Resultaten voor stoompan

Pompoen met taleggio en kruiden - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/pompoen/pompoen-taleggio-kruiden

... erselie 1 theelepel gehakte oregano 1 theelepel tijm 1 theelepel versgeraspte nootmuskaat Bereiden Zet de pompoen op in een grote stoompan en sluit de pan af met het deksel. Zet de stoompan op een grote pan met ziedend water. Stoom de pompoen in 15-20 minuten bijna ga ...

Wraps met eendenborst en teriyakisaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/wraps-eendenborst-teriyakisaus

... Verdeel de plakjes eendenborst met wat marinade over de wraps. Leg er de lente-uitjes op en rol de wraps op. Leg de wraps in een stoompan of stoommandje en stoom ze 12 tot 15 minuten. Serveer met de plumsaus. Extra benodigd stoompan of stoommandje Het recept 'Wraps met eendenborst en teriyakisaus' wordt je aangeboden door Honig. ...

Gestoomde Chinese broccoli met oestersaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/broccoli/gestoomde-chinese-broccoli-oestersaus

... den Snijd de stelen van de stronkjes Chinese broccoli en snijd ze doormidden. Leg de broccoli op een groot bord en zet dat in een stoompan. Bedek de pan en stoom de broccoli 3 minuten boven zachtjes kokend water of tot hij heldergroen en beetgaar is. Druppel wat sesamolie en oestersaus over de broccoli. Extra benodigd stoompan KookboekHet recept 'Gestoomde Chinese broccoli met oestersaus' is afkomstig uit het kookboek... Basic ChinaJody Vassallo'Basic China' is een boek voor iedereen: voor mensen die nog nooit een Chine ...

Peking pannenkoekjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/alpro-soya/peking-pannenkoekjes

... ne reepjes (julienne) 1 bosje lente-uitjes, in fijne reepjes (julienne) Bereiden Stoom de Chinese pannenkoekjes 20 minuten in een stoompan.Maak een mengsel van de bloem en het vijfkruidenpoeder en meng dit met de licht gekruide Alpro soya Reepjes en de oesterzwammen.Doe een ruime scheut olie in een voorverwarmde koekenpan en bak de reepjes en de oesterzwammen 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.Smeer de gestoomde pannenkoek in met een beetje pruimenchutney en leg de komkommer, lente-uitjes, de reepjes en de oesterzwammen op de rand van de pannenkoek en rol deze vervolgens op. Extra benodigd stoompan Zelfgemaakte Chinese pannenkoekjesZeef 400 g bloem in een kom. Voeg 150 ml kokend ...

Spruitjes in mosterdboter - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/spruitjes/spruitjes-mosterdboter

... e onderkant van de spruitjes en verwijder losse blaadjes. Maak een kleine insnede aan de onderkant, doe de spruitjes in een ruime stoompan en leg het deksel erop. Stoom de spruitjes 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Laat ze schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen.Doe boter, mosterd en honing in een steelpan op laag vuur en roer om de boter te laten smelten. Voeg de spruitjes toe en schep om tot alles goed is vermengd en doorgewarmd. Schep ze in een schaal en serveer meteen. Extra benodigd stoompan Kookbo ...

Jonge prei met bieslookmousse - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/prei/jonge-prei-bieslookmousse

... e 20 ml balsamicoazijn 40 g grof gemalen hazelnoten Bereiden Was de preien grondig onder de koude kraan. Stoom ze 8 minuten in de stoompan. Neem de preien uit de stoompan, dek ze af met een vochtige theedoek en houd ze warm.Splits de eieren. Klop het wit met een snufje zout tot stijve pieken. Schep er het gesnipperde bieslook en wat zout en peper door.Bekleed een kleine kom met een vel plasticfolie en schep er een lepelvol van het eiwit-bieslookmengsel in. Schep een eierdooier in het midden en dek die af met nog een s ...

Bietensalade van rode biet en blauwe kaas - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/bietensalade/bietensalade-rode-biet-blauwe-kaas

... e met zout en peper. Haal de pan van het vuur en laat de pecannoten in een met keukenpapier beklede kom glijden.Bekleed een grote stoompan met bakpapier. Prik gaten in het papier, leg de bietjes erop en sluit de pan af met het deksel. Zet de stoompan op een grote pan met kokend water. Stoom de bietjes 30-35 minuten; prik er met de punt van een mes in om te testen of ze gaar zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Gooi het water in de pan niet weg.Haal het bakpapier uit de stoompan en leg de bonen erin. Sluit de pan af en stoom de bonen in 5-7 minuten beetgaar. Stort ze in een vergiet en laat ze schrikken met koud water.Schil de bietjes (met handschoenen aan!) en snijd ze in (wigvormige) stukken. Schep in een grote kom de pecannoten, de sperziebonen en de waterkers door elkaar. Klop in een kommetje de walnotenolie, honing, sinaasappelrasp en azijn door elkaar. Giet deze dressing uit over de salade. Schep de stuk ...

Tournedos met garnituur Richelieu | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tournedos-met-garnituur-richelieu

... s de fijngehakte champignons. Spoel de peterselie en verwijder de takjes. Hak de peterselie fijn en doe ze bij in de pan. Zet een stoompan met water aan de kook. Was de sla en snij ze in 2 gelijke delen. Verwijder de bruine stukken. Leg ze in een stoompan met de snijkant naar beneden. Laat +/- 4 min. stomen. Snij de staartjes van de tomaten en hol ze helemaal uit. Leg ze in de ovenschaal. Doe hetzelfde met 4 grote champignons. Haal de sla uit de stoompan en leg ze op een grill om uit te lekken. Neem een andere pan bij de hand en doe er een klontje boter i ...

Doradefilet met groene asperges boven thee gestoomd - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/dorade/doradefilet-groene-asperges-boven-thee-gestoomd

... de stukjes ansjovis en plakjes limoen in.Spoel de aspergepunten onder de koude kraan en stoom ze in ongeveer 6 minuten gaar in de stoompan. Leg ze op een schaal, dek af met een vochtige theedoek en houd ze warm. Gooi het water in de stoompan weg.Breng 1½ liter water in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur, doe er de theezakjes in en laat goed trekken. Giet de thee, zonder zakjes, in de stoompan. Leg de doradefilets in de stoommand en stoom ze in 12 tot 15 minuten gaar boven de thee.Schik de asperges op individuele borden. Leg er de doradefilets op. Bestrooi met zout en peper. TipsIn plaats van thee om de vis boven te stomen, kun je ook citroen gebruiken. Een saus is er ook lekker bij, maar houd het wel simpel. Serveer bijvoorbeeld met een beurre blanc (wijn-botersaus). Met zo'n lekkere vis is een beetje extra vergine olijfolie ook ...

Oedang kukus pete kelapa (gestoomde garnalen) - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/garnalen/oedang-kukus-pete-kelapa-gestoomde-garnalen

... rden door het kokosmengsel. Verpak de garnalen per twee in een bananenblad. Stoom de pakketjes in ongeveer 20 minuten gaar in een stoompan. Serveer de garnalen met witte rijst en sambal. Extra benodigd stoompan Opmerking'Een nieuw gerecht met traditionele smaak voor iedereen die van de geur van petehbonen houdt.' - Agus Hermawan Het recept 'Oedang kukus pete kelapa (gestoomde garnalen)' wordt je aangeboden door chef Agus Hermawan van Restaurant Blauw. ...