Resultaten voor reerug

Koude reerug met peren-gemberroom - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/wild/koude-reerug-peren-gemberroom

... Koude reerug met peren-gemberroom 4 personen 0 min voorbereiden 45 min bereiden 30 min wachten waardering7.5obv 6 waarderingen VoorgerechtVleesOverige keukens Ingrediënten 300 g reerug, zonder vel en zenen 150 g eendenvet 50 g gember, fijngeraspt 4 rijpe peren, in ...

Reerug met carpaccio van bloemkool en ontkiemde boontjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/boxy-boxy/recept/reerug-met-carpaccio-van-bloemkool-en-ontkiemde-boontjes

... elwormen mengen met de ras-el-hanout. Zo krijgen die toch wat meer smaak. En je camoufleert ze een beetje. Vervolgens braad je de reerug in boter, gekruid met peper en zout. Als de filet mooi saignant is, dat wil zeggen nog bloederig van binnen, haal je hem uit de pan. Je laat nog een klontje boter smelten in diezelfde pan en voegt daar de sjalotten aan toe. Die deglaceer je met de sojasaus en je houdt de pan warm. Deglaceren is het losmaken van braadresten in de pan. Het doel is simpel: die lekkere, smaakvolle aanbaksels meene ...

Reerug in rode wijnsaus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/reerug-in-rode-wijnsaus

... glijden. Werk de saus op met 100 gr boter. Zeef de saus Snij de reefilets in mooie stukken en overgiet met de saus. Ingrediënten reerug met been echte boter peper zout ½ teentje look 1 sjalot 2 el kristalsuiker laurier tijm 1½ dl rode wijn 1 el PH Wildbouillon 3 el balsamico 1½ dl water 2 el Grappa of kersenlikeur 100 gr echte boter (om de saus af te werken) ...

Reerug met aardappelkrokantjes

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/200/reerug-met-aardappelkrokantjes

... reerug met aardappelkrokantjes - Geniet van een heerlijk mals stukje wild - Schil de aardappelen. Rasp ze heel grof. Pers 2 van de teentjes knoflook. Snipper het andere teentje fijn. Verwarm de oven voor tot 180°C. Schil de peertjes, maar laat de steeltjes en ...

Recept voor ree met mousseline van knolselder, kweeperen mousse en zilveruitjes | njam!

http://www.njam.tv/recepten/ree-met-mousseline-van-knolselder-kweeperen-mousse-en-zilveruitjes

... Bereid de reerug voor: Snijd het vlees los van het karkas, verwijder de vliezen en snijd de filets in stukken van ca. 10 cm. Verwijder de kleine filets aan het rugstuk en kleur de karkas ca. 10 min. in de oven op 230°C. Maak de kweeperen mousse: Bak de stukken kweepeer ...

Uit de keuken van Levine: Stoofpeertjes met saffraan en steranijs

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2011/12/stoofpeertjes-met-saffraan-en-steranijs.html

... n bij de gerechten die ik wil gaan maken. Om een paar voorbeelden te noemen: eendenborst met appelstroopjus, smeuïge likkepot, reerug met cantharellensaus (misschien als feestdis met kerst?), bitterkoekjespudding met rozijnen (toetje met kerst?), snert net iets anders en lange vingers.Het eerste gerecht dat ik heb gemaakt uit het boek was meteen een schot in de roos: stoofpeertjes met saffraan en steranijs. Heel anders dan de stoofpeertjes die ik altijd maak, zeker zo lekker.De peertjes laat je eerst een nacht marineren zodat alle smaken goed kunnen intrekken. De volgende dag worden ze in het marinadevocht gaar gestoofd. Ik heb ze net als mijn peertjes in rode wijn in de slowcooker gaar gestoofd. In het recept staat dan je met een meloenboor en scherp gerand lepeltje het klokhuis moet verwijderen. Dat heb ik geprobeerd, maar na drie misvormde peertjes ben ik ermee opgehouden en heb het klokhuis gewoon laten zitten. Het vocht heb ik nadat de peertjes gaar waren met wat aardappelzetmeel een beetje gebonden.Stoofpeertjes met saffraan en steranijs10 Gieser wildeman stoofpeertjes2 stuks steranijs (ik heb er 3 gebruikt)½ kaneelstokje (ik heb 1 stokje gebruikt)paar draadjes saffraan100 gram suiker600 ml witte wijn200 ml vers geperst sinaasappelsap Voorbereiden Dag tevoren: schil de peertjes maar laat de steeltjes zitten. Verwijder met een meloenboor of scherp gerand lepeltje het klokhuis. Zet de peertjes rechtop in een pan waarin ze net naast elkaar passen. Doe de specerijen en suiker ook in de pan en schenk de wijn en het sap erbij. De peertjes moeten net onderstaan; voeg eventueel wat water toe. Laat ze een nacht afgedekt in de koelkast staan. Dan trekken de smaken goed in.Bereiden Stoof de peertjes in de marinade de volgende dag in 1 uur gaar en laat ze in het stoofvocht afkoelen. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. De peertjes kunnen koud worden gegeten of warm ze eventjes op. Ze zijn een lekker bijgerecht bij varkensvlees en wild of als toetje met een bol ijs.Van Eigen Bodem Prijs: € 19,95ISBN 978-90-77740-94-1Uitgeverij De Boekenmakers Geplaatst door Levine op 16:03 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Boekrecensies, Groenten/ ...