Resultaten voor samosa deeg

Samosa's uit de oven - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/samosas-uit-de-oven/

... el in het midden. Vouw een kleine driehoek van het deeg en besprenkel met sesamzaadjes. Bak gedurende 15 à 20 minuten, totdat de samosa's goudbruin zijn. ...

Samosa | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/samosa

... samosa - Doe het gehakt in een kom, en pers de look erbij. Voeg alle kruiden toe en meng alles goed dooreen. Doe een beetje water bij het eigeel en roer door. Plooi het ronde brickdeeg in 2 en dan nogmaals in 2 (in dezelfde richting). Leg een beetje gehakt langs 1 kant ...

Gekruide appelsamosa's | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gekruide-appelsamosas

... Gekruide appelsamosa's - Schil de appels en rasp grof. Meng het raspsel met het citroensap, de zoetstof, de vanillesuiker en de specerijen. Snijd de bladen brickdeeg doormidden en vouw de helften in de lengte doormidden. Leg telkens een koffielepel geraspte appel aan ...

Jeroen Meus - Samosa met lamsvlees en mangochutney - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/samosa-met-lamsvlees-en-mangochutney

... samosa met lamsvlees en mangochutney - Een samosa is een gefrituurd deegflapje uit de Indiase keuken. Het wordt traditioneel gevuld met een mengsel van aardappel, erwten en kip, maar in dit recept bestaat de vulling uit rijst en pittig gekruid lamsvlees. De zelfgemaakte ...

Aloo samosa's (vegetarische Indiase pasteitjes) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/samosas-vegetarische-pasteitjes/

... Aloo samosa’s (vegetarische Indiase pasteitjes) Samosa's zijn Indiase pasteitjes. Aan de buitenkant deeg, aan de binnenkant een lekkere kruidige vulling. De vulling kan vlees bevatten of vegetarisch zijn. Een aantal jaren geleden had ik een simpele variant gemaakt. ...

Samosa's met munt-yoghurtdip - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/alpro-soya/samosas-munt-yoghurtdip

... de munt door de Alpro soya Variatie op yoghurt, samen met de suiker en azijn. Breng de dip op smaak met zout en peper.Serveer de samosa's met de mint-yoghurt dip. Het recept 'Samosa's met munt-yoghurtdip' wordt je aangeboden door Alpro soya. ...

Jeroen Meus - Samosa en agrum-gin cocktail - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/samosa-en-agrum-gin-cocktail

... samosa en agrum-gin cocktail - Voor oudjaar bakt Jeroen samosa’s: deegflapjes die hij rijkelijk vult met geitenkaas, ham en spek en serveert met appel’ketchup’.Hij maakt er een limonade van citrusvruchten bij. Gemengd met gin is het de ideale basis ...

Samosa's, krokante hapjes met brickdeeg | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/samosas-krokante-hapjes-met-brickdeeg

... Samosa's, krokante hapjes met brickdeeg - Samosa's zijn krokante driehoekjes gevuld met een vulling naar keuze. Gehakt, geitenkaas, abrikozen, nootjes, het kan allemaal. In dit recept maken we een pittige groentenmengeling als vulling. Ideaal als hapje!Uit de ronde ...

Brick met Marokkaanse kruiden

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/brick-van-aardappelen-met-marokkaanse-kruiden-en-peulen

... ui en fijngesneden peulen. Kruid met olie komijn ras el hanout citroensap peper en zout.Snijd de brickvellen in twee.Maak 8 samosa’s en vul met de aardappelmengeling. Laat op een hoog vuur bakken in een braadpan. ...

Lamssamosa's met groenten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/lamssamosas-met-groenten

... van. Blijf het deeg om en om rollen in de vorm van een driehoek en stop het overblijvende stukje in de laatste plooi. Maak zo 16 samosa's, leg ze op bakpapier op de bakplaat van de oven en bak ze 15 minuten in de oven. Serveer de lamssamosa's als aperitiefhapje met de mangochutney of als voorgerecht met een salade. Tip: Als het plooien te ingewikkeld lijkt, maak dan kleine puntzakjes van het brickdeeg, vul ze voor twee derde met de vulling en plooi de bovenkant naar beneden. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...