Resultaten voor puree van peterseliewortel

Soep van peterseliewortel met kalkoen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/soep-van-peterseliewortel-met-kalkoensnippers

... Soep van peterseliewortel met kalkoensnippers - peterseliewortel is een variëteit van de peterserlie maar lijkt heel sterk op pastinaak. Van deze vergeten groente kan je een heerlijk soep maken. - Maak de peterseliewortel en de ui schoon snij in grove stukken en ...

Peterseliewortel soep

http://www.omasrecepten.com/recepten/Soepen/Peterseliewortel%20soep.html

... class="recipe">Peterseliewortel soepje kan de peterseliewortel vervangen door pastinaak.Ingrediënten : peper en zout2 eetlepels maggi julienne600 g peterseliewortel1 prei2 aardappelen3 takjes selder2 kippenbillen200 g kippengehakt1 ajuin2 bouillonblokjes(kip) Bereiding ...

Jeroen Meus - Omelet met eekhoorntjesbrood en peterseliewortel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/omelet-met-eekhoorntjesbrood-en-peterseliewortel

... Omelet met eekhoorntjesbrood en peterseliewortel - Het beste comfortfood als het wat kouder wordt: een dikke omelet met kakelverse eieren, eekhoorntjesbrood en peterseliewortel. Eekhoorntjesbrood (porcini of cèpes) kun je in de herfst overal krijgen. peterseliewortel ...

Konijnenragout met groenten

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/konijnenragout-met-groenten

... Konijnenragout met groenten - Konijnenragout met groenten - Snijd het spek in reepjes.Snipper de ui fijn de pastinaak en peterseliewortel in blokjes.Snijd de wortels in ringen en de romanesco in roosjes.Kleur de stukken konijn samen met spek en fijngesneden ui ...

Eetplezier: Wortelpeterselie of peterseliewortel

http://eetplezier.blogspot.be/2012/11/wortelpeterselie-of-peterseliewortel.html

... water in de mond lopen. Hoe lyrisch er ook over de pastinaak geschreven wordt, ik word er niet blij van. Al helemaal niet als er puree van gemaakt wordt. Een naar zalvend mondgevoel in combinatie met een zoetige, laffe smaak geven mij het gevoel alsof ik weer in de luiers terecht gekomen ben. De wortelpeterselie is echter het opgeleukte, volwassen broertje van de pastinaak. Pittiger en kruidiger. Lekkerder dus. Doe je ogen dicht, knabbel op een rauw stukje en je herinnert je oma’s groentensoep. Iets van knolselderij, wortel met een zweem peterselie prikkelen de smaakpapillen. Lavas meen ik ook nog te proeven, ergens heel in de verte. In ieder geval een smakelijk peentje. Wat ik er mee ...

Recept voor linzenschotel met selderie en wortels in brood | njam!

http://www.njam.tv/recepten/linzenschotel-met-selderie-en-wortels-brood

... Bereiden: Was de linzen in koud water en laat ze goed uitlekken. Verhit een beetje olie in een kookpan en stoof de uien tot ze glazig zijn. Voeg de wortels, peterseliewortel, selderie en de kruiden erbij en laat eventjes smoren. Voeg de linzen erbij en laat eventjes ...

Mispelkroketten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mispelkroketten-0

... Mispelkroketten - Meng de mispelpuree, de speculoos en de aardappelpuree goed tot een fijne puree. Week de gelatine in koud water. Warm de helft van de puree op, op een zacht vuurtje. Vermend de uitgeknepen gelatine goed met de warme puree. Meng de warme met de koude ...

Recept voor kabeljauw in een eigentijds jasje | njam!

http://www.njam.tv/recepten/kabeljauw-een-eigentijds-jasje

... rnemelk: Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar. Plet met een vork, voeg karnemelk toe en roer om tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Houd warm. maak de kalfsjus met grijze garnaaltjes: Breng de kalfsfond aan de kook en laat een weinig inkoken. Neem van het vuur en voeg enkele klontjes boter toe. Houd warm en mix vlak voor het opdienen tot een schuimig geheel. Bij het opdienen verse met de hand gepelde grijze garnalen op het bord schikken en de jus er rond naperen. bak de kabeljauw: Kruid de filets met peper en zout. Bak ze 1 min. lang op de velkant in de pan die royaal voorzien is van boter en olie. Draai voorzichtig om en bak nog 1,5 min. op de velkant. Breng over in een ovenschotel en laat nog een 5 à 6-tal min. verder garen in een voorverwarmde oven van 180°. serveren: Schik alle componenten op een voorverwarmd bord tot een mooi geheel. Ingrediënten voor 4 personen 4 kabeljauwfilets (ca.200g/stuk) voor de gelei van wortelpeterselie: 600 mlmagere melk 4 gagar agar 2 peterseliewortels voor de pesto van bladpeterselie: 10 takjes peterselie 1 tlvers citroensap voor de espuma van aardappel: 1O takjes bladpeterselie 4 middelgrote bloemige aardappelen 2 dlvolle melk voor de geplette aardappel met karnemelk: 4 middelgrote aardappelen karnemelk voor de kalfsjus met garnaaltjes: 150 mlkalfsfond 4 klontjes hoeveboter 1 handje gepelde grijze garnalen versgemalen zwarte peper - zout - nootmuskaat - olijfolie extra vierge ...

Puree van appelen en aardappelen

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/puree-van-appelen-en-aardappelen

... k ze ongeveer 8 min. op 600W in een bodempje water in de microgolfoven. Pureer ze met een vork.Meng de aardappel- en de appelpuree. Kruid met zout en voeg wat room toe om de puree smeuïger te maken.Werk de puree af met een beetje kaneel of wat rozijnen. ...

Gegrilde wortelpeterselie met ardeense ham | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gegrilde-wortelpeterselie-met-ardeense-ham

... Gegrilde wortelpeterselie met ardeense ham - Schil de peterseliewortel en snij in twee in de lengte. Verdeel elke helft en 4 gelijke stukken. Wrijf in met arachideolie en grill. Afwerking: Breng met een borsteltje een brede veeg van de graanmosterd aan in het midden ...