Resultaten voor runderwang

Runderwang met worteltjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/runderwang-met-worteltjes

... runderwang met worteltjes - runderwang met worteltjes - Verwarm de oven voor op 160° C.Schil de wortelen en snijd ze in stukken.Bak het vlees goudbruin aan in wat boter.Haal het uit de pan en bak de wortelen en de gesnipperde sjalotten ui en knoflook aan in hetzelfde ...

Ravioli van runderwang

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/ravioli-van-runderwang

... Ravioli van runderwang - Ravioli van runderwang - Ontvlies de runderwangen.Laat een klontje boter uitsmelten in een pot. Leg er de wangen in en laat kleuren op hoog vuur langs beide kanten. Zet het vuur lager.Voeg de fijngesnipperde ui en de geplette en gehakte knoflook ...

Recepten - Ravioli van runderwang

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Ravioli_van_runderwang

... Bereidingswijze Ontvlies de runderwangen. Laat een klontje boter uitsmelten in een pot. Leg er de wangen in en laat kleuren op hoog vuur langs beide kanten. Zet het vuur lager. Voeg de fijngesnipperde ui en de geplette en gehakte knoflook toe. Laat nog 5 minuten verder ...

Jeroen Meus - Pasta met artisjok en guanciale - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-artisjok-en-guanciale

... nste eruit met een lepeltje.Leg de artisjokken in het citroenwater. Zet op het vuur en kook gaar met wat zout.Snijd de guanciale (runderwang) in blokjes en bak in een grote pan met olijfolie. Niet te veel vetstof gebruiken, de guanciale is op zichzelf al vrij vet.Kook de pasta gaar in gezouten water.Snijd de sjalot in halve ringen en stoof mee bij het vlees samen met een teen look. Blus vervolgens met witte wijn, kruid nog wat bij met rozemarijn Rasp de Parmezaanse kaas en meng onder het vlees, doe de pasta en een lepel kookvocht van de pasta erbij. Meng alles onder elkaar.Snijd de artisjokken in 4, doe de stukjes bij de pasta met wat fijngesneden oregano en peper.Serveer: doe de pasta op een bord en werk af met een beetje rucola. ...

Jeroen Meus - Runderwangen in rode wijn met croutons - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/runderwangen-in-rode-wijn-met-croutons

... Runderwangen in rode wijn met croutons - Het loont de moeite om eens te koken met runderwangen. Verwerk ze in een stoofschotel, zodat het vlees botermals wordt. De allerbeste stoofgerechten vragen wel wat geduld. Niet dat er zo vreselijk veel werk aan is, maar het gerecht ...

Jeroen Meus - Steak & kidney pie - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/steak-kidney-pie

... Schep het deeg uit de pot, rol het tot een bol en verpak het in een vel vershoudfolie. Leg de bal deeg in de koelkast. 8. Snij de runderwangen in stukken, vergelijkbaar met klassiek stoofvlees. 9. Smelt een klont boter in een stoofpot op een matig vuur. 10. Leg de stukken runderwang in de hete boter en laat ze ongeveer 3 minuten onaangeroerd bakken en kleuren. Draai het vlees nadien om en laat het opnieuw enkele minuten bakken. Kruid het vlees met wat peper van de molen en wat zout. 11. Snij tussendoor het stuk gerookt spek in dobbelstenen en laat de blokjes varkensvlees enkele minuten meebakken met de runderwangen. 12. Schep het gekleurde vlees uit de pot en zet het even opzij. Het vlees hoeft niet doorbakken te zijn. Hou de pot met aanbaksels bij. 13. Pel de uien, snij ze eerst middendoor en vervolgens in redelijk fijne snippers. 14. Schil de wortelen, snij ze eerst overlangs in kwarten en vervolgens in fijne blokjes van een dikke halve centimeter breed. (type grove brunoise) 15. Laat de gespoelde niertjes zorgvuldig uitlekken op een handdoek. Snij voorzichtig alle witte vliesjes weg, zonder de niertjes teveel te beschadigen. 16. Verhit de stoofpot waarin je het vlees hebt gekleurd en voeg eventueel een extra klontje boter toe. Bak er de niertjes in, gedurende ongeveer een minuut. Ze hebben voorlopig enkel een beetje kleur nodig. Schep ze nadien uit de pot. 17. Stoof in diezelfde pot de stukjes ui, samen met de blokjes wortel. Bind ondertussen een bouquet garni van laurier en tijm. 18. Doe de kruidentuil bij de groenten en roer af en toe. Voeg een paar minuten later de tomatenpuree toe, roer, en laat de rauwe tomatensmaak even wegbakken. 19. Verwarm de oven voor op 150°C. 20. Bepoeder de bereiding met bloem en roer. Voeg even later de voorgebakken runderwangen, de blokjes kortgebakken gerookt spek en de aangekleurde niertjes toe. 21. Schep de mosterd in de pot en voeg een kruidnagel t ...