Resultaten voor stoofvlees friet

Friet stoofvlees (frietje stoof) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/friet-stoofvlees/

... friet stoofvlees (frietje stoof) Ik ben geen onwijze vleeseter, maar een van mijn favoriete gerechten met vlees is toch wel stoofvlees. Tijdens onze laatste verjaardag (Jerôme en ik vieren het altijd samen omdat er maar 6 dagen tussen onze verjaardagen zit), maakten we ...

Stoofvlees

https://www.prinsessenboontjes.be/post/stoofvlees

... it. Zo schrikt het niet in de warme pan, en wordt het niet taai.Stoof de gesnipperde uien in boter in een stoofpot.Bak de stukken stoofvlees in een hete pan in hete boter. Kruid met peper en zout. Doe niet teveel vlees ineens in de pan! Ze moeten echt bakken, niet stoven.Doe de gebakken stukken stoofvlees bij de ui.Doe het flesje bier in de pan van het stoofvlees en warm op. Roer en maak de aanbaksels los. Giet bij het vlees en zet het net onder met warm water.Doe er een paar blaadjes laurier, takjes tijm en peterselie bij. Je ...

Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw recept - Allerhande | Albert Heijn België

https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R1189080/kabeljauwburger-vlaamse-friet-en-coleslaw

... Kabeljauwburger, Vlaamse friet en coleslaw - Eens wat anders dan de standaard burger: deze is van kabeljauw. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout. Bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. ...

Linzensalade met stoofvlees - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/linzensalade-met-stoofvlees/

... Linzensalade met stoofvlees Linzen zijn helemaal hot! En dat is niet verwonderlijk, want ze zijn supergezond en voedzaam. Ik vind ze vooral lekker om lauwwarm te eten als een soort van salade. In deze salade deed ik stoofvlees, wat heel goed samengaat met de linzen. Gebruik ...

Jeroen Meus - Stoofvlees met friet - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-met-friet

... . Besmeer het bruin brood royaal met (scherpe) mosterd. Leg de boterham in de pot, met de besmeerde zijde naar onder. 9. Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pot. De kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is. 10. Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot. 11. Werk het stoofvlees af met een klein scheutje natuurazijn en roer alles om. 12. Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout. 13. Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf. 14. Verhit het frietvet op 140°C. 15. Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. 16. Laat de frietjes koud worden in een schaaltje met wat keukenpapier. 17. Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C. 18. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig. 19. Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. 20. Serveer een portie stoofvlees met de vers gebakken frietjes en een flinke lepel verse mayonaise. ...

Jeroen Meus - Stoofvlees-friet - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofvlees-friet

... twee kleine boterhammen gebruiken.) Leg de boterham in de pot, bovenop het vlees, met de besmeerde zijde naar onder. 7. Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pot. De kooktijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is. 8. Pas zodra de stoofvleessaus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de stoofpot.  9. Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout. 10. Proef en voeg naar smaak nog wat peper van de molen toe en een snuifje zout. 11. Pel de uien en snipper ze grof. 12. Schil de aardappelen en snij ze met de hand in gelijkvormige frieten. Was de frieten niet, want dan spoel je het zetmeel eraf. 13. Verhit het frietvet tot 140°C. 14. Bak de frietjes een eerste keer, maar laat ze nog niet kleuren. 15. Laat de frietjes koud worden in een schaaltje met wat keukenpapier. 16. Verhit het frietvet vervolgens tot 180°C.  17. Bak de koude frieten nu goudbruin en knapperig.  18. Giet de frieten opnieuw in een schaal met wat keukenpapier, zodat ze even kunnen uitlekken. Strooi er naar smaak wat zout over. 19. Serveer een portie stoofvlees met de vers gebakken frietjes en een flinke lepel mayonaise. ...

Stoofvlees met bier

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/stoofvlees-met-bier

... stoofvlees met bier - stoofvlees met bier is een klassieker die deel uitmaakt van ons culinair erfgoed. Je kan stoofvlees maken op verschillende manieren, maar dit is toch wel een van onze favoriete recepten. - Laat boter smelten in de pan. Kruid het vlees met peper ...

Stoofvlees | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/stoofvlees

... dikke laag mosterd en leg deze op de stoverij. Laat minstens 45 minuten pruttelen. Proef of het vlees zacht is. Zo niet, laat het stoofvlees nog wat langer opstaan. Ingrediënten 1 witte boterham 1 grimbergen 1 rodenbach 3 el bloem 2 uien 1 kg varkensvlees (voor stoofvlees) mosterd vetstof ...

Jeroen Meus - Mayonaise voor 300 man - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-voor-300-man

... Jeroen kruipt in de grootkeuken en gaat aan de slag met 20 eieren. Serveer deze klassieke saus met die andere Vlaamse klassieker: stoofvlees-friet! - Doe de eierdooiers in een grote kookpot en klop ze los.Doe er de mosterd, het water en de azijn bij.Plaats de mixer in de pot en mix alles los.Voeg de olie in een straaltje toe en blijf intussen mixen tot de mayonaise is gebonden.Kruid met pe ...

Italiaans stoofvlees | Makkelijk te bereiden! | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/italiaans-stoofvlees/

... Italiaans stoofvlees Maak eens stoofvlees op de Italiaanse manier met rode wijn en oregano. Lekker! Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bestrooi het vlees met wat bloem. Verwarm de boter in de pan en voeg het vlees, de ui, knoflook en een snufje zout en peper toe. Bak ...