Resultaten voor rauwkostsalade

Groenten | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/category/groenten/

... erklappen: Snij alle zaken die je erin wilt zo klein mogelijk. Piepkleine blokjes maken. Ik kan je vertellen dat het de smaak van rauwkostsalade zeer ten goede komt. Als je appel gebruikt altijd even letten op het verkleuren. In plaats van het omscheppen in citroensap kun je de appel ook op het allerlaatste moment pas snijden en erdoor scheppen. Zaken die een niet zo spannende rauwkostsalade zeer de moeite waard kunnen maken zijn o.a. een fijne dressing, noten, , fruit, blokjes (blauwe) kaas, fijngesneden gekookt ei, spekjes, ragfijn bosuitje en verse kruiden. Let op kleur en kies ook niet overmatig veel verschillende dingen. Vier of vijf is meer dan prima. Zet de gesneden zaken eens in aparte schaaltjes op tafel en laat iedereen zijn eigen mengsel maken. Groen blad (sla, spinazie etc) leg je als bodem op een schaal en daarop de rauwkost. Ga eens los met ingrediƫnten en combinaties die niet zo voor de hand liggen. Voorbeeld: Kleine tuinboontjes met snijboontjes (allebei gaar uiteraard) met radijs en stukjes gekookt ei. Als je daar ook nog kleine gekookte nieuwe aardappeltjes in schijfjes doorheen mengt dan ben je gelijk helemaal klaar. Misschien moet ik een heleboel van die leuke combinaties maar eens op een apar ...

Tomkomsla en andere rauwkost | Culinette: Cornette's Culinaire Weblog

http://www.culinette.nl/tomkomsla-en-andere-rauwkost/

... erklappen: Snij alle zaken die je erin wilt zo klein mogelijk. Piepkleine blokjes maken. Ik kan je vertellen dat het de smaak van rauwkostsalade zeer ten goede komt. Als je appel gebruikt altijd even letten op het verkleuren. In plaats van het omscheppen in citroensap kun je de appel ook op het allerlaatste moment pas snijden en erdoor scheppen. Zaken die een niet zo spannende rauwkostsalade zeer de moeite waard kunnen maken zijn o.a. een fijne dressing, noten, , fruit, blokjes (blauwe) kaas, fijngesneden gekookt ei, spekjes, ragfijn bosuitje en verse kruiden. Let op kleur en kies ook niet overmatig veel verschillende dingen. Vier of vijf is meer dan prima. Zet de gesneden zaken eens in aparte schaaltjes op tafel en laat iedereen zijn eigen mengsel maken. Groen blad (sla, spinazie etc) leg je als bodem op een schaal en daarop de rauwkost. Ga eens los met ingrediƫnten en combinaties die niet zo voor de hand liggen. Voorbeeld: Kleine tuinboontjes met snijboontjes (allebei gaar uiteraard) met radijs en stukjes gekookt ei. Als je daar ook nog kleine gekookte nieuwe aardappeltjes in schijfjes doorheen mengt dan ben je gelijk helemaal klaar. Misschien moet ik een heleboel van die leuke combinaties maar eens op een apar ...

Aan tafel met Tanja: Lof: ovenschotel met, jawel, ham en kaas

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/10/lof-ovenschotel-met-jawel-ham-en-kaas.html

... met de traditionele lofschotel. Had ik vroeger ook last van en thuis, wanneer de lof uit de oven op tafel kwam, kreeg ik lof als rauwkostsalade. Want dat lustte ik dan weer wel. Ondanks de veel gehoorde klacht dat lof niet meer zo bitter is als vroeger, denk ik dat lof nog steeds niet in de top-10 groenten van kinderen staat. Gisteren weer eens lof met ham en kaas maa ...