ingrediënten Meringue 125 gr eiwitten 170 gr fijne suiker 100 gr poedersuiker 50 gr hazelnoten 50 gr gemalen amandelen Koffiecrème 125 gr eiwitten 200 gr fijne suiker 250 gr ongezouten boter 65 gr dikke room 10 gr oploskoffie 250 gr geroosterde hazelnoten Chocolademousse 125 gr eidooiers 65 gr fijne suiker 270 gr pure chocolade 390 gr dikke room chocoladeglazuur 75 gr pure chocolade 75 gr suikerglazuur 15 gr cacaoboter 70 gr melk 35 gr suikerstroop ...

Recept voor kleurig versierde cupcakes met kaarsjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kleurig-versierde-cupcakes-met-kaarsjes

... p 160°C. Neem de cupcakes uit de oven en laat afkoelen. Meng voor het glazuur de poedersuiker, water en citroensap tot een dik suikerglazuur. Verdeel het glazuur in 6 kleine schalen en voeg verschillende kleuren toe. Versier de cupcakes naar wens met het glazuur. Knip daarvoor de punt van een kleine papieren puntzak of diepvrieszak, vul met het glazuur en gebruik ze als spuitzak om de cupcakes af te werken. Laat het glazuur minstens 2 uur drogen. Serveren: Versier de taartjes met kaarsen, plaats op een dienblad en serveer. Ingrediënten voor 12 stuks 150 gmargari ...

Jeroen Meus - Banketbakkersroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/banketbakkersroom

... doe de dooiers in de mengpot van de machine of de mixer. (Hou alvast een deel van het eiwit apart. Dit heb je later nodig om het suikerglazuur te maken.) 5. Klop de eigelen los en voeg er de suiker aan toe. Blijf mixen tot je een bleke luchtige massa krijgt (ruban). 6. Voeg nu de bloem en het maïszetmeel toe en klop alles goed los. 7. Giet een klein deel van de warme vanillemelk bij het beslag. Mix de melk er even door. 8. Giet het eierbeslag over in de pan met melk. Nu moet de pudding indikken op een zacht vuur. Blijf roeren. 9. Zodra de eerste luchtbellen naar boven komen zou je pudding de gewenste dikte moeten hebben. De bereiding is dan klaar. 10. Verwijder de vanillepeul en giet de warme pudding in een ruime schaal. Strijk het oppervlak glad en leg een vel vershoudfolie op de pudding. Nu kan alles afkoelen zonder dat er zich een verhard vel op de pudding vormt. 11. Plaats de schaal in de koelkast en laat een half uurtje afkoelen. ...

Jeroen Meus - Tompoes met yoghurt en aardbeien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tompoes-met-yoghurt-en-aardbeien

... in een mengschaal. 19. Voeg het eiwit toe en wat sap van een limoen. 20. Meng alles met de garde tot je een stroperig en hagelwit suikerglazuur verkrijgt. 21. Neem de afgekoelde pudding erbij, samen met de verse aardbeien. Klop deze opgesteven banketbakkersroom los met een garde. 22. Verwarm een bescheiden scheutje melk (of room) in een kleine pan op een matig vuur. 23. Knijp het geweekte blad gelatine uit en los het op in de warme melk. Schenk de opgeloste gelatine in de mengkom met pudding en klop er stevig op los. 24. Schep de Griekse yoghurt erbij en roer opnieuw. Lepel de crème in een (plastic) spuitzak, sluit de opening van de zak en leg hem in de koelkast. Laat de mix opstijven gedurende een paar uur. 25. Spoel de aardbeien schoon onder zacht stromend water. 26. Snij het groene kroontje van de aardbeien weg en verdeel elke vrucht in kwarten. 27. Snij de top van de (plastic) spuitzak. Spuit op elk dessertbord een klein toefje van de crème en fixeer er een bladerdeegkoekje op. 28. Spuit op elk koekje een royale laag van de vanillecrème met yoghurt. Werk bijvoorbeeld met een toefjes crème die het volledige oppervlak van het bladerdeeg bedekken. 29. Verdeel er een portie aardbeipartjes bovenop. 30. Strijk de tweede helft van de bladerdeegkoekjes in met een laag van het witte suikerglazuur. 31. Leg het koekje met de witte ‘icing’ bovenop elke tompoes en druk het heel voorzichtig aan. 32. Serveer de tompoezen als dessert of bij een kopje koffie of thee. ...