Resultaten voor sinaasappelconfituur

Cake met appelsien | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/cake-met-appelsien

... 40 minuten op 180°C, of tot een naald er proper terug uitkomt. Ingrediënten 2 eiwitten 50 ml Sojadrink gesmolten chocolade 1 el sinaasappelconfituur 200 gr suiker 2 eieren 250 gr bakboter 250 gr bloem ...

Luchtige kerststronk met sinaasappel en mandarijntjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/luchtige-kerststronk-met-sinaasappel-en-mandarijntjes

... aai het biscuit om en trek er voorzichtig het bakvel af.  Klop voor de vulling de slagroom op en meng er de sinaasappelzeste, de sinaasappelconfituur, de Sweet Mix en de gember onder. Zet koud. Begin aan de afwerking. Snijd het biscuit in repen. Begin met een brede reep van ongeveer 10 cm en eindig met een reepje van 2 à 3 cm breed. Probeer er minimum 4 en liefst 6 repen uit te halen.  Giet de kirsch bij het sinaasappelsap en bestrijk ('sauceer') er elke reep royaal mee: het biscuit moet door en door nat zijn. Leg de grootste reep op een mooie schotel, vul een spuitzak met de vulling en spuit de hele laag vol, ongeveer 1 cm dik. Het kan ook met een lepel of mes. Bouw zo verder, van breed naar smal, en eindig met het dunste reepje biscuit. Zet koel weg.  Klop voor de meringue het eiwit op, in de keukenrobot. Giet er, zodra het eiwit begint 'op te ko ...

Duif, langzaam gegaard, erwtjes en toast van foie gras | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/duif-langzaam-gegaard-erwtjes-en-toast-van-foie-gras

... portosaus 1 el vadouvan kruiden scheutje room 200 g verse erwtjes 1 ui 8 lente-ui 8 kippenlevertjes 100 g ganzenleverterrine 1 el sinaasappelconfituur snuifje kardemom klontje boter enkele muntblaadjes 1 el fijngesneden pijnboompitjes 1 el fijngesneden gedroogde ham 1 tl koffiepoeder 1 el gebakken broodcroutons ...

Curry stoofpotje met pompoen en basmatirijst | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/curry-stoofpotje-met-pompoen-en-basmatirijst

... currypoeder 200 ml groentebouillon 150 g zure room 2 el sesamzaad 100 ml kokosroom arachideolie 1 sinaasappel 1 el abrikozen- of sinaasappelconfituur ...

Jeroen Meus - Lentesla met aardappel, sinaasappel en mango - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lentesla-met-aardappel-sinaasappel-en-mango

... aasappel en de stukjes rijpe mango over de gemengde sla. 9. Verzamel het sinaasappelsap in een mengschaal. Schep de mosterd en de sinaasappelconfituur (‘marmelade’) erbij. 10. Verwijder de zaadjes uit het stuk rode chilipeper en hak (een deel van) het hete vruchtje in zo klein mogelijke stukjes. Piepkleine rode ‘puntjes’ zijn ideaal. 11. Leg plakjes opgelegde gember op je snijplank en hak ze fijn. 12. Doe de chilipeper en de gehakte gember in de schaal. Meng er een voorzichtig scheutje sesamolie bij. Blijf roeren met de garde en leng de vinaigrette aan met olijfolie. 13. Proef en kruid het sausje met een snuifje zout. 14. Snij de lauwe aardappelen-in-de-schil in plakjes en verdeel ze over de salade. 15. Lepel vinaigrette over de salade. 16. Verkruimel de sesamkoekjes en strooi ze over de fruitige lentesalade met aardappelen. ...