Resultaten voor peulen

Brick met Marokkaanse kruiden

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/brick-van-aardappelen-met-marokkaanse-kruiden-en-peulen

... Brick van aardappelen met Marokkaanse kruiden en peulen - Brick van aardappelen met Marokkaanse kruiden en peulen - Was de ongeschilde aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.Leg ze half onder water in een kom en zet 5 minuten in de microgolfoven op maximumvermogen.Meng ...

Jeroen Meus - Vanillerisotto - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillerisotto

... en hoge pan. 1. Snij de vanillestokjes overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Voeg de vanillezaadjes én de lege peulen toe aan de melk. Voeg ook de suiker toe en breng de vanillemelk aan de kook. Tip: Je kan zelfgemaakte vanillesuiker gebruiken. Laat hiervoor de peulen van een paar vanillestokjes minstens enkele dagen smaak afgeven in een afgesloten pot suiker. 2. Zet een tweede pot op een zacht vuur en smelt hierin de boter. Weeg de rijst af en giet ze bij de gesmolten boter. Roer even om. 3. Giet de hete vanillemelk bij de rijst en laat de risotto garen op een zacht vuur. 4. Neem een mengschaal, breek de eieren en doe enkel de dooiers in de schaal. Het eiwit gebruik je niet. 5. Giet de room bij de dooiers en meng alles met de garde (liaison). 6. Controleer de rijstbereiding regelmatig en laat ze niet aanbranden! Zodr ...

Gebakken rijst | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/gebakken-rijst

... e eieren en hak ze in stukken. Voeg er de rijst, sojasaus, ei en belolive bij ...

Jeroen Meus - Vanillemousse met vers fruit - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanillemousse-met-vers-fruit

... vanillestokken in de lengte open en schraap met de punt van een mes de zaadjes eruit. Doe ze bij de melk op het vuur. Laat ook de peulen van de vanillestokken meekoken voor extra smaak.Doe de eierdooiers in een grote mengkom. Hou het eiwit apart.Klop de eierdooiers met de suiker in de keukenmachine tot ruban. Doe er het puddingpoeder bij.Week de gelatine in koud water.Haal de peulen uit de melk. Giet een beetje melk op de ruban en roer los.Giet het mengsel bij de rest van de warme melk en laat op het vuur al roerend binden tot pudding.Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de pudding. Voeg ook de mascarpone toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.Klop de eiwitten op met de keukenmachine. Spatel he ...

Jeroen Meus - Crème brûlée - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/creme-brulee

... 0. Giet de room en de melk in een kookpot. 1. Snij de vanillestokken overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe aan het mengsel van room en melk. Voeg ook de peulen toe aan het mengsel, want ze geven extra smaak. 2. Verwarm het mengsel op een matig vuur, zodat de vanille smaak kan afgeven. Roer regelmatig eens met de garde. Het mengsel hoeft niet te koken! 3. Neem twee mengschalen. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit. Doe dat zorgvuldig en let erop dat er geen stukjes eierschaal in de eigelen belanden. Het eiwit gebruiken we nie ...

Jeroen Meus - Broodpudding met chocolade en appelsien - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/broodpudding-met-chocolade-en-appelsien

... e je het gebak het liefst eet. - 0. Schenk de melk in een pot of pan en breng ze aan de kook op een matig vuur. 1. Doe de kardemompeulen in een vijzel en stamp tot de zaadjes uit de peulen tevoorschijn komen. Doe de zaadjes in de melk en voeg ook een kaneelstokje toe. 2. Snij de vanillepeul overlangs in twee. Schraap er met een mespunt zoveel mogelijk zaadjes uit. Doe zowel de zaadjes als de leeggeschraapte peulen in de warme melk. Doe er ook de suiker bij. 3. Laat de melk rustig tot tegen het kookpunt komen. Intussen geven alle specerijën hun aroma’s af. 4. Snij het oud brood in grove stukken en verzamel ze in een ruime kom. Ook ...

Indiase curry met rijst en komkommer raïta - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/alpro-soya/indiase-curry-rijst-komkommer-raita

... wachten waardering7.6obv 7 waarderingen HoofdgerechtVegetarischIndiaas Ingrediënten voor de currysaus 1 kaneelstokje 4 kardemom peulen 4 kruidnagels 2 eetlepels Alpro soya Bakken & Braden 2 uien, fijngesnipperd 4 teentjes knoflook, fijngehakt 1 cm verse gember, fijngehakt 1 eetlepel komijnpoeder 1 eetlepel korianderpoeder ¼ theelepel cayennepoeder 1 bli ...

Nasi goreng in de wok | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/nasi-goreng-in-de-wok

... sojascheuten toe. Versier met gehakte koriander. Ingrediënten 2 pijpajuinen 2 eieren 200 gr gekookte rijst 50 gr sojascheuten 8 peulen ¼ rode paprika ½ stengel prei 1 stengel selder 4 groene asperges 4 el sojasaus arachideolie wokbouillon 1 dl water koriander ...

Frozen yoghurt met blauwe bessen en aardbeien

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/frozen-yoghurt-met-blauwe-bessen-en-aardbeien

... rkrijgt.Voeg de blauwe bessen en aardbeien toe en laat nog even meedraaien. Serveer meteen of bewaar in de diepvries.Verwijder de peulen van de kardemom en plet de zaadjes. Hak de chocolade grof.Doe de zonnebloempitten havermoutvlokken rietsuiker en kardemom in een ...

Curry met schelpjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/curry-met-schelpjes

... es bij en laat afgedekt sudderen tot de schelpjes open zijn. Ingrediënten 1 kg pompoen 600 gr venusschelpjes 2 el arachideolie 6 peulen kardemom 6 laurierblaadjes 2 th lepels mosterdzaad 2 kaneelstokken 1 grote ui 4 teentjes knoflook 2 groene chilipepers ...