Resultaten voor snijbiet klaarmaken

Recept voor quiche met scampi en snijbiet | njam!

http://www.njam.tv/recepten/quiche-met-scampi-en-snijbiet

... bereiden: Reinig en was de snijbiet. Snij in reepjes van ½ cm. Stoof ze kort in boter. Kruid met peper van de molen en zout. Pel de scampi’s, snij ze middendoor en verwijder het darmkanaal. Bak ze heel kort in de olijfolie, kruid met peper van de molen en zout. Strijk ...

Gehaktballetjes uit de Ardèche | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gehaktballetjes-uit-de-ardeche

... Gehaktballetjes uit de Ardèche - Week de varkensnetjes in gezouten water. Was de snijbieten, snij het kontje eraf en snij ze in grote stukken en kook ze heel gaar in gezouten water. Giet de snijbiet af en schrik ze in koud water. Wring ze stevig uit met een handdoek tot ...

Recept voor warmoes met gerookt spek | njam!

http://www.njam.tv/recepten/warmoes-met-gerookt-spek

... bereiden: Sauteer de snijbiet tot de bladeren gaar zijn. Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak goudgeel in een ruime pan. Haal de gebakken spekblokjes uit de pan en fruit er de ui in. Bestrooi met de bloem. Meng er de snijbiet en spekblokjes onder en laat nog 2 minuten ...

Gebakken kabeljauw met warmoes en aardappeltjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gebakken-kabeljauw-met-warmoes-en-aardappeltjes

... Bak de vis 1 minuut op de velkant, draai om en zet de pan dan 10 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. Voor de stoofpot van snijbiet en aardappel: Was de snijbiet zorgvuldig en dep droog. Schil de knoflook en snipper fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes, even groot als de stukjes warmoes..  Stoof de knoflook met de snijbiet in drie eetlepels olijfolie en doe er de aardappelstukjes bij. Stoof kort aan. Voeg eventueel wat olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Voeg een scheutje water toe en zet het deksel op de pot. Laat op een zacht vuur 10-15 minuten sudderen tot de aardappelen en warmoes gaar zijn.  Hak de dille en peterselie fijn en schep samen met wat olijfolie op het einde door de snijbiet. ...

Vegetarische lasagne met mozzarella, spinazie en snijbiet | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/vegetarische-lasagne-met-mozzarella-spinazie-en-snijbiet

... Vegetarische lasagne met mozzarella, spinazie en snijbiet - Begin met de saus. Pel de ui en de look. Snij de ajuin fijn en doe in een pan met twee eetlepels olijfolie. Pers de look bij de ajuin. Stoof aan. Voeg het tomatenconcentraat, tijm, laurier, rozemarijn en de c ...

Recept voor rollade van konijn met snijbiet | njam!

http://www.njam.tv/recepten/rollade-van-konijn-met-snijbiet

... es uit de oven en laat het even rusten op een snijplank. Maak de rollade los, verwijder de uiteinden en snijd in plakjes. maak de snijbiet: Stoof de stukjes snijbiet ca. 15 minuten in een klein scheutje water met zeezout, peper, olijfolie en knoflook. Laat het deksel op de pan, zo blijven de groenten knapperig. maak de saus: Zeef het bakvocht van de rollade en laat de saus kort inkoken. werk af: Leg per bord 3 plakjes rollade en schep 2 el snijbiet in een dresseer ring. Verwijder voorzichtig de dresseer ring en lepel wat saus over de rollade. Werk af met een scheutje olijfolie, een snuifje peper en een takje verse rozemarijn. wijnsuggestie: rosso piceno superiore - is een donker robijnrode wijn, dankzij het boeket van rood en zwart fruit en heeft een sapigge afdronk Ingrediënten voor 4 personen voor de rollade van konijn: 1 ontbeend konijn 3 worsten met venkelzaad 4 Roma tomaten in plakjes 1/2 rode ui in grove stukken 3 teentje knoflook olijfolie 1 dlwitte wijn 1 dlwater 2 tlf ...

Lasagne tricolore - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/pasta/lasagne/lasagne-tricolore

... vers basilicum, fijngehakt groot glas rode wijn voor de vulling 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook 2 theelepels olijfolie 1,1 kg snijbiet, gewassen en uitgelekt 1 pak lasagne, ca. 6 vellen 350 g ricotta Parmezaanse kaas, geraspt Bereiden Verwarm de oven voor op 190 °C / gasstand 3-4.Fruit de uien voor de saus een paar minuten in de olie, voeg knoflook en chilipeper toe en laat alles zacht worden. Voeg de tomaten, laurierblaadjes, kruiden en wijn toe. Breng op smaak. Laat inkoken tot de saus dikker wordt.Fruit in een grote koekenpan de ui en knoflook in de olie glazig. Voeg de snijbiet toe en schud alles een poosje door el ...

Hondshaai in het groen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/hondshaai-in-het-groen

... . Bevochtig met de infusie en laat een 10-tal minuten inkoken. Mix en bind met boter. Controleer op kruiding.Snijd het wit van de snijbiet in kleine stukjes of reepjes. Blancheer kort en warm nadien op in een beetje boter. Kruid met peper en zout.Doe een klein beetje snijbiet in een diep bordje schik de moot er bovenop en lepel de saus rondom. Werk af met het toastje en het gedroogd spek. ...

Sas Kookt!: Quiche met warmoes, geitenkaas en chorizo

http://saskookt.blogspot.be/2011/08/quiche-met-warmoes-geitenkaas-en.html

... Quiche met warmoes, geitenkaas en chorizo Dit receptje vond ik op de One Life Live It blog. Het originele recept spreekt van snijbiet in plaats van warmoes. Beide groenten lijken op elkaar, al heeft warmoes veel dikkere nerven die je ook kan eten, terwijl van snijbiet ...

Hartige taart met snijbiet, kruiden en jonge kaas

http://carolinebrouwer.blogspot.com/2014/07/hartige-taart-met-snijbiet-kruiden-en.html

... Hartige taart met snijbiet, kruiden en jonge kaas Ingrediënten:- 1 rode ui, in dunne plakjes (85 g)- 3 stengels bleekselderij + het blad, in plakjes (220 g)- 8 grote bladeren snijbiet (of wilde spinazie), grofgehakt (175 g)- 2 teentjes knoflook, fijngehakt- 2 el gehakte ...