Resultaten voor rode curry jeroen meus

Jeroen Meus - Wortel/kerstomatensoep met rode curry - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wortelkerstomatensoep-met-rode-curry

... Wortel/kerstomatensoep met rode curry - Vroeger moest de bompa van jeroen de groentjes heel fijn snijden zodat de bomma haar klassieke groentesoep kon maken. Dat doen we ook met deze wortel/kerstomatensoep met rode curry, een exotische versie met een knipoog ...

Jeroen Meus - Thaise rode curry met kip - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/thaise-rode-curry-met-kip

... Thaise rode curry met kip - Beetje bij beetje leren de Vlamingen de Thaise keuken kennen. jeroen maakt kip met een saus van rode curry en kokosmelk. Probeer wat verse rode currypasta te pakken te krijgen, want dat is de allerlekkerste. Wat verse koriander en munt zorgen ...

Jeroen Meus - Zeewolf met rode curry en sticky rice kroketjes - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeewolf-met-rode-curry-en-sticky-rice-kroketjes

... Zeewolf met rode curry en sticky rice kroketjes - Een lekker stuk gebakken vis, krokant gebakken groenten, een pittige saus met rode curry en rijstkroketjes. Een hele mond vol lekkers, letterlijk en figuurlijk. - Spoel de rijst kort onder koud water ...

Jeroen Meus - Kortgebakken inktvis met rode curry, oosterse coleslaw en waterkers - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kortgebakken-inktvis-met-rode-curry-oosterse-coleslaw-en-waterkers

... Kortgebakken inktvis met rode curry, oosterse coleslaw en waterkers - Fijne reepjes gemarineerde en krokant gebakken inktvis met een pittige, oosterse coleslaw. Super eenvoudig maar o zo lekker!  - Kuis de inktvis en spoel hem grondig onder koud water. Laat ...

Jeroen Meus - Thaise curry met kokos - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/thaise-curry-met-kokos

... te bereiden is. - Dop de erwtjes als je verse erwten gebruikt.Zet de wok op het vuur met een klein scheutje kokosmelk. Doe er de rode currypasta bij zodra de kokosmelk begint te schiften en de vetstof ‘loslaat’.Pel de ui en snijd hem grof. Stoof hem aan in de wok. Giet er het water en de rest van de kokosmelk bij. Laat de ui garen.Schil en rasp de gember en de knoflook. Doe ze ook in de wok.Leg de limoenblaadjes in de wok. Kneus ze eventueel een beetje.Snijd de tomaten in kleine blokjes ...

Lamskoteletten met rode curry | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/lamskoteletten-met-rode-curry

... Lamskoteletten met rode curry - Smeer de lamskoteletten in met rode curry en laat ze even marineren in de koelkast. Intussen snijd je de snijboontjes in lange slierten. Kook de boontjes daarna gaar in zout water. Doe de tomaatjes (met steeltje, voor het decoratieve ...

Rode curry met sugar snaps | Lekker en Simpel

https://www.lekkerensimpel.com/rode-curry-met-sugar-snaps/

... rode curry met sugar snaps Een heerlijke rode curry met sugar snaps en rijst. Kook de rijst of noedels volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een wokpan of een diepe ...

Jeroen Meus - Madras curry met kip en saag paneer - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/madras-curry-met-kip-en-saag-paneer

... Madras curry met kip en saag paneer - Saag paneer is een spinaziegerecht met tomaat en Indische kaas (paneer). Het is een bijgerecht dat Jeroen serveert met een mild pikante madras curry. Prachtig om te zien en boordevol smaak. - Madras curry met kip en saag paneer ...

Maaltijdsoep met rijst, kokos en curry | Jeroen Meus

https://koken.vtm.be/met-meus-en-vork/recept/maaltijdsoep-met-rijst-kokos-en-curry

... gel selder 3 takjes tijm 2 teentjes look 2 sjalotten 200 gr basmatirijst 1 l kippenbouillon 2 dl room 2 dl kokosmelk ½ paksoï 1 rode paprika (julienne) 1 korianderblaadjes 1 muntblaadjes ...

Jeroen Meus - Schelvis in pittige curry met bloemkool en rijst - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/schelvis-in-pittige-curry-met-bloemkool-en-rijst

... t. Stoof de uien aan in de wok en rasp de gember en de kern van de bloemkool erbij. Plet de look en voeg toe. Voeg er de rode currypasta en de tomatenpuree aan toe en laat ze even meebakken.Giet de kikkererwten door een zeefje en spoel ze even onder koud water. Voeg ze toe aan de wok.Voeg de tomatenblokjes eraan toe, gevolgd door de kokosmelk. Meng de gebakken bloemkoolroosjes en een scheutje water onder de curry. Voeg er de limoenblaadjes en een gekneusde stengel citroengras aan toe, zet een deksel op de wok en laat de curry even rustig pruttelen.Giet de rijst af wanneer hij gaar is en houd hem warm.Kuis en was de spinazie en laat hem uitlekken.Snijd de vis in redelijk grote stukken en leg ze in de curry, gevolgd door de spinazie. Zet het deksel weer op de wok en laat nog enkele minuten verder garen.Giet wat sesamolie over de rijst en meng onder elkaar. Schep de rijst in een diep bord en maak er een kuiltje in. Meng alle ingrediënten in de curry nog eens goed onder elkaar ...