Resultaten voor pekel bbq spek

Gepekelde selder, gel van selderblaadjes, gelakte hondshaai met Limburgse stroop en sojasaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/gepekelde-selder-gel-van-selderblaadjes-gelakte-hondshaai-met

... Gepekelde selder, gel van selderblaadjes, gelakte hondshaai met Limburgse stroop en sojasaus - Kneus de specerijen voor de pekel in een vijzel. Breng de rest van de ingrediënten voor de pekel samen aan de kook. Was de bleekselder en haal de takken van elkaar. Schil ...

Herfstsalade van koolrabi met peer | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/herfstsalade-van-koolrabi-met-peer

... snij dunne plakken met behulp van een mandoline of snijmachine. Haal met een vormpje rondjes uit de plakken koolrabi. Verwarm de pekel en giet over de rondjes. Laat deze gedurende 1 uur marineren. Haal ze uit de pekel voor gebruik. Serveer met de rest van de ingrediënten. Ingrediënten 1 koolrabi 12 verse hazelnoten 12 blaadj ...

Paling roken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/paling-roken

... Paling roken - Maak een droge pekel: grof zout, jeneverbessen, korianderbolletjes, tijm, rozemarijn, peper allemaal samen in een cutter fijnmalen. Bedek de paling met deze droge pekel en laat 5 à 6 uur rusten . Spoel de paling af, spies hem op een haak en hang hem ...

Jeroen Meus - Opgelegde groenten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/opgelegde-groenten

... l. Stop zo veel mogelijk in de bokaal en druk goed aan. De warme marinade doet de kool ‘krimpen’. 3. Giet er de warme pekel over tot de kool onder staat. Sluit de bokaal. Door de warmte trekt het afsluitrubber alles vacuum. 4. Maak de champignons schoon en snijd ze in twee of in vier. 5. Breng 1 l van de pekel aan de kook en kruid met paprikapoeder. Doe de champignons in de pekel en leg er een bord op zodat ze onder blijven. Kook de champignons. 6. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Doe ze onderaan in een gesteriliseerde bokaal. Pel en kneus de knoflook. Doe hem bij de ui. 7. Leg rozemarijn en tijm in de bokaal. Schep er de gekookte champignons in en giet er de pekel over tot alles onder staat. Sluit d ...

Spek met spiegelei | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/spek-met-spiegelei

... spek met spiegelei - Doe wat boter in de pan en bak het spek krokant aan. Stoof ondertussen de spinazie aan in wat boter met de gehakte look. Bak het spiegelei met het spek. Serveer het ei met spek op een bedje van spinazie. Ingrediënten 4 eieren 16 sneetjes spek wat ...

Stamppotje met spek, spinazie en broccoli

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/stamppotje-met-spek-spinazie-en-broccoli

... Stamppotje met spek, spinazie en broccoli - Stamppotje met spek, spinazie en broccoli - Fruit de uien langzaam in de boter tot ze gekarameliseerd zijn. Snijd het spek in stukjes en bak het krokant.Bereid de diepvriespuree zoals aangegeven op de verpakking.Blancheer ...

Spiegeleieren met spek | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/spiegeleieren-met-spek

... Spiegeleieren met spek - Smelt de boter in een antikleefpan. Bak het spek aan tot het krokant is aan 1 zijde. Draai het spek om en giet het overtollige vet uit de pan. Zet het vuur iets lager en doe de eieren mee in de pan. Kruid met peper en laat even meebakken. I ...

Jeroen Meus - Caesar kebab met gerookte kip - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/caesar-kebab-met-gerookte-kip

... de kook. Voeg er vervolgens de ijsblokjes aan toe wanneer het water met de kruiden gekookt heeft. Leg de kipfilets in de pekel en laat 2 uur pekelen. Laat de bbq voorverwarmen tot ongeveer 150°C. Laat vervolgens de grillfunctie van de oven voorverwarmen.Vul het bakje voor het roken met houtsnippers en zet het bakje op de vlammen van de bbq. Laat de houtsnippers een kwartiertje opwarmen en al lichtjes roken.Haal de kip uit de pekel. Leg de kip op het rooster recht boven het rooktoestel. Draai het vuur van onder het rooktoestel laag. Laat de kipfilets ongeveer 25 minuten (afhankelijk van de dikte van de filet) zachtjes garen onder een gesloten deksel.Kook 4 eitjes bijna hard in 8 minuten Kuis en was de Romeinse sla en snij ...

Hotdog met spek en kaas

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/hotdog-met-spek-en-kaas

... Hotdog met spek en kaas - Hotdog met spek en kaas - Bak de braadworsten en het spek gaar in wat boter.Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de worsten in de lengte. Leg er een plakje kaas wat geraspte oude kaas en een sneetje spek tussen vouw de worsten weer dicht ...

Recept voor gemarineerde en gebakken coquilles met een cake van truffel | njam!

http://www.njam.tv/recepten/gemarineerde-en-gebakken-coquilles-met-een-cake-van-truffel

... armde over op 180°C. Laaf afkoelen en steek er ronde vormpjes uit. à hoe lang moet de cake ongeveer afbakken? Breng voor de pekel alle ingrediënten samen met de aromaten aan de kook en laat afgedekt afkoelen. Marineer de sjalotten. Stoof de sjalotten aan in de pan.  Bestrooi de met suiker en blus af met de azijn. Laat indampen en afkoelen. bereiden: Snijd 8 coquille ...