Resultaten voor schelvis picafa met geroosterde krieltjes en artisjok

Jeroen Meus - Schelvis 'piccata' met geroosterde krieltjes en artisjok - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schelvis-piccata-met-geroosterde-krieltjes-en-artisjok

... rdappeltjes op een grote ovenschaal. Laat de krieltjes garen in de voorverwarmde oven. Schud ze af en toe op. De vis Verdeel de schelvis in porties. Kruid met peper en zout. Smelt een flinke klont boter in een pan. Bak de vis aan beide kanten in de boter. Haal de vis uit de pan als hij gekleurd, maar nog niet gaar is. Afwerken en serveren Was de waterkers en de veldsla. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd een citroen à vif. Snijd eerst de gele en de witte schil met een scherp mes weg. Snijd dan de partjes tussen de vliezen uit. Houd de partjes apart. Houd ook de rest van de citroen bij. Pel de sjalot en snijd hem in fijne ringen. Snijd het artisjokhart in blokjes. Smelt een klontje boter in de pan waarin de vis gebakken is. Stoof de sjalot glazig en doe er dan de blokjes artisjokhart bij. Pers de rest van de citroen die je à vif gesneden hebt uit bij de sjalot en het artisjokhart. Doe er kappertjes en witte wijn bij. Leg de vis in de pan en verdeel er de partjes citroen over. Zet een deksel op de pan en laat verder garen. Snipper de peterselie. Meng de veldsla en waterkers met een likje olijfolie en balsamico-azijn. Kruid met peper en zout. Haal de vis uit de pan en roer de gesnipperde peterselie door de saus. Breng op smaak met wat peper. Serveer de vis met de saus, geroosterde krieltjes en de groene salade. Geef er eventueel apart de artisjokblaadjes bij. ...

Jeroen Meus - Schelvis met kruidenpuree en lauwe vinaigrette met zure uitjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schelvis-met-kruidenpuree-en-lauwe-vinaigrette-met-zure-uitjes

... schelvis met kruidenpuree en lauwe vinaigrette met zure uitjes - De schelvis is familie van de kabeljauw, maar heeft toch zijn eigen, unieke smaak. Jeroen combineert de vis met kruidenpuree en een lauwe vinaigrette van wittewijnazijn, artisjok, kerstomaatjes en zure uitjes. ...

Zeetong met geroosterde paprika’s

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeetong-met-geroosterde-paprikas-en-krieltjes

... Zeetong met geroosterde paprika’s en krieltjes - Zeetong munière is een Belgische klassieker maar met zeetong kan je nog heel wat andere kanten op. Deze zeetong met geroosterde paprika en krieltjes moet je zeker eens proberen. - Leg de paprika’s op bakpapier ...

Schelvis met pistachekorstje en slaatje

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/schelvis-met-pistachekorstje-en-slaatje

... slaatje - Voor het pistachedeeg: mix alle ingrediënten in een blender tot een kruimelig deeg kruid met peper en zout.Dep de schelvis goed droog. Beleg de bovenkant van de visfilets met de pistachedeeg leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschotel en sprenkel er olijfolie over. Gaar 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C ...

Gepofte aardappel met wintergroenten en schelvis

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gepofte-aardappel-met-wintergroenten-en-schelvis

... Gepofte aardappel met wintergroenten en schelvis - Gepofte aardappel met wintergroenten en schelvis - Verwarm de oven voor op 180°C.Spoel de aardappelen grondig en wrijf ze in met olijfolie. Strooi er grof zout over. Leg op een bakplaat en zet gedurende 35 à ...

Kaasdip met artisjok

https://www.prinsessenboontjes.be/post/kaasdip-met-artisjok

... Kaasdip met artisjok Dit is echt een smeuïge aanrader als dip. Perfect om artisjok eens anders te eten, en nadien ben je meteen fan.Ingrediënten:Bereidingswijze:Giet 1 bokaaltje gegrilde artisjok af.Voeg 100 g natuurkaas, 70 g pittige gemalen kaas , 1 tl oregano, zout ...

Roergebakken witlof met krieltjes en rookvlees - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/witlof/roergebakken-witlof-krieltjes-rookvlees

... Roergebakken witlof met krieltjes en rookvlees 4 personen 0 min voorbereiden 15 min bereiden 0 min wachten waardering8.1obv 23 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands bevat per portie310 kcal 17 g eiwit 17 g vet 24 g koolhydraten Ingrediënten 2 eetlepels olijfolie 450 ...

Artisjok met rode bietendip | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/artisjok-met-rode-bietendip

... artisjok met rode bietendip - Snij de citroen in schijfjes en kneus de peperbollen. Pers de schijfjes uit in een ruime pot met water en doe de peperbollen erin. Kook de artisjok hierin +/- 45 minuten gaar. Pureer de bieten en de artisjokharten in de keukenrobot.  Was ...

Artisjok bereiden | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/artisjok-bereiden

... artisjok bereiden - Zet een kookpot met het water op het vuur en kruid goed met peper en zout. Voeg de PH-groentebouillon toe en het sap van de citroen. Voeg ook de uitgeperste citroen toe aan het water. De schil zal zijn smaak afgeven aan de artisjokken. Meng de bloem ...

Varkenskotelet met krieltjes en radijzen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gegrilde-varkenskotelet-met-krieltjes-rucola-en-radijzen

... Gegrilde varkenskotelet met krieltjes, rucola en radijzen - Gegrilde varkenskotelet met krieltjes, rucola en radijzen - Meng de honing met 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap het paprikapoeder peper en zout. Schenk over het vlees en laat afgedekt minstens een ...