Resultaten voor ruban

Basis: chocolademousse | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/basis-chocolademousse

... Bereiding Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de eieren en de suiker samen tot een ruban. Klop het eiwit stevig op. Voeg de gesmolten chocolade bij de ruban en roer alles goed om. Voeg het eiwit lichtjes aan toe,beetje per beetje, meng alles rustig(luchtig) om. Klop ...

Jeroen Meus - Mokkapudding met peer en boterwafeltjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mokkapudding-met-peer-en-boterwafeltjes

... en de vanillepeul in een steelpan en breng aan de kook.Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot ruban. Voeg de suiker er lepel per lepel aan toe, nooit meteen alles van in het begin. Laat even draaien. Voeg het puddingpoeder toe aan de ruban en laat de machine nog even draaien.Giet een deel van de melk op de ruban, laat de machine nog even draaien en giet de ruban vervolgens alles bij de rest van de melk. Haal de vanillepeul eruit en zet de steelpan weer op het vuur en blijf kloppen tot je een mooie gebonden pudding hebt. De dooiers garen op het vuur, maar het mag nooit koke ...

Jeroen Meus - Vanille- en chocoladepudding, chocomelk en marshmallows - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanille-en-chocoladepudding-chocomelk-en-marshmallows

... adjes en de peulen bij de melk. Verwarm de melk op het vuur en laat trekken. Klop de eierdooiers met de suiker wit en schuimig (ruban) met een garde. Meng het puddingpoeder door de ruban. Haal de vanillepeulen uit de melk. Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los. Doe de losgeroerde ruban bij de rest van de warme melk en laat op een laag vuur binden. Verdeel de warme pudding in twee. Hak de chocolade in kleine stukken en meng door één helft. Giet de vanillepudding in kommetjes en leg er een petit-beurrekoekje op. Doe de chocoladepudding ook in kommetjes en werk af met hagelslag. Laat de pudding af ...

Crema catalan | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/crema-catalan

... appel, kaneelstokje en steranijs op en laat koken. Van zodra het kookt, van het vuur halen en de aromaten laten trekken. Klop een ruban van 8 eierdooiers en de suiker (kloppen tot het eigeel bijna wit is). Giet bij de ruban beetje bij beetje de gezeefde hete melk terwijl je stevig doorroert. Giet het mengsel weer in het pannetje en zet op een laag vuur. Blijf zo’n 5 minuten ...

Chocolademousse | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/chocolademousse

... Chocolademousse - Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de eieren en de suiker samen tot een ruban. Klop het eiwit stevig op. Voeg de gesmolten chocolade bij de ruban en roer alles goed om. Voeg het eiwit lichtjes aan toe,beetje per beetje, meng alles rustig(luchtig) ...

Jeroen Meus - Tiramisu met advocaat en banaan - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tiramisu-met-advocaat-en-banaan

... Tiramisu met advocaat en banaan - Het klassieke Italiaanse dessert in een origineel jasje. Bereid eerst de basis van ruban, mascarpone en opgeklopt eiwit om dan oneindig te kunnen variëren. Deze luxueuse versie met banaan en advocaat is een a ...

Jeroen Meus - Tapiocapudding met peer en speculaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tapiocapudding-met-peer-en-speculaas

... de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.Breng intussen de kokosmelk aan de kook op een matig vuur.Giet een beetje warme kokosmelk bij de ruban en roer los met een garde. Giet de losgeroerde ruban weer bij de rest van de melk en laat binden tot pudding op het vuur.Breng de pudding op smaak met een snuifje kaneel.Giet de pudding bij het tapiocamengsel. Roer goed en laat vervolgens een beetje afkoelen.Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Verdeel de blokjes peer over de dessertglazen. Doe er een schep lauwe tapa ...

Jeroen Meus - Citroenkaastaart met sinaasappelmarmelade en meringue - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/citroenkaastaart-met-sinaasappelmarmelade-en-meringue

... opstijven in de koelkast. De vulling Week de gelatine in koud water. Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Rasp de schil van 2 citroenen. Doe de zeste bij de ruban. Pers alle citroenen. Verwarm het sap in een steelpan op het vuur. Knijp de gelatine uit en smelt de geweekte gelatine in het citroensap. Zeef indien nodig. Snijd de vanillestokken in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het citroensap. Doe het sap bij de ruban en laat de keukenmachine rustig draaien. Spatel de plattekaas door de ruban. Klop de room op tot yoghurtdikte met een garde en roer hem door het kaasmengsel. Neem de bodem uit de koelkast en bestrijk met een laagje sinaasappelmarmelade. Stort de vul ...

Jeroen Meus - Stracciatellamousse met aardbeien en spritskruimels - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stracciatellamousse-met-aardbeien-en-spritskruimels

... s met de suiker in de kom van de keukenmachine. Houd de eiwitten even apart.Klop de eidooiers met de suiker tot een bleke massa. (ruban)Verwarm een scheutje room in een steelpannetje.Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme room.Giet de room met de opgeloste gelatine bij de ruban. Voeg er ook de mascarpone aan toe en meng het geheel goed.Klop de eiwitten stijf.Klop de room half op tot yoghurtdikte.Strijk het vanillestokje plat en snijd in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes en voeg ze toe aan de ruban me ...

Jeroen Meus - Pudding met limoen en tartaar van kiwi - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pudding-met-limoen-en-tartaar-van-kiwi

... de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los met een garde. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.Doe de pudding in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan zodat er geen vel op komt.Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van.Klop de afgekoelde pudding los met de keukenmachine.Meng er de Griekse yoghurt onder. Rasp er de zeste van de limoen bij.Verdeel de pudding over de dessertglazen. Doe er een schep kiwitartaar bovenop.Doe de koekjes i ...