Resultaten voor soepkip

Kippensoep | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kippensoep

... or en je houdt een heldere bouillon over. Vanaf nu kan je zelf smaken naar eigen goesting toevoegen. Gebruik het kippenwit van de soepkip en voeg toe aan de bouillon. Snij enkele groentjes fijn en voeg toe (in ons geval een beetje wortelen, prei , selder) en doe er wat Vermicelli bij. Laat terug even opkoken. Ingrediënten tijm 1 teentje look 1 ui laurier 2 stengels selder 1 stengel prei 2 wortels 1 soepkip 2 l water ...

Rode bietensoep | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/rode-bietensoep

... Rode bietensoep - Leg de soepkip in een grote pot met water. Zorg dat de kip helemaal onder staat. Snij de ui, selder en wortels in grove stukken. Voeg ze samen met de tijm, laurier en look bij de kip. Kruid met peper en 2 kruidnagels. Zet het deksel op de pot en laat ...

Gevogeltekroketten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevogeltekroketten

... Gevogeltekroketten - Maak een kippenbouillon. Stoof ajuin, wortel en selder aan en overgiet met water. Doe de soepkip erbij, peper, zout, laurier en tijm. Laat minstens 2 uur sudderen. Dit is de basis voor de kroket. Haal de kip er uit. Zeef de bouillon.  Haal al het ...

Kookvideo - Bouillon

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Bouillon

... Bereidingswijze Snijd de groenten grof. Spoel ze met water.  Leg de soepkip in een grote kookpot met water, samen met het groentemengsel en alle kruiden.  Prik enkele kruidnagels in de uien. Zet de pot op een zacht vuurtje en laat ongeveer 3 uur trekken.  Giet de ...

Klassieke kippenbouillon - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/bouillon/klassieke-kippenbouillon

... 0 min voorbereiden 2:40 uur bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 2 waarderingen OverigGevogelteHollands Ingrediënten 1 kip of soepkip van 1½ kg, of 1½ kg kipkarkassen, vleugels of nekjes 1 ui, in vieren 1 wortel, in vieren 1 venkelknol, in stukken 1 prei, in stukken 2 teentjes knoflook, geplet 1 bouq ...

Zelfgemaakte tortellini met blauwe kaas 'in brodo' | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/tortellini-in-brodo

... wil je het vegetarisch maken? Vervang de kippenbouillon dan door een krachtige groentenbouillon. Maak een kippenbouillon: Leg de soepkip in een grote pot met water en voeg er tijm en laurier aan toe. Steek 3 à 4 kruidnagels in een geschilde ui en voeg die samen met 3 volledige wortels en enkele selderstengels bij in de pot. Kruid met peper en zout en laat met het deksel op minstens 45 minuten pruttelen op een matig vuur. Maak de pasta: Vermeng 500 gram Semolina bloem met 2 eetlepels olijfolie, 5 eieren en een snuifje zout. Kneed het deeg goed ...

Stoofpotje van kip | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/stoofpotje-van-kip

... e tijd 2 à 2 ½ uur). Serveer in een diep bord. Doe er de mayonaise bij die je gemengd hebt met de look (aioli). Ingrediënten 1 soepkip 1 kruidnagel 1 laurierblad 1 takje tijm 1 tak rozemarijn (samengebonden met tijm en laurier) 4 winterwortelen, geschild, niet versneden 4 stukken prei, schoongemaakt, maar verwijder zo weinig mogelijk groen en versnijd niet 4 grote aardappelen, geschild en niet versneden 4 rapen, geschild en in 4 gesneden 2 uien, gepeld en in 2 gesneden verse mayonaise (olie, 1 eierdooier, 1 th lepel mosterd, azijn) 1 teentje look 1 maggi bo ...

Recept voor Kipbouillon met rijst | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/kipbouillon-met-rijst/

... tijd: 195 min Moeilijkheid: Gemiddelde moeilijkheidsgraad Prijs: Gemiddelde kostprijs Ingrediënten - voor 4 personen 1 soepkip Toevoegen 30 g Solo Toevoegen 1 seldervoet Toevoegen 2 wortelen Toevoegen 1,2 l water Toevoegen zout Toevoegen 50 g rijstpasta Toevo ...

Jeroen Meus - De beste tomatensoep, afgewerkt met krab - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/de-beste-tomatensoep-afgewerkt-met-krab

... e soepen. Eet ze puur, met vleesballetjes of doe eens eigenzinnig en serveer ze met krab en verse basilicum. Alles begint met een soepkip, de smaakmaker voor een verse kippenbouillon. Haal een forse hoeveelheid tomaten in huis – hoe rijper hoe beter – en een blikje krabvlees. Wat groenten, kruiden, specerijen en de oven doen de rest.Onhoud wel: Geduld is een schon ...

De keuken van Johanna: Koninginnesoep

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2013/05/koninginnesoep.html

... dschappen in huis te halen en het trekken van de bouillon. Gekozen is voor 1e klas producten en voorzover mogelijk biologisch. De soepkip is gedeeld in stukken en het karkas gedeeltelijk gehakt om zoveel mogelijk smaak te krijgen tijdens het trekken van de bouillon. Tezamen met het kalfspoulet heb ik het kippenvlees eerst geblancheerd alvorens het met koud water op het vuur te zetten. Deze voorbereidingen waren nog maar het begin. Juist in de afwerking zat het meeste werk waar ik erg tegen op zag: Het binden van de bouillon en wel in 3 keer. Zover was ik zelf nog nooit gegaan, maar als alle stappen met zorg gevolgd worden is het eigenlijk een fluitje van een cent. Wel moet je aandacht erbij blijven en sta je langere tijd achter het fornuis. Ui ...