Resultaten voor rammequins

Jeroen Meus - Crème brûlée van speculaas - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/creme-brulee-van-speculaas

... mengsel over het dooiermengsel en roer dadelijk met de garde. 5. Verwarm de oven voor tot een bescheiden 90 °C. 6. Plaats de rammequins op de ovenplaat en vul de potjes met het speculaasmengsel. 7. Schuif de potjes met crème brûlée in de oven van 90°C en laat ze daar een vol uur achter. 8. Laat de dessertjes volledig afkoelen. 9. Meng kort voor het serveren een beetje bruine suiker en wat kristalsuiker in de beker van een kleine hakmolen of een elektrische koffiemolen. Mix het suikermengsel poederfijn. 10. Strooi een laagje van het suikermengsel bovenop elke afgekoelde crème brûlée van speculaas. 11. Beweeg de vlam van de kleine gasbrander boven het suikerlaagje, zodat het smelt en kort nadien krokant opstijft. Een restje van het suikermengsel kan je bewaren voor een latere bereiding. 12. Serveer meteen. ...

Jeroen Meus - Gevulde zalmbonbon met geitenkaas, avocado en appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-zalmbonbon-met-geitenkaas-avocado-en-appel

... en frisse groene appel. Je kan de bonbons makkelijk op voorhand bereiden en rustig laten koelen. - 0. Smeer de binnenzijde van de rammequins in met een laagje olijfolie. Bedek de binnenkant van elk potje met een vel vershoudfolie. Laat het plastic over de randen hangen. 1. Schik een snee gerookte zalm in elke rammequin, waarbij de gerookte vis de volledige binnenzijde bedekt en deels over de randen van elk potje hangt. Lukt dit niet, gebruik dan wat extra zalm om de gaatjes te dichten. 2. Snij de rijpe avocado middendoor to ...