Resultaten voor register

Eetplezier: Bakken - James Peterson

http://eetplezier.blogspot.be/2011/10/bakken-james-peterson.html

... oekjes; broden, snelle broden en brooddesserts; en custard, soufflés, vruchtencurd en mousses. Vooraan elk hoofdstuk geeft een register een overzicht van de basisbereidingen, de vullingen en de recepten die aan bod komen, en een apart register focust op de methoden en technieken. Met zo’n boek moet het mij lukken om ooit nog eens een cake te bakken die én mooi gerezen én niet gescheurd is of misschien zelfs wel, bij wijze van hoge uitzondering, een luchtige cheesecake te maken, die niets van doen heeft met zijn baksteenachtige voorgangers. En wat te denken van een 3-laags bruidstaart, inclusief het bruidspaar van suikergoed? Of zo’n feestelijke croquembouche? Ik overdrijf, ben ik bang. Misschien kan zelfs dit boek mij niet verder helpen in mijn hopeloze gebrek aan kneed- en vormvaardigheden en blijft de verwachte inspiratie totaal uit. Misschien blijft mijn vertrouwde oventje hoopvol naar me staan gluren of ik toch toevallig niet van plan ben van zijn diensten gebruik te gaan maken. Misschien koop ik kilo’s ingrediënten die vervolgens onverbiddelijk hun THT-datum zien overschrijden. Ik weet het niet. Wat ik in ieder geval zeker weet is dat dit boek mij ontelbare uurtjes kijk- en leesplezier gaat bezorgen  En och, zeg nou zelf: belangrijk is niet hoe De Mensch geniet, áls hij maar geniet. Geplaatst door Nell Nijssen op 16:06 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Categorie: Kookboeken ...

Sas Kookt!: Italiaans gebakken kip

http://saskookt.blogspot.be/2011/06/italiaans-gebakken-kip.html

... werk niet zoveel tijd of zin om lang in de keuken te staan. Het boek is traditioneel ingedeeld volgens maaltijdgang en bevat een register achteraan, maar die is jammer genoeg niet zo volledig. Gelukkig is het boek zelf wel heel duidelijk en helder vormgegeven waardoor je er makkelijk een geschikt receptje in terugvindt. Bijna alle gerechten die erin staan zien er lekker uit, echt waar! Het ene vraagt waarschijnlijk al om wat meer werk als het andere, maar de gerechtjes die ik tot hiertoe uitgetest heb, waren toch allemaal in een half uurtje klaar ongeveer. Ideaal voor na een drukke werk- of studeerdag dus. Handig aan de recepten is ook dat er vaak variaties op de besproken recepten bijstaan, bijvoorbeeld met een ander soort vlees of groente. Op die manier kan je je favoriete recept telkens op een andere manier klaarmaken of andere accenten leggen, leuk!Het eerste recept dat ik uitprobeerde dez ...