Resultaten voor pommes dauphine sofie

Eetplezier: Verwarring pommes rissolées en pommes carré

http://eetplezier.blogspot.be/2011/10/verwarring-pommes-rissolees-en-pommes.html

... Verwarring pommes rissolées en pommes carré Het is te gek voor woorden, maar zelfs 's nachts ben ik met eten bezig. Kennelijk was het denkwerk van gisteren met betrekking tot de term voor gebakken aardappelblokjes nog niet geheel uitgekristalliseerd. Het sudderde ...

Recept voor pommes dauphine | njam!

http://www.njam.tv/recepten/pommes-dauphine

... bereiden: Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Smelt 200 g boter in de kippenbouillon. Neem de kookpot van het vuur en spatel de bloem eronder. Zet terug op het vuur en droog het mengsel onder voortdurend roeren. Roer de eieren er één voor één onder. ...

Lotte met prei en pommes duchesse | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/lotte-met-prei-en-pommes-duchesse

... Lotte met prei en pommes duchesse - Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en kook de aardappelen gaar met een snuif zout bij. Snij de donkerste groene uiteinden van de prei af. Snij de prei doormidden en kuis goed. Snij de prei in reepjes. Smelt een klontje boter in ...

Aziatisch kippensoepje, varkenskroon met dauphine aardappelen en blackwellsaus | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/aziatisch-kippensoepje-varkenskroon-met-dauphine-aardappelen-en

... Aziatisch kippensoepje, varkenskroon met dauphine aardappelen en blackwellsaus - Op reis met Familie. Op oudejaarsavond kookt sofie met Jan Van Den Bosch én Marianne Devriese uit Familie. Ze bereiden een Aziatisch kippensoepje en Marianne buigt zicht over de varkenskroon ...

Pommes pauvres met varkensreepjes en mosterdroom

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/pommes-pauvres-met-varkensreepjes-en-mosterdroom

... "Pommes pauvres" met varkensreepjes en mosterdroom - "Pommes pauvres" met varkensreepjes en mosterdroom - Meng de ingrediënten voor de mosterdroom.Snijd de aardappelen in schijven van 1 cm dikte.Bak de uien en de aardappelen in wat boter zonder te kleuren. Doe het ...

Jeroen Meus - Stroaardappelen (pommes pailles) - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stroaardappelen-pommes-pailles

... Stroaardappelen (pommes pailles) - Flinterdunne frietjes, die bak je in één enkele beurt goudgeel en lekker krokant. - 0. Schil de aardappelen en snij ze met een ‘mandoline’ (snijtoestel) in flinterdunne frietjes van zo’n 2 millimeter breed. De iets ...

Steak champignon | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/steak-champignon

... ezelfde pan van de steaks en dit gedurende 5’. Kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte salie toe. Snij de aardappelen in pommes pont neuf. Blancheer ze voor in frituurvet van 160°. Blus de champignons met whiskey en voeg er het water, de bouillon en sojaroom aan toe. Kruid met peper. Bak de frietjes voor een tweede keer. Serveer de steaks met de pommes pont neuf en waterkers. Ingrediënten 4 steaks peper en zout 100 gr Parijse champignons 100 gr pieds de mou ...

Hobbykok Pluis: Dank u Sinterklaasje!

http://hobbykokpluis.blogspot.be/2010/12/dank-u-sinterklaasje.html

... Dank u Sinterklaasje! Dit jaar hebben we twee keer Sinterklaas gevierd. Vorige week zondag en gisteravond al weer. Speciaal voor ons heeft Sinterklaas een piet over laten komen uit Spanje om nog wat cadeautjes na te brengen. Sinterklaas had een heel toepasselijk gedicht ...

Stoofpotje van everzwijn met pastinaak, pommes duchesse en vijg | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-van-everzwijn-met-pastinaak-pommes-duchesse-en-vijg

... Stoofpotje van everzwijn met pastinaak, pommes duchesse en vijg - Op maandag is het tijd voor een nostalgisch momentje. sofie en Sven De Ridder kiezen voor een lekker stoofpotje uit zijn kindertijd. De herfst draait op volle toeren, het wildseizoen begint stilaan en ...

Pommes Duchesse | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pommes-duchesse

... pommes Duchesse - Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in koud, gezouten water. Prik om te testen of ze gaar zijn. Giet ze af en schud ze droog. Draai ze door een passé-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de eigelen toe en meng goed met een ...