Resultaten voor polentakoekjes

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013/04/polentakoekje-met-spinaziepesto-porcini.html

... e bovendien mijn citroen-polentacake met lavendelroom. Wat zal zij ervan vinden?Ingrediƫnten voorgerecht voor 4 personen Voor de polentakoekjes: - 200 g traditionele polenta - 0,8 liter water - 2 el olijfolie - snuf zout en peper - 2 el gedroogde porcini - olie om in te bakken Voor de spinaziepesto: - 150 gram verse spinazie - 1 teen knoflook - 2 el geroosterde pijnboompitten - 30 g Parmezaanse kaas - olijfolie - 1 el citroensap - zout en peper Garnering: - 20 mooie spinazieblaadjes - 200 g (kastanje)champignons of andere paddestoelen, in plakjes - 1 klein teentje knoflook, fijngewreven met platte kant van mes - 2 el balsamicoazijn - zout en peper Bereiding Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gedroogde porcini in klein kommetje en giet er kokend heet water op tot alles onderstaat. Laat tien minuten weken. Zeef de porcini boven een maatbeter en bewaar het water. Snijd de porcini heel fijn en zet apart. Vul het overgebleven water in de maatbeter aan tot 0,8 liter. Giet het water in een ovenschaal. Roer nu de polenta, olijfolie, zout en porcini erdoor. Laat het geheel garen in de oven gedurende ongeveer 45-60 minuten. Roer halverwege een keer door, als de polenta nog zacht is. En strijk de bovenkant glad. Haal de polenta uit de oven en laat afkoelen. Dek af en laat de polenta ongeveer 1-3 uur opstijven in de koelkast (dit kun je ook een dag van tevoren doen). Maak nu de spinaziepesto. Ma ...