Resultaten voor sliptong

Recept sliptong - Gebakken sliptong met courgette - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/gebakken-sliptong-courgette

... Gebakken sliptong met courgette 2 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 9 waarderingen HoofdgerechtVisHollands bevat per portie610 kcal Ingrediënten 4 eetlepels vloeibare margarine 1 ui, gesnipperd 1 courgette, in blokjes 200 g ( ...

Sliptong met komkommersaus - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/sliptong-komkommersaus

... reiden 0 min wachten waardering7.9obv 8 waarderingen HoofdgerechtVisHollands bevat per portie405 kcal Ingrediënten 1 komkommer 4 sliptongen sap van ½ citroen 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm 125 ml crème fraîche 1½ eetlepel dille, fijngehakt Bereiden Schil de komkommer en ha ...

Sliptong met Citroen en Kappertjes recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/sliptong-met-citroen-en-kappertjes/

...   Dit recept is geschreven voor 2 personen. Dat lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit recept wel weer. Heerlijke sliptong met citroen en kappertjes. Het is een makkelijk gerecht, de bereiding duurt niet lang en het is zeker iets wat je (waarschijnlijk) niet vaak zelf maakt. Bovendien wordt er tijdens Kerst veelal vlees geserveerd. Dat kan aardig zwaar vallen en daarom komen wij graag met een licht visgerecht. De citroen past hee ...

Gebakken sliptong met garnalen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/gebakken-sliptong-garnalen

... Gebakken sliptong met garnalen 2 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 6 waarderingen HoofdgerechtVisHollands Ingrediënten 4 panklare sliptongetjes, zonder vel 1 citroen 200 ml melk 4 eetlepels bloem 80 g boter 100 g gekookte, gepelde ...

Eetplezier: Sliptong met remoulade-achtige saus

http://eetplezier.blogspot.be/2012/01/sliptong-met-remoulade-achtige-saus.html

... tje. En ik tref het bijzonder door in een provincie te wonen, waar de vissersschepen zo’n beetje langs mijn raam varen. Vandaag sliptongetjes op het menu in huize Eetplezier. Om nog even een wijdverbreid misverstand uit de weg te ruimen: het is sli Ptong en geen sli Btong. In sliptong zit het werkwoord slippen. Sliptongen zijn zo klein dat ze gemakkelijk door de zeef slippen waarmee de vis wordt gesorteerd. Er is dus geen verband met slib ('modder'). Waarvan akte. Ik eet daar graag een frisse, groene saus bij. Noem het salsa verde of remoulade, whatever. Om de term “simpel” kracht bij te zetten, onthoud ik me liever van een naamgeving. Doe een paar flinke eetlepels zure room in een schaaltje. Snijd een sjalotje ragfijn. Hak diverse groene kruiden (bijv. salie, oregano, dille,  tijm, peterselie) die je voorhanden hebt. Schep door de zure room. Kappertjes, mosterd, peper, zout erbij en eventueel nog wat vers citroensap. Door de zure room te vervangen door mayonaise en er nog een fijngeprakt, hardgekookt ei aan toe te voegen met wat fijngehakte augurkjes, krijg je een echte remouladesaus. Misschien ook nog wel redelijk simpel te noemen, besef ik ach ...

Eetplezier: januari 2012

http://eetplezier.blogspot.be/2012_01_01_archive.html

... tje. En ik tref het bijzonder door in een provincie te wonen, waar de vissersschepen zo’n beetje langs mijn raam varen. Vandaag sliptongetjes op het menu in huize Eetplezier. Om nog even een wijdverbreid misverstand uit de weg te ruimen: het is sli Ptong en geen sli Btong. In sliptong zit het werkwoord slippen. Sliptongen zijn zo klein dat ze gemakkelijk door de zeef slippen waarmee de vis wordt gesorteerd. Er is dus geen verband met slib ('modder'). Waarvan akte. Ik eet daar graag een frisse, groene saus bij. Noem het salsa verde of remoulade, whatever. Om de term “simpel” kracht bij te zetten, onthoud ik me liever van een naamgeving. Doe een paar flinke eetlepels zure room in een schaaltje. Snijd een sjalotje ragfijn. Hak diverse groene kruiden (bijv. salie, oregano, dille,  tijm, peterselie) die je voorhanden hebt. Schep door de zure room. Kappertjes, mosterd, peper, zout erbij en eventueel nog wat vers citroensap. Door de zure room te vervangen door mayonaise en er n ...

Eetplezier: Vishandel van As Zeeland - Yerseke

http://eetplezier.blogspot.be/2012/09/vishandel-van-as-zeeland-yerseke.html

... uren die zich likkebaardend een weg weten te banen naar dit paradijsje vol zilte zaligheden. Roodbaars, zalm, dorade, rogvleugel, sliptong, king crab, garnalen, de befaamde Zeeuwse mosselen, het is er allemaal. En iedereen bij wie de gedachte heeft postgevat dat er aan vis een “luchtje” zit: spoedt u naar Van As en dit vooroordeel zal voor altijd plaats maken voor een onbedwingbare trek in een gezonde portie zeefruit. Met de Oosterschelde in hun achtertuin, vindt er dagelijks aanvoer plaats van kraakverse vis. En kraakversheid is waar het om gaat als men het heeft over de kwaliteit van vis. Bovendien wordt hier volledig tegemoet gekomen aan de wens ...