Resultaten voor rauwe asperges

Gepocheerd eitje met asperges, rauwe zalm en Ganda Ham | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gepocheerd-eitje-met-asperges-rauwe-zalm-en-ganda-ham

... Gepocheerd eitje met asperges, rauwe zalm en Ganda Ham - Schil de asperges en snijd ze schuin in stukjes van 2.5 cm. Bak ze aan in wat boter of olie gedurende 6 à 7 minuten. Blus met de azijn en voeg er de room aan toe. Laat even opkoken. Pocheer de eitjes. Bak de ...

Rauwe asperges met ganzenlever en crumble van quinoa | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/rauwe-asperges-met-ganzenlever-en-crumble-van-quinoa

... op 180°C, en laten uitlekken op keukenpapier (overstrooien met een weinig zout) Verdeel de ganzenlever over de borden, leg er de rauwe aspergesliertjes op. Garneer met de minichampignons en de crumble van quinoa. Ingrediënten 200 gr ganzenlever 25 gr quinoa 2 asperges 100 gr minichampignons 2 dl druivenpitolie 1 dl sojasaus 2 dl rijstazijn ...

Asperges en Ganda ham op Vlaamse wijze | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/asperges-en-ganda-ham-op-vlaamse-wijze

... rikker. Prik de bladerdeegrondjes in met een vork en bak ze in een voorverwarmde oven gedurende 10’ op 185° goudbruin. Snij de rauwe asperges in dunne slierten. Breng op smaak met limoensap en koolzaadolie. Snij de Ganda ham in dunne repen en bak krokant met een beetje koolzaadolie. Voeg een klontje goede boter en de voorgekookte asperges toe. Ingrediënten 4 scharreleieren 4 gekookte asperges 1 rauwe asperge, in dunne reepjes gesneden sap van 1 limoen 1 dl room of sojaroom 4 plakken Ganda ham 4 bladerdeegrondjes foelie Italiaanse kruiden ...

Lende met duo van asperges

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kortgebakken-dunne-lende-met-duo-van-asperges

... er op smaak met de rasp van de limoen en de helft van het sap. Snipper de verse munt koriander en lente-ui en doe ook deze bij de rauwe asperges. Werk de salade af met de gemalen kaas.Kruid het rundvlees met peper en zout en druppel er wat olijfolie overheen. Rooster op beide kanten op een vlakke grillplaat tot het gewenste bakresultaat.Schep de in boter gestoofde asperges op het bord. Leg er het rundvlees op werk af met de aspergesalade en druppel er nog wat olijfolie omheen. ...

Duif met trio van asperges, aardappelen en mousse van koriander | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/duif-met-trio-van-asperges-aardappelen-en-mousse-van

... t bereidt je met eiwit, water, verse rozemarijn en peperbollen. Stoom de asperges in vacuüm met een klontje goed boter. Kruid de rauwe asperges met peper en zout en bak ze licht aan in boter. De andere rauwe asperges snijd je in fijne schijfjes en marineer je in witte wijn azijn en olijfolie. Maak voor de afwerking een emulsie van koriander, spinazie en peterselie. Mix het geheel ...

Rauwe zeebaars met asperges | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/rauwe-zeebaars-met-asperges

... rauwe zeebaars met asperges - Sjalot in fijne ringen snijden en laten marineren in : 50 ml water vermengen met suiker en rijstazijn en aan de kook brengen, laten afkoelen. Leg hierin de sjalotringen en laat een uurtje trekken. De rijst koken in de helft water, de helft ...

Wijting met gekonfijte citroen en asperges

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/wijting-uit-de-oven-met-krokante-asperges

... de panko in een derde.Verwijder het onderste deel van de groene asperges en spoel ze goed af.Wikkel rond elke asperge een sneetje rauwe ham. Wentel dan elke asperge door de bloem daarna door het ei en als laatste door de panko. Kruid met peper.Verdeel de asperges in het midden van 4 ovenschotels. Leg de stukjes gekonfijte citroen en wijting ernaast. Kruid de wijting met peper en zout.Plaats de ovenschotels 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C. Serveer aan tafel. Lekker met stokbrood of een smeuïge puree. ...

Asperges met Hollandse garnalen en dragonsaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/asperges-met-hollandse-garnalen-en-dragonsaus

... e van het vuur af nog 15 minuten nagaren. Pureer de dragon met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water in de blender. Voeg het rauwe ei toe met de gesmolten boter en wat zout en peper. Meng alles tot een gladde saus en schenk deze in een steelpan. Laat de saus al roerend op laag vuur iets dikker worden, maar laat de saus niet koken! Laat de asperges in een vergiet uitlekken en leg ze naast elkaar op warme borden met alle punten naar dezelfde kant. Schenk de dragonsaus erover, schep dan de Hollandse ...

Gestoofde asperges - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/leden/gestoofde-asperges

... Gestoofde asperges 2 personen 0 min voorbereiden 35 min bereiden 0 min wachten waardering7.8obv 9 waarderingen BijgerechtVegetarischHollands Ingrediënten 20 asperges 250 g kruidenboter of roomboter nootmuskaat 100 g (boeren)ham, heel fijngesneden 4 eieren, gekookt ...

Asperges Espuma

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.com/2014/04/asperges-espuma.html

... ijon mosterd1 eierdooier1 eetlepel olijfolie250 milliliter slagroom Zout en peper4 eieren2 eetlepels mayonaise Sap van 1 citroen1 rauwe groene asperge Attributen:Keukenmachine Metalen zeef Sifon6 amuseglaasjes Werkwijze:Pel en snipper de ui. Snijd de houten uiteinde van de asperges. Zet een pan met water en wat zout op het vuur en breng deze aan de kook. Voeg de asperges en de gesnipperde ui hieraan toe en laat 15 minuten sudderen.Giet het water af en laat de groenten onder koud stromend water schrikken.Draai de asperges en ui in een keukenmachine fijn met de mosterd, eierdooier en olijfolie. Schep de slagroom er door en passeer door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.Giet de massa in de sifon. Breng 1 of 2 gaspatronen aan (afhankelijk van de grootte van de sifon). Houd de sifon ondersteboven en schud hem krachtig. Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.Kook de eieren hard. Pel ze en scheid de dooiers van het wit. Hak beide grof. ...