Resultaten voor papadums

Jeroen Meus - Groentecurry met papadums - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentecurry-met-papadums

... Groentecurry met papadums - Voor deze smaakbom haalt Jeroen zijn inspiratie aan de andere kant van de wereld. De Indiase keuken is een eeuwenoud laboratorium van smaken en aroma’s. Maak gerust de groentelade van je koelkast leeg, want voor deze curry kan je eindeloos ...

Gezonde yoga groentenstoofpot | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gezonde-yoga-groentenstoofpot

... ze opzij. Voeg ze vijf minuten voordat de groenten gaar zijn toe en laat kort meepruttelen. Voeg ook 2 el kokosroom toe. Voor de papadums: doe het kikkererwtenmeel in een kom en voeg hier het water aan toe. Kruid met zeezout. Kneus de komijn in de vijzel en doe dit bij het meel.  Schep het mengsel op een antikleefmatje en wrijf het flinterdun open met een spatel of paletmes. Laat dit drogen in een oven van 100 graden tot het krokant is. Dit duurt zeker 1 à 1,5 uur.  Haal de papadums uit de oven en breek het in stukjes. Doe ze in de frituur op 180 graden Celsius en frituur 5 à 10 seconden tot ze mooi goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Afwerking: schep de groenten op een bord en werk af met een beetje koriander en zure room. Serveer samen met de papadums. Ingrediënten 3 el kokosolie 1 zoete ui 2 cm gember 2 tenen look 2 portobello paddenstoelen 1 venkel 1 courgette 1 broccoli 150 g linzen 200 g kikkererwten 2 wortelen 400 g gepelde tomaten (uit blik) 1 tl chilipoeder 1 tl kaneel ½ tl cayenne lente-ui 2 el kokosroom 1 groentenbouillonblokje (of verse groentenbouillon) voor de papadums 4 koppen kikkererwtenmeel ½ tl komijn ½ tl zeezout 1 kop water voor de afwerking ½ bot koriander 150 g zure room ...

Jeroen Meus - Mulligatawny - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mulligatawny

... n. Bak de vellen papadum een voor een in de olie. Ze zullen in geen tijd opkrullen, uitzetten en krokant worden. Laat de gebakken papadums even uitlekken op keukenpapier.Vis de chilipeper uit de soep.Schep de soep in kommen of diepe borden. Doe er een lepel yoghurt bij voor een frisse toets.Serveer de soep met de krokante papadums. ...

De keuken van Johanna: Pittige kipcurry met Oosterse wokgroenten

http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012/05/pittige-kipcurry-met-oosterse.html

... n. De stoom trekt weg en ik houd een lekkere niet te droge, plakkerige rijst over. De kipcurry kan verwarmd worden en nog even de papadums bakken in een koekenpan met arachideolie. Laten uitlekken en afkoelen op een stuk keukenpapier.Pittige kipcurry met Oosterse wokgroenten Ingrediënten: 2 eetlepels arachideolie 2 uien, in stukjes gesneden 70 gram Garam Masala Pasta 250 gram kipfilet, in blokjes gesneden 1 blikje gepelde tomaten met saus 1 zakje Oosterse wokgroenten 50 tot 100 ml water Attributen: Wokpan Rijstkoker Bereiding: Pel de uien en snij in stukjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de gepelde tomaten in blokjes. Verhit een wok en doe de olie erin. Bak de ui goudkleurig op een matig vuur. Voeg de currypasta toe en roerbak 3 minuten. Doe vervolgens de kip erbij en bak zodat deze rondom bruin is. Voeg de tomatenblokjes met de saus toe en kook het mengsel totdat het vocht enigszins ingekookt is. De wokgroenten toevoegen en omscheppen. Eventueel met extra water we ...

Carolines blog: september 2010

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010_09_01_archive.html

... oene chutney door  2 el koriander, 2 el munt, ½ chilipeper en wat yoghurt te pureren in een keukenmachine. Verder serveer ik er papadums bij en mangochutney uit een potje. Bron: ooit het recept eens uit een tijdschrift gehaald. Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 18:34 1 reacties Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook ...

Komkommersalade met yoghurt en munt (tzatziki) - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/salade/komkommersalade/komkommersalade-yoghurt-munt-tzatziki

... eef deze verfrissende komkommersalade bij een heet, pittig gerecht - bijvoorbeeld een Indiase curry - of serveer hem met krokante papadums als voorgerecht. KookboekHet recept 'Komkommersalade met yoghurt en munt (tzatziki)' is afkomstig uit het kookboek... Pesto, dippers en salsa'sdiverse auteursPesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder© De Lantaarn. ...

Carolines blog: Indiase biryani met kip, doperwten en spinazie

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/09/indiase-biryani-met-kip-doperwten-en.html

... oene chutney door  2 el koriander, 2 el munt, ½ chilipeper en wat yoghurt te pureren in een keukenmachine. Verder serveer ik er papadums bij en mangochutney uit een potje. Bron: ooit het recept eens uit een tijdschrift gehaald. Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 18:34 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: hoofdgerecht, Indiaas, kip ...

Krokante zalmfilet op de barbecue met komkommeryoghurt | Jamie Oliver

https://koken.vtm.be/jamie-home/recept/krokante-zalmfilet-op-de-barbecue-met-komkommeryoghurt

... van de barbecue en leg hem op een mooi bord of op een plank. Laat hem wat afkoelen en breek dan het vel in stukken zoals Indische papadums. Snij de komkommer doormidden in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij hem in stukjes en meng ze in een kom bij de yoghurt. Voeg het citroensap, de helft van de fijngehakte chili en de helft van de fijngehakte munt of oregano toe. Druppel er wat extra vergine olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de zalm met een vork in 4 tot 6 stukken. Dien op met de komkommeryoghurt en strooi er de rest van de fijngehakte chili, venkelblaadjes of het basilicum over. Druppel er nog wat extra vergine olijfolie over en zorg ervoor dat iedereen een stukje krokant vel krijgt. Ingrediënten extra Vergine olijfolie zeezout 1 bosje venkelblaadje of basilicumblaadjes 1 citroen (schil + sap) 1½ kg zalmfilet, ontdaan van schubben en graten 1 komkommer, schil hem in de lengte, maar laat er hier en daar wat schil aan 300 ml natuuryoghurt 1 verse rode chilipeper, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt 1 bosje Klein bosje verse munt of oregano, pluk de blaadjes en hak ze fijn zwarte peper van de molen ...