Resultaten voor sinaasappelbavarois

Uit de keuken van Levine: Uit de oude doos

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2008/10/uit-de-oude-doos.html

... kopje/schaaltje doen, aandrukken en omkeren .....), hoe je een biscuittaart maakt of - wat ingewikkelder - een chipolatataart. De sinaasappelbavarois heb ik nog jaren en jaren gemaakt. Zo vaak dat ik het recept gewoon uit mijn hoofd wist. De Tupperware vorm die ik daarvoor gebruikte heb ik nog steeds, misschien binnenkort toch maar weer eens ....?Willen jullie even meegenieten? De recepten zijn voor 1 persoon.Mimosasoep50 gram rundvlees3 dl water1/2 peentje1/4 uipeterseliesteeltikje tijmfoelie1/2 laurierblad1/2 theelepel zout± 10 gram aardappelmeel of -sago (met water aanmengen)1 eipeper en zoutfijngeknipte peterselie Vlees met verse en gedroogde kruiden en zout aan de kook brengen (langzaam). Dan het vuur klein draaien.3 - 4 uur tegen de kook aanhouden.Voor een heldere soep een linnen doekje natmaken, in een zeef leggen en de soep hierdoor passeren.Soep binden met aangemengde aardappelmeel (hierdoor blijft de vulling zweven).Vulling: eiergelei maken van 1 ei. Ei loskloppen met peper en zout en even laten staan zodat het schuim wegtrekt. Vuurvast schaaltje invetten en ei hierin doen. Pan met bodem water aan de kook brengen. Schaaltje hierin zetten, deksel op de pan. ± 20 minuten het water tegen de kook aanhouden. Eiergelei op plank leggen en in plakken snijden. Bloemetjes (mimosa) uitsteken of blokjes van snijden of met een appelboor er rondjes uitsteken. In de soep doen en garneren met peterselie.Poulet a la bonne femme1 kippepootpeper en zout20 gram boterafvalstukjes van kip + 2 dl water1 maggiblokjetijm, peperkorrels, foelie1 stukje wortel1 ui1 theelepel tomatenpuree1 eetlepel maderachampignons uit blik1 eetlepel bloem + 1 eetlepel koud water Kip wassen, inwrijven met peper en zout.Bouillon maken van afvalstukjes, maggieblokje, tijm, geplette peperkorrels en foelie en 2 dl water.Kippepoot bruinbakken in de boter.Fijngesneden ui en wortel enige tijd m ...