Resultaten voor ribollita

Jeroen Meus - Ribollita - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ribollita

... ribollita - Je ziet een gezellige nonna deze klassieke maaltijdsoep uit Toscane al klaarmaken. Oorspronkelijk is het een minestrone die de volgende dag wordt opgekookt en waar brood aan wordt toegevoegd. ribollita betekent dan ook letterlijk ‘opnieuw gekookt’. ...

Recept voor pittige ribollita | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pittige-ribollita

... Bereiden: Verhit de olie en bak hierin de ui, wortel, selderij en knoflook ca. 5 minuten. Voeg de aardappel toe en bak een minuutje mee. Giet de tomatenstukjes en bouillon erbij en breng op smaak met worcestershire en een paar druppels tabasco. Breng aan de kook en laat ...

Soep! | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/soep/

... elk. In de 14e eeuw bleek de betekenis verschoven. Soupe was toen een natte schotel van stukken brood, zoiets als de Toscaanse ribollita van tegenwoordig. Voor de Fransen is soupe vandaag de dag nog steeds dat wat wij maaltijdsoep noemen. Buiten Frankrijk ging de naam meer en meer naar de vloeistof en niet meer naar de vulling. Wij noemen alle soorten soep soep, net als veel andere Europeanen; de Franse keuken hanteert verschillende termen: consommé – krachtige heldere bouillon purée – gepureerde groentesoep potage – eigenlijk alle soepen die geen soupe zijn, maar doorgaans gebruikt voor gepureerde groentesoep, een purée dus crème – roomsoep vélouté – soep gebonden met ei en room bisque – romige soep van schaal- of schelpdieren soupe – maaltijdsoep of vissoep Versterkend Soep, en dan vooral bouillon van echt vlees, heeft een ijzersterk imago. Soep zou ‘versterkend’ zijn. Dat is deels bijgeloof, geb ...