Resultaten voor recept kweeperen confituur

Sas Kookt!: Kweeperen

http://saskookt.blogspot.be/2011/01/kweeperen.html

... bben we de confituur geproefd en hij is heerlijk! En de overschot van de kweeperen heb ik gestoofd om zo te eten bij yoghurt. Het recept voor de kweeperenconfituur heb ik gevonden op de blog van Tante Tuut. Voor de kweeperen in siroop heb ik me dan weer gebaseerd op het recept van een andere blog, maar ik ben alweer vergeten dewelke... Als je het recept herkent, laat je maar iets weten! Het recept van de kweeperenconfituur sprak ook nog van een halve theelepel kaneel en een snuifje zout, maar die ben ik vergeten :). Nuja, ...

Kweeperen met lamsgehakt en koriander | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/kweeperen-met-lamsgehakt-en-koriander

... kweeperen met lamsgehakt en koriander - Doe het lamsgehakt in een mengkom met knoflook, chilipeper, koriander, broodkruim, piment, de helft van de gember, de helft van de uien, ei, 3/4 theelepel zout en een beetje peper. Meng alles met de handen en zet het opzij. Schil ...

Carolines blog: Ayva tatlisi (kweeperendessert)

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/12/ayva-tatlisi-kweeperendessert.html

... Ayva tatlisi (kweeperendessert) Ingrediënten: - 1 kilo kweeperen, in de lengte gehalveerd, geschild en van klokhuis ontdaan (bewaar de zaden) - 225 g suiker - 4 ½ dl water - sap van ½ citroen - 6-8 kruidnagelen - 2 kaneelstokjes Bereiden: Doe de suiker en het water ...

Gerookte eendenborst carpaccio met chutney van kweeperen - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/kip-gevogelte/eendenborst/gerookte-eendenborst-carpaccio-chutney-kweeperen

... borst over zes borden uit. Leg in het midden een toef sla. Verdeel de rest van chutney in kleine toefjes over de eendenborst. Het recept 'Gerookte eendenborst carpaccio met chutney van kweeperen' wordt je aangeboden door okoko recepten. ...

Compote van kruidige kweepeer - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/jam-chutney/compote/compote-kruidige-kweepeer

... van een uitgesproken kruidige smaak houdt, kan je het vanillepoeder vervangen door een mespuntje piment d'Espelette. KookboekHet recept 'Compote van kruidige kweepeer' is afkomstig uit het kookboek... Compote, genieten van vruchtenmoesIlona ChovancovaDit boek vertelt je alles dat je wilt weten over compotes en hoe je zelf de lekkerste maakt - om even van te proeven, of om dik op een snee brioche te smeren, of... lees verder© Good Cook Publishing. ...

Jeroen Meus - Mousse en gelei van kweepeer met pistachekoekjes en chocoladesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mousse-en-gelei-van-kweepeer-met-pistachekoekjes-en-chocoladesaus

... Mousse en gelei van kweepeer met pistachekoekjes en chocoladesaus - kweeperen kun je niet rauw eten. Daarvoor zijn ze te zuur en te vezelig. Maar je kunt er wel lekkere compote, gelei, mousse of confituur van maken. Perfect voor dit dessert dat Jeroen afwerkt met een ...

Kweeperengelei

http://creaymme.blogspot.be/2015/10/kweeperengelei.html

... eer over te doen want we vonden hem helemaal niet lekker. Nu heeft oudste zoon een kweeperenboom en ondertussen vond ik een ander recept  dat ik nog wel eens wilde proberen. En deze keer wel met een goed resultaat. Het vraagt wel wat werk maar doordat deze gelei zo lekker is, maakt dat veel goed.Dit heb je nodig:1 kg kweeperen1 kg geleisuikersap van 1 citroen1 st ...

Kweepeerflap | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kweepeerflap

... Kweepeerflap - Schil de kweeperen en haal het klokhuis eruit. Kook ze gaar in water met suiker en grenadine. Pureer en wikkel in bladerdeeg zoals een appelflap. Smeer in met eigeel en bak gedurende 10 minuten op 180 graden. Serveer met het ijs, de gesmolten chocolade ...

Frangipanetaart met kweeperengelei | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frangipanetaart-met-kweeperengelei

... Frangipanetaart met kweeperengelei - Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius. Rol daarna het bladerdeeg open in een taartvorm en duw goed aan. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en strooi er vervolgens rijst, linzen of bakparels over. Bak 25 minuten ...

Frangipanetaart met kweeperengelei en rode vruchten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frangipanetaart-met-kweeperengelei-en-rode-vruchten

... et rood fruit. Werk af met amandelschilfers. Zet de taart weer in de oven voor 15 à 20 minuten, op 180 graden Celsius. voor meer recepten ga naar VTMKoken.be ...