Resultaten voor rodebessengelei

Sas Kookt!: Cranberrysaus met porto

http://saskookt.blogspot.be/2011/12/cranberrysaus-met-porto.html

... gehakte salie 1 eetlepel verse gehakte rozemarijn 180 g gedroogde cranberries 4 dl porto 1 dl kalfsfond 0,7 dl rodewijnazijn 1 dl rodebessengelei 1,5 eetlepel maïzena aangemaakt met 2 eetlepels koud water, om de saus te binen zout en peper Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes, salie, rozemarijn en cranberries. Doe de porto, de kalfsfond, de azijn en de rodebessengelei erbij.Laat de saus 20 minuten op een zacht vuurtje staan.Breng vlak voor het serveren de saus aan de kook en bind ze met het maïzenapapje. Breng op smaak en serveer. Dit e-mail ...

Bladerdeegtaartjes met slagroom en kersen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/miele/bladerdeegtaartjes-slagroom-kersen

... zena 500 ml slagroom 50 g suiker 2 zakjes slagroomversteviger 4 eetlepels Kirsch voor het glazuur: 100 g poedersuiker 4 eetlepels rodebessengelei Bereiden Rol elk bladerdeegplakje op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lengte van ca. 15 cm, leg op een met koud water ...

Cottage pie | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/cottage-pie

... peperbollen en 1kl jeneverbes in een vijzel en stamp ze fijn. Doe ze bij de rode wijn en bouillon. Voeg  ook 1 eetlepel van de rodebessengelei toe. Laat kort inkoken. Zeef de saus en blus hiermee de aangestoofde sjalotjes. Doe in een kommetje. Serveer de ovenschotel met de saus. Ingrediënten 1 blok cheddar kaas voor de puree 1 kg aardappelen (loskokend) peper, zout en muskaatnoot 1 ei een klontje boter voor de saus 2 sjalotten 250 ml rundsbouillon 250 ml rode wijn 1 kl jeneverbes 1 kl zwarte peperbollen 1 el rodebessengelei peper zout 1 klontje boter 1 blaadje laurier 1 takje tijm voor de groenten 250 g erwten (diepvries) ½ bot wortelen 1 takje tijm 1 prei 2 grote tomaten 2 klontjes boter 1 blaadje laurier voor het gehakt 500 g runds/varkensgehakt 1 grote ui peper en zout 1 klontje boter ...

Stoofpot van hert met vergeten groenten en gebakken appeltjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/stoofpot-van-hert-met-vergeten-groenten-en-gebakken-appeltjes

... wijn bij, zodat het vlees net onderstaat. Kneus de jeneverbes in een vijzel. Kruid met jeneverbes, tijm, laurier, peper, zout en rodebessengelei. Zet het vuur zachter. Laat minstens 40 minuten tot een uur verder pruttelen onder deksel. Hoe langer je het laat pruttelen, hoe zachter het vlees. Dit kan best twee tot drie uur zijn. Voor de geroosterde groenten: schil de peterseliewortel en snij overlangs in vier. Schil de pastinaak, de rammenas en de aardperen. Neem een kom met water en een scheutje azijn. Schil de schorseneren, snij in stukken en leg dadelijk in de kom. Zo verkleuren ze niet. Snij de pompoen in stukken, verwijder zaadlijsten. Snij de rest van de geschilde g ...

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak, pommes duchesse en vijg | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-everzwijn-met-pastinaak-pommes-duchesse-en-vijg

... rtelen 2 oranje wortelen 1 ajuin 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier 75 cl rode wijn peper zout 2 sneetjes peperkoek 2 el bloem 2 el rodebessengelei 1 klont boter 1 scheutje olie 4 verse vijgen 200 g veenbessen 2 el suiker 1 el jeneverbessen 500 ml bruine of wildfond voor de pommes duchesse 800 g aardappelen 2 eidooiers 1 klont boter peper zout 1 mespunt muskaatnoot ...

Gentse stoverij met frietjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gentse-stoverij-met-frietjes

... sje kriek (3 Fonteinen, 37,5cl) 2 flesjes bruin bier (2x33cl) 2 dikke sneden brood 3 kruidnagels 1 mespunt muskaatnoot 1 grote el rodebessengelei een paar takjes peterselie ...

Gehaktbroodje met rodebessen-marsalaglazuur - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/gehaktbrood/gehaktbroodje-rodebessen-marsalaglazuur

... ter 3 sjalotjes, fijngehakt 2 teentjes knoflook, fijngehakt 200 g champignons, fijngehakt voor de rodebessen-marsalaglazuur 150 g rodebessengelei 60 ml droge marsala of droge sherry 125 ml runderbouillon Voorbereiden Bekleed een groot bakblik (40 x 28 cm) met bakpapier. Meng in een kom de ui, knoflook, het gehakt, de tomatenpuree, de mosterd, het ei, 1 theelepel zout en ½ theelepel versgemalen zwarte peper. Kneed het mengsel met uw handen tot een glad geheel en kneed dan het broodkruim er goed doorheen. Verdeel het gehaktmengsel in 6 gelijke porties en vorm elke portie tot een klein broodje, van ongeveer 7 x 10 cm. Leg de gehaktbroodjes op een bakblik en zet ze 20 minuten in de koelkast.Smelt voor de duxelle de boter in een kleine koekenpan op laag vuur. Roerbak de sjalotjes 4-5 minuten, of ...