Resultaten voor sardines op de barbecue

Bruschetta met sardientjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/brood/bruschetta/bruschetta-sardientjes

... oorbereiden 10 min bereiden 0 min wachten waardering7.2obv 11 waarderingen HapjeVisItaliaans Ingrediënten 2 schoongemaakte verse sardines citroensap 2 sneetjes kruidenbrood ½ teentje knoflook olijfolie waterkers Bereiden Besprenkel de sardines met wat citroensap en rooster ze boven een gloeiende barbecue of ...

Sardines met paprika en ciabatta | VTM Koken

https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/sardines-met-paprika-en-ciabatta

... sardines met paprika en ciabatta - Wie ooit in het buitenland gegrilde sardines at, die weet dat dit een absolute lekkernij is. Niets beter dus om op een zonnige dag de vakantie in huis te halen dan met deze bereiding. Laat de paprika’s een uur in de oven garen op 170°. ...

Couscous salade met sardines - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/couscous/couscous-salade/couscous-salade-sardines

... Couscous salade met sardines 4 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 30 min wachten waardering7.7obv 9 waarderingen HoofdgerechtVisMediterraan Ingrediënten 200 g couscous sap van 2 citroenen 5-6 eetlepels olijfolie 3 tomaten, zonder zaadjes en in blokjes 3 bosuitjes, ...

Jeroen Meus - Mixed grill van vis met rijstsalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mixed-grill-van-vis-met-rijstsalade

... ulp met een flinke scheut olijfolie, een koffielepel grof zout, een snuif cayennepeper, het citroensap en de peterselie. Maak de sardines en de gamba’s schoon. Bij de sardines moeten de ingewanden verwijderd zijn. Dan spoel je ze in koud water en wrijf je de schubben weg met je handen. Marineer de sardines en de ongepelde gamba’s in het kruidenmengsel. Pel en snipper de rode ui. Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de avocado en snijd het vruchtvlees ook in blokjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Meng de ui met de paprika, de avocado, de maïs en de rode bonen. Snipper de munt en de koriander. Doe ze bij de groenten. Kruid met komijn, cayennepeper en grof zout. Doe er een likje olijfolie en een scheut rode wijn ...

Siciliaanse sardines met venkelsalade - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/sardines/siciliaanse-sardines-venkelsalade

... Siciliaanse sardines met venkelsalade 2 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 2 waarderingen LunchgerechtVisItaliaans Ingrediënten rasp en sap van 1 citroen bosje platte peterselie, helft fijngehakt en helft heel 1 teentje knoflook, ...

Jeroen Meus - Sardines op de barbecue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sardines-op-de-barbecue

... eterselie en hak de blaadjes fijn. Roer de kruiden door de marinade. 5. Voor je aan de slag gaat met de marinade, moeten de verse sardines grondig schoongemaakt worden. Je kan eventueel de hulp inroepen van je visboer maar eigenlijk kan je dat ook makkelijk zelf doen. 6. Maak de sardines een voor een schoon onder koud stromend water. 7. Wrijf met een beetje kracht de schubben van het visvel. Wrijf zorgvuldig en tegen de schubben in, dus van de staart richting kop. 8. Ten slotte moeten ook de ingewanden verwijderd worden. Maak (met een mesje of met je vinger) een insnijding in de buik van de vis en trek de ingewanden eruit. Spoel de buikholte schoon onder de kraan. 9. Leg de sardines in een schaal en schenk er de marinade over. Dek de schaal af met een vel vershoudfolie. 10. Laat de visjes 30 tot 40 minuten rusten in de koelkast. Je kan ondertussen de barbecue al aansteken. 11. Snij de ciabatta overlangs in twee. 12. Snij ook de bol(len) look overlangs in twee. 13. Wrijf de broodhelften in met de verse look. 14. Wrijf ook enkele takjes verse rozemarijn ...

Sardines met kruiden in de oven | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/sardines-met-kruiden-in-de-oven

... sardines met kruiden in de oven - Maak de sardines schoon en fileer. Zie tip. Stel het kruidenmengsel samen: doe de pijnboompitten, de peterselie en het lookteentje in een blender (als je meer tijd hebt in een vijzel, dan komen de aroma’s nog beter vrij) en maal ze fijn. ...

Jeroen Meus - Gegrilde sardientjes met venkel/pompelmoessalade - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gegrilde-sardientjes-met-venkelpompelmoessalade

... aakt heerlijk als je het grilt op de barbecue en serveert met een slaatje van venkel en pompelmoes. - Verwarm de barbecue.Maak de sardines schoon of laat ze schoonmaken door de visboer.Doe ijsblokjes in een kom en giet er koud water over.Verwijder de harde kern van de venkel en snijd hem heel fijn op de mandoline. Hoe fijner de plakjes zijn, hoe beter. Leg de venkelplakjes in het ijswater zodat ze l ...

Gegrilde sardines | VTM Koken

https://koken.vtm.be/jamies-30-minute-meals/recept/gegrilde-sardines

... Gegrilde sardines - Leg de sardines in een grote ovenschotel. Pers de 4 ongepelde knoflookteentjes eroverheen. Kruid met wat zout en peper. Voeg de geraspte schil van 1 citroen toe, pers het sap erbij en leg de citroenhelften in de schotel met de schil naar onder. Sprenkel ...

Gegrilde sardines met olijfolie en zeezout - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/sardines/gegrilde-sardines-olijfolie-zeezout

... Gegrilde sardines met olijfolie en zeezout 4 personen 5 min voorbereiden 10 min bereiden 30 min wachten waardering7.6obv 7 waarderingen HoofdgerechtVisFrans Ingrediënten 12 schoongemaakte, geschubde sardines 200 g grof zeezout voor de marinade 1 citroen 4 eetlepels olijfolie ...