Resultaten voor rundertong

Rundertong in Madeirasaus | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rundertong-in-madeirasaus

... e champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus. Ingrediënten 1 rundertong 250 ml madeira 1 stengel prei 1 stengel selder 1 teentje look 1 ui tijm en laurier 50 gr bloem 50 gr boter peper en zout 750 ml r ...

Recept kalfstong met sauce piquante – Volkskeuken van 13 december | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-kalfstong-met-sauce-piquante-volkskeuken-van-13-december/

... n de ware lekkerbekken en ik gewoon eventjes door, onder elkaar. Vroeger was er altijd wel iemand die bij het horen van ‘rundertong’ lollig uit de hoek moest komen met ‘ik eet niet iets dat een ander al in zij bek heeft gehad’. Humor. Inmiddels is die olijkheid weer geheel nieuw, vermoed ik. Want niemand eet meer tong, als hij niet uit de zee komt. Desondanks vandaag een recept voor saus bij kalfs- of rundertong. De tong zelf zou je gekookt bij de slager moeten kunnen kopen. De rauwe realiteit gebiedt me echter te suggereren even vooruit te bellen, iets wat miss ...

Jeroen Meus - Kerstmenu: crème agnès sorel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kerstmenu-creme-agnes-sorel

... ne stukjes champignon al gaar. Dankzij het citroensap zijn de paddenstoelen bleek van kleur gebleven. 15. Snij de lapjes gerookte rundertong in zeer fijne reepjes (maximum 0,5 cm breed). 16. Neem er de gare kippenbouten bij en pluk het vlees eraf. Vermijd te grote stukken kip. Om een culinair soepje te maken, kies je best voor fijne draadjes kippenvlees. Het vel en de bouten verhuizen naar de afvalemmer. 17. Om de soep af te werken hoort er nog een ‘liaison’ bij. Doe de dooiers van de eieren in een mengschaal, samen met de room. Meng beide met een garde tot zo’n gladde liaison. Het eiwit gebruik je niet. 18. Breng de pot soep tot tegen het kookpunt en schenk er het mengsel van dooiers en room in. Meng meteen met de garde en merk op hoe je soep een fluwelige glans krijgt en een beetje extra binding. 19. Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en zout. 20. Voor wie wenst: Werk de soep af met een klein scheutje sherry. De notige smaak van deze drank past prima bij kip. 21. Giet de soep in een soepterrine en voeg er flink wat reepjes gerookte rundertong, stukjes kippenbout en stukjes paddenstoel bij. Ook het kookvocht van de paddenstoelen kan erbij. 22. Serveer de crème Agnès Sorel met wat vers brood naar keuze. 23. vers brood naar keuze. ...

Jeroen Meus - Crème agnès sorel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/creme-agnes-sorel

... kleine stukjes champignon al gaar. Dankzij het citroensap zijn de paddenstoelen bleek van kleur gebleven.Snij de lapjes gerookte rundertong in zeer fijne reepjes (maximum 0,5 cm breed).Neem er de gare kippenbouten bij en pluk het vlees eraf. Vermijd te grote stukken kip. Om een culinair soepje te maken, kies je best voor fijne draadjes kippenvlees. Het vel en de bouten verhuizen naar de afvalemmer.Om de soep af te werken hoort er nog een ‘liaison’ bij. Doe de dooiers van de eieren in een mengschaal, samen met de room. Meng beide met een garde tot zo’n gladde liaison. Het eiwit gebruik je niet.Breng de pot soep tot tegen het kookpunt en schenk er het mengsel van dooiers en room in. Meng meteen met de garde en merk op hoe je soep een fluwelige glans krijgt en een beetje extra binding.Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en zout.Voor wie wenst: Werk de soep af met een klein scheutje sherry. De notige smaak van deze drank past prima bij kip.Giet de soep in een soepterrine en voeg er flink wat reepjes gerookte rundertong, stukjes kippenbout en stukjes paddenstoel bij. Ook het kookvocht van de paddenstoelen kan erbij.Serveer de crème Agnès Sorel met wat vers brood naar keuze.Om erbij te serverenvers brood naar keuze. ...