Resultaten voor piet huyzentruit rijstmelk zelf maken

Bechamelsaus met speltbloem | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/bechamelsaus-met-speltbloem

... Bechamelsaus met speltbloem - Smelt het vet in een kookpot. Voeg de bloem toe en roer goed door. Haal de pot van het vuur en giet 5 dl rijstmelk erbij al roerend. Laat opkoken en blijf roeren. Los de maïzena op in 2,5 dl rijstmelk en roer goed door. Giet dit al roerend ...

Pannenkoek voor mensen met allergieën | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/pannenkoek-voor-mensen-met-allergieen

... Pannenkoek voor mensen met allergieën - Doe het rijstmeel in een kom en voeg de rijstmelk er al roerend bij. Gooi de eieren en het eigeel erbij en klop dit op met een klopper tot het beslag glad is. Giet er een scheut arachideolie bij en roer nog eens door. Schep ...

Smoothie met meloen en lavendel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/smoothie-met-meloen-en-lavendel

... Smoothie met meloen en lavendel - Breng het water aan de kook met de suiker. Laat koken tot de suiker opgelost is. Neem de siroop van het vuur. Doe 2 koffielepels lavendelbloemetjes in de siroop en laat 5 minuten rusten. Zeef de siroop. Schil de meloen, verwijder de ...

Panna cotta met dadels en kardemom - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/panna-cotta/panna-cotta-dadels-kardemom

... Panna cotta met dadels en kardemom 4 personen 0 min voorbereiden 30 min bereiden 3 uur wachten waardering7.6obv 8 waarderingen NagerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten 1 afgestreken theelepel agar-agar 1 eetlepel arrowroot 400 ml rijstmelk 10 grote dadels 3 ka ...

Jeroen Meus - Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/ontbijtpannenkoeken-met-banaan-en-druiven

... Ontbijtpannenkoeken met banaan en druiven - Een ontbijt voor kampioenen. Door boekweitmeel, amandelpoeder en rijstmelk te gebruiken, is het glutenvrij en lactosevrij. Met wat vers fruit is het bovendien meer dan zoet genoeg zodat ook suiker overbodig is. - 0. Verwarm ...

Zelf mosselsaus maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zelf-mosselsaus-maken

... zelf mosselsaus maken - Doe het ei in een hoog, smal recipiënt waar je mixer in kan. Doe achtereenvolgens alle ingrediënten erbij. Zet de mixer erin en mix tot een vloeiende mayonaise. Vanaf dan kan je smaken naar keuze toevoegen vb viskruiden, lookkruiden,.... ...

Zelf chips maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zelf-chips-maken

... zelf chips maken - Gebruik vastkokende aardappelen. Snijd de aardappelen in zeer regelmatige fijne schijfjes met een mandoline. Was de chips in water en dep ze af met een handdoek. Bak in frituurolie op 180 graden gedurende 3 minuten. Maak ze tijdens het bakken los ...

Scones met gegrilde appel en gerookte paling | VTM Koken

https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/scones-met-gegrilde-appel-en-gerookte-paling

... Bereiding Voor de appeltjes: schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Meng de appelschijfjes met agave en citroensap. Voeg zeezout, olijfolie en zeste van citroen toe. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster twintig minuten in de oven ...

Zelf vanille-ijs maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/zelf-vanille-ijs-maken

... zelf vanille-ijs maken - Mix eigelen met suiker tot schuimige massa (= au ruban).  Snij de vanillestok open, doe hem in de melk en breng deze aan de kook. Giet de melk op het eierschuim. Doe het geheel terug in de pot en vaneer (roer constant met een houten lepel ...

Zelf kroketten maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kroketten-maken

... zelf kroketten maken - Schil de aardappelen en kook ze goed gaar. Pureer ze door een roerzeef en kruid met peper en zout. Voeg ei toe, roer tot een homogene massa. Vul de krokettenmachine en duw goed aan. De kroketten in gelijke grootte snijden en een nacht koud zetten. ...