Resultaten voor st. jacobsnoten jeroen meus

Jeroen Meus - Carpaccio van Sint-Jacobsnoten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-sint-jacobsnoten

... zout. Roer en proef het sausje. Voeg naar smaak extra limoensap of mierikswortel toe. 8. Plaats het sausje tussendoor in de koelkast. 9. Spoel de blaadjes (en de fijnste steeltjes) van de waterkers schoon. Doe voorzichtig want dit is een tere groente. 10. Pluk de fijne takjes waterkers los en bewaar ze in een kom met ijswater. 11. Schil het stuk daikon met de dunschiller en snij de dikke witte radijs in stukken van zo’n 6 centimeter lang. 12. Snij de bleke radijs eerst in flinterdunne plakjes en vervolgens in uiterst fijne reepjes. (julienne) 13. Een tijdbesparend alternatief is de daikon raspen. Let wel, het resultaat is dan iets minder verfijnd. 14. Bewaar ook de reepjes daikon in de kom met gekoelde waterkers. 15. Schep een lepel van de frisse zure room op elk plat bord. Wrijf de room met de bolle zijde van een lepel open, tot een cirkel van zo’n 10 tot 12 centimeter diameter. 16. Dep de gekoelde Sint-Jacobsnootjes droog. 17. Snij de zeevruchten met een fijn en vlijmscherp mes in flinterdunne - bijna doorschijnende - ronde plakjes van zo’n 2 millimeter dik. 18. Schik de plakjes rauwe Sint-Jacobsnootjes in cirkelvormen op het laagje van het roommengsel. 19. Laat (een deel van) de reepjes daikon en de frisse waterkers uitlekken, en verzamel de groenten in een mengschaal. Druppel er een zuinig beetje fijne olijfolie en limoensap over. Voeg ook een bescheiden snuifje zout en een beetje peper toe en meng het slaatje voorzichtig. 20. Strooi ook een kleine hoeveelheid peper van de molen en een zuinig beetje grof zout over de zeevruchten. 21. Verdeel een portie van het wit-groene groenteslaatje bovenop de coquilles. 22. Druppel er tenslotte een beetje fijne olijfolie overheen. 23. Serveer meteen. ...

Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje

... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert ...

Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood

... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...

Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla

... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van ...

Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise

... rg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise is maar een weekje houdbaar in de koelkast. - 0. Klop de eigelen los. 1. Doe er de azijn, het water en de mosterd bij. 2. Voeg er druppelgewijs en al roerend de arachideolie aan toe. 3. Kruid met peper en zout. 4. Is de mayonaise te dik, dan kan je er nog een beetje extra azijn, citroensap of zelfs water aan toevoegen. ...

Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0

... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, ...

Jeroen Meus - Mayonaise voor 300 man - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise-voor-300-man

... Mayonaise voor 300 man - Zelf mayonaise maken is een koud kunstje. Mayonaise maken voor 300 man is niet veel moeilijker. jeroen kruipt in de grootkeuken en gaat aan de slag met 20 eieren. Serveer deze klassieke saus met die andere Vlaamse klassieker: stoofvlees-friet! ...

Jeroen Meus - Snert - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/snert

... Snert - Deze dikke maaltijdsoep op basis van spliterwten is een echte traditie bij onze Noorderburen. jeroen maakt er een zalige Dagelijkse kost-versie van. Een kom van deze winterse erwtensoep is ideaal om na een koude wandeling leeg te lepelen. - Spoel de spliterwten ...

Jeroen Meus - Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-pickleskorst-en-andijviestoemp

... Kotelet met pickleskorst en andijviestoemp - Dagelijkse kost ten top: vlees met stoemp! jeroen kiest voor een stevige en sappige varkenskotelet met een lekkere korst op basis van pickles. Als groente gebruikt hij andijvie, een lekkere en ...

Jeroen Meus - Carpaccio van sint-jacobsschelp met ponzuvinaigrette - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-sint-jacobsschelp-met-ponzuvinaigrette

... Carpaccio van sint-jacobsschelp met ponzuvinaigrette - Een carpaccio van sint-jacobsnootjes met een Aziatische dressing en een frisse salsa. - Neem een lepel, een (lang) vlijmscherp mes en een ruime kom. Wrik de schelp een klein beetje open en plaats het mes vlak ...